Νεκρός ακόμη ένας 17χρονος Παλαιστίνιος που δέχθηκε ισραηλινά πυρά στη Γάζα

Νεκρός ακόμη ένας 17χρονος Παλαιστίνιος που δέχθηκε ισραηλινά πυρά στη Γάζα Facebook Twitter
Φωτογραφία από παλαιότερα επεισόδια κατά μήκος του τείχους. EPA/MOHAMMED SABER
0

Ένας 17χρονος Παλαιστίνιος, ο οποίος είχε δεχθεί ισραηλινά πυρά στη Γάζα, υπέκυψε στα τραύματά του το Σάββατο. 

Ο Άχμαντ Αμπουτογιούρ είχε τραυματιστεί το απόγευμα της Παρασκευής ανατολικά της Ράφας, στο νότιο τμήμα του αποκλεισμένου παλαιστινιακού θύλακα, διευκρίνισε το υπουργείο Υγείας της Γάζας.

Ο τραυματισμός του σημειώθηκε στα επεισόδια ανάμεσα σε διαδηλωτές και στρατιώτες κατά μήκος του τείχους που χωρίζει το Ισραήλ από τη Λωρίδα της Γάζας. 

Άλλος ένας 17χρονος σκοτώθηκε και τουλάχιστον 45 Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν στα επεισόδια που ξέσπασαν όταν πολλές χιλιάδες διαδηλωτές πλησίασαν το τείχος την Παρασκευή.

Σύμφωνα με μια ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού, διαδηλωτές κύλησαν ελαστικά αυτοκινήτων στα οποία είχαν βάλει φωτιά, πέταξαν πέτρες, κοκτέιλ μολότοφ και μια χειροβομβίδα εναντίον ανδρών του που είχαν αναπτυχθεί στην περιοχή.

Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού ανακοίνωσε το Σάββατο ότι διενεργείται έρευνα για τις συνθήκες υπό τις οποίες σκοτώθηκαν οι δύο έφηβοι.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε εξάλλου τη σύλληψη το Σάββατο «τεσσάρων υπόπτων που αποπειράθηκαν να περάσουν τον φράκτη ασφαλείας» και την κατάσχεση ενός μαχαιριού και ενός τσεκουριού που βρέθηκαν πάνω τους.

Από τις 30 Μαρτίου, στις περιοχές κατά μήκος του τείχους στα σύνορα του Ισραήλ με τη Λωρίδα της Γάζας σημειώνονται επαναλαμβανόμενες κινητοποιήσεις εναντίον του αποκλεισμού που επιβάλλει η ισραηλινή κυβέρνηση στον θύλακα καθώς και για να διατρανωθεί το δικαίωμα των παλαιστινίων προσφύγων να επιστρέψουν στα εδάφη από τα οποία ξεριζώθηκαν όταν εγκαθιδρύθηκε το κράτος του Ισραήλ και ξέσπασε ο πρώτος αραβοϊσραηλινός πόλεμος, το 1948.

Ο νέος θάνατος το Σάββατο αύξησε στους 175 τον αριθμό των Παλαιστίνιων της Γάζας που έχουν σκοτωθεί από την 30ή Μαρτίου.

Ένας ισραηλινός στρατιώτης σκοτώθηκε την 20ή Ιουλίου. Επρόκειτο για την πρώτη απώλεια την οποία υπέστη ο ισραηλινός στρατός σε αυτόν τον τομέα από το 2014.

Η Λωρίδα της Γάζας, ο παλαιστινιακός θύλακας που περικλείεται από το Ισραήλ, την Αίγυπτο και τη Μεσόγειο, υφίσταται εδώ και πάνω από δέκα χρόνια αυστηρό αποκλεισμό από το Ισραήλ. Οι περίπου δύο εκατ. κάτοικοί της εξαρτώνται από την ξένη ανθρωπιστική βοήθεια.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Marina Summers γράφει ιστορία ως η πρώτη τρανς γυναίκα που θα παρουσιάσει το Miss Universe Philippines

Διεθνή / Η Marina Summers γράφει ιστορία ως η πρώτη τρανς γυναίκα που θα παρουσιάσει το Miss Universe Philippines

Η σταρ του Drag Race θα παρουσιάσει την τελετή στέψης του Miss Universe Philippines στις 2 Μαΐου, επιστρέφοντας στη σκηνή όπου το 2024 είχε γίνει η πρώτη drag queen που εμφανίστηκε στον θεσμό.
THE LIFO TEAM
ΕΠΙΘΕΣΗ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Πυροβολισμοί στην Ουάσινγκτον: Από τα video games στην πολιτική οργή - Τι αποκαλύπτουν οι αναρτήσεις του δράστη

Οι διαδικτυακές αναρτήσεις του 31χρονου Κόουλ Τόμας Άλεν αποκαλύπτουν μια σταδιακή μετάβαση από περιεχόμενο σχετικό με βιντεοπαιχνίδια σε ακραία πολιτικά μηνύματα μίσους για τον Τραμπ και την κυβέρνησή του
THE LIFO TEAM
ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΗΠΑ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ιράν: Προσφέρεται να ανοίξει ξανά τα Στενά του Ορμούζ αν οι ΗΠΑ άρουν τον αποκλεισμό τους

Η πρόταση του Ιράν για άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ με αντάλλαγμα την άρση του αμερικανικού αποκλεισμού και τον τερματισμό του πολέμου εντείνει το γεωπολιτικό αδιέξοδο και προκαλεί νέα αναταραχή στις διεθνείς αγορές ενέργειας
THE LIFO TEAM