Νεκρός ακόμη ένας 17χρονος Παλαιστίνιος που δέχθηκε ισραηλινά πυρά στη Γάζα

Νεκρός ακόμη ένας 17χρονος Παλαιστίνιος που δέχθηκε ισραηλινά πυρά στη Γάζα Facebook Twitter
Φωτογραφία από παλαιότερα επεισόδια κατά μήκος του τείχους. EPA/MOHAMMED SABER
0

Ένας 17χρονος Παλαιστίνιος, ο οποίος είχε δεχθεί ισραηλινά πυρά στη Γάζα, υπέκυψε στα τραύματά του το Σάββατο. 

Ο Άχμαντ Αμπουτογιούρ είχε τραυματιστεί το απόγευμα της Παρασκευής ανατολικά της Ράφας, στο νότιο τμήμα του αποκλεισμένου παλαιστινιακού θύλακα, διευκρίνισε το υπουργείο Υγείας της Γάζας.

Ο τραυματισμός του σημειώθηκε στα επεισόδια ανάμεσα σε διαδηλωτές και στρατιώτες κατά μήκος του τείχους που χωρίζει το Ισραήλ από τη Λωρίδα της Γάζας. 

Άλλος ένας 17χρονος σκοτώθηκε και τουλάχιστον 45 Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν στα επεισόδια που ξέσπασαν όταν πολλές χιλιάδες διαδηλωτές πλησίασαν το τείχος την Παρασκευή.

Σύμφωνα με μια ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού, διαδηλωτές κύλησαν ελαστικά αυτοκινήτων στα οποία είχαν βάλει φωτιά, πέταξαν πέτρες, κοκτέιλ μολότοφ και μια χειροβομβίδα εναντίον ανδρών του που είχαν αναπτυχθεί στην περιοχή.

Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού ανακοίνωσε το Σάββατο ότι διενεργείται έρευνα για τις συνθήκες υπό τις οποίες σκοτώθηκαν οι δύο έφηβοι.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε εξάλλου τη σύλληψη το Σάββατο «τεσσάρων υπόπτων που αποπειράθηκαν να περάσουν τον φράκτη ασφαλείας» και την κατάσχεση ενός μαχαιριού και ενός τσεκουριού που βρέθηκαν πάνω τους.

Από τις 30 Μαρτίου, στις περιοχές κατά μήκος του τείχους στα σύνορα του Ισραήλ με τη Λωρίδα της Γάζας σημειώνονται επαναλαμβανόμενες κινητοποιήσεις εναντίον του αποκλεισμού που επιβάλλει η ισραηλινή κυβέρνηση στον θύλακα καθώς και για να διατρανωθεί το δικαίωμα των παλαιστινίων προσφύγων να επιστρέψουν στα εδάφη από τα οποία ξεριζώθηκαν όταν εγκαθιδρύθηκε το κράτος του Ισραήλ και ξέσπασε ο πρώτος αραβοϊσραηλινός πόλεμος, το 1948.

Ο νέος θάνατος το Σάββατο αύξησε στους 175 τον αριθμό των Παλαιστίνιων της Γάζας που έχουν σκοτωθεί από την 30ή Μαρτίου.

Ένας ισραηλινός στρατιώτης σκοτώθηκε την 20ή Ιουλίου. Επρόκειτο για την πρώτη απώλεια την οποία υπέστη ο ισραηλινός στρατός σε αυτόν τον τομέα από το 2014.

Η Λωρίδα της Γάζας, ο παλαιστινιακός θύλακας που περικλείεται από το Ισραήλ, την Αίγυπτο και τη Μεσόγειο, υφίσταται εδώ και πάνω από δέκα χρόνια αυστηρό αποκλεισμό από το Ισραήλ. Οι περίπου δύο εκατ. κάτοικοί της εξαρτώνται από την ξένη ανθρωπιστική βοήθεια.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η βρετανική δεξιά επιστρέφει στην εποχή Θάτσερ – Το νέο σχέδιο κατά του Μπλερισμού

Διεθνή / Η βρετανική δεξιά επιστρέφει στην εποχή Θάτσερ – Το νέο σχέδιο κατά του Μπλερισμού

50 χρόνια μετά την άνοδο της Θάτσερ, η βρετανική δεξιά βλέπει τον Μπλερισμό ως λάθος πορεία. Τόρις και Reform UK προγραμματίζουν αλλαγές στη νομοθεσία, πρόνοια και κοινωνική ατζέντα
LIFO NEWSROOM
Γιατί η επίσκεψη του υπουργού των Ταλιμπάν στην Ινδία είναι τόσο σημαντική

Διεθνή / Γιατί η επίσκεψη του υπουργού των Ταλιμπάν στην Ινδία είναι τόσο σημαντική

Ο υπουργός Εξωτερικών των Ταλιμπάν, Αμίρ Χαν Μουτάκι, πραγματοποιεί ιστορική επίσκεψη στην Ινδία, ενισχύοντας τις διπλωματικές, εμπορικές και πολιτικές σχέσεις μεταξύ Δελχί και Καμπούλ, ενώ παρακολουθεί στενά το Πακιστάν
LIFO NEWSROOM
Ρωσικές επιθέσεις «αχρηστεύουν» το 60% της παραγωγής αερίου στην Ουκρανία – Φόβοι για χειμερινή ενεργειακή κρίση

Διεθνή / Ρωσικές επιθέσεις «αχρηστεύουν» το 60% της παραγωγής αερίου στην Ουκρανία – Φόβοι για χειμερινή ενεργειακή κρίση

Μαζικές ρωσικές επιθέσεις σε υποδομές φυσικού αερίου της Ουκρανίας πλήττουν το 60% της παραγωγής, προκαλώντας φόβους για ελλείψεις το χειμώνα
LIFO NEWSROOM
Νόμπελ Ειρήνης: «Στηριζόμαστε στον πρόεδρο Τραμπ», δηλώνει η φετινή νικήτρια, Μαρία Κορίνα Ματσάδο

Διεθνή / Νόμπελ Ειρήνης: «Στηριζόμαστε στον πρόεδρο Τραμπ» δηλώνει η φετινή νικήτρια, Μαρία Κορίνα Ματσάδο

«Στηριζόμαστε στον πρόεδρο Τραμπ, στον λαό των Ηνωμένων Πολιτειών, στους λαούς της Λατινικής Αμερικής και στις δημοκρατικές χώρες του κόσμου ως τους κύριους συμμάχους μας για να πετύχουμε την Ελευθερία και τη δημοκρατία», έγραψε η Βενεζουελανή πολιτικός
LIFO NEWSROOM
Μαρίν Λεπέν: Η ακροδεξιά εκμεταλλεύεται την κρίση Μακρόν στη Γαλλία

Διεθνή / Μαρίν Λεπέν: Η ακροδεξιά εκμεταλλεύεται την κρίση Μακρόν στη Γαλλία

Καθώς η Γαλλία παραμένει σε πολιτική κρίση, η Μαρί Λεπέν και η «Εθνική Συσπείρωση» εκμεταλλεύονται το χάος για να ενισχύσουν την επιρροή τους και να προετοιμαστούν για πιθανές πρόωρες εκλογές
LIFO NEWSROOM
«Καρφιά» του Λευκού Οίκου προς την Επιτροπή Νόμπελ: «Απέδειξαν ότι βάζουν την πολιτική πάνω από την ειρήνη»

Διεθνή / «Καρφιά» του Λευκού Οίκου προς την Επιτροπή Νόμπελ: «Απέδειξαν ότι βάζουν την πολιτική πάνω από την ειρήνη»

Αφού η Επιτροπή Νόμπελ αγνόησε τον Ντόναλντ Τραμπ, ο διευθυντής επικοινωνίας του Λευκού Οίκου δήλωσε ότι δεν αναγνώρισαν «έναν ανθρωπιστή που κινεί βουνά με τη δύναμη της θέλησής του»
LIFO NEWSROOM