Νέες συλλήψεις Ερντογάν για «προπαγάνδα» χρηστών στα social media

Νέες συλλήψεις Ερντογάν για «προπαγάνδα» χρηστών στα social media Facebook Twitter
SOOC
0

Οι τουρκικές αρχές έχουν συλλάβει από χθες 91 πρόσωπα ως ύποπτα ότι έκαναν «τρομοκρατική προπαγάνδα» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατά της επίθεσης που διεξάγει η Άγκυρα εναντίον μιας κουρδικής πολιτοφυλακής στη Συρία, μετέδωσε σήμερα το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

 

Οι συλλήψεις αυτές πραγματοποιούνται ενώ οι τουρκικές αρχές έχουν εξαπολύσει σε ολόκληρη τη χώρα σαρωτική επιχείρηση εναντίον χρηστών του Ίντερνετ που είναι ύποπτοι ότι διανέμουν περιεχόμενα ευνοϊκά για τους κούρδους μαχητές.

Σήμερα 23 πρόσωπα συνελήφθησαν στη Σμύρνη, μεταξύ των οποίων ο επικεφαλής της τοπικής οργάνωσης του φιλοκουρδικού Κόμματος της Δημοκρατίας των Λαών (HDP) Τσερκέζ Αϊντεμίρ, μετέδωσε το Ανατολή.

Εξάλλου από χθες Δευτέρα 17 άνθρωποι έχουν συλληφθεί στο Ντιγιάρμπακιρ, τη μεγαλύτερη πόλη της νοτιοανατολικής Τουρκίας όπου ζουν κυρίως Κούρδοι, 9 στην Άγκυρα και δεκάδες άλλοι σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Εκτός από τις συλλήψεις, χθες άρχισε έρευνα σε βάρος τεσσάρων βουλευτών του HDP που κάλεσαν σε διαδήλωση κατά της επίθεσης στη Συρία.

Η αστυνομία εμπόδισε την Κυριακή την πραγματοποίηση δύο διαδηλώσεων κατά της επιχείρησης, τη μία στην Κωνσταντινούπολη, όπου συνελήφθησαν επτά άτομα, και την άλλη στο Ντιγιάρμπακιρ.

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επιτηρούνται αυστηρά στην Τουρκία, η οποία κατατάσσεται τακτικά πρώτη μεταξύ των χωρών που ζητούν την απόσυρση περιεχομένων από το Twitter.

Οι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα (RSF) εξέφρασαν σε ανακοίνωση την ανησυχία τους για την παρουσία τουλάχιστον πέντε δημοσιογράφων μεταξύ των προσώπων που έχουν συλληφθεί από χθες.

«Αυτός ο νέος καταιγισμός προπαγάνδας, η εντατικοποίηση του κυνηγιού των επικριτικών φωνών και η απουσία συζήτησης για τη στρατιωτική επιχείρηση καταδεικνύουν τον βαθμό της κατάλυσης του πλουραλισμού στην Τουρκία», τονίζει ο Γιόχαν Μπιρ, υπεύθυνος του γραφείου Ανατολικής Ευρώπης και Κεντρικής Ασίας των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΛΟΙΟ HANDALA

Διεθνή / Το Ισραήλ κατέλαβε το πλοίο Handala του «Στόλου για την Ελευθερία» που μετέφερε βοήθεια στη Γάζα

Σε πλάνα που αναμεταδίδονταν απευθείας από τους ακτιβιστές διακρίνονται οι περισσότεροι, καθισμένοι στη γέφυρα, πολλοί με τα χέρια ψηλά - «Οι αλήτες του Νετανιάχου ανέβηκαν στο Handala»
LIFO NEWSROOM
Γάζα: 57 νεκροί μέσα σε 24 ώρες – Σε αδιέξοδο οι συνομιλίες για κατάπαυση πυρός

Διεθνή / Γάζα: 57 νεκροί μέσα σε 24 ώρες – Σε αδιέξοδο οι συνομιλίες για κατάπαυση πυρός

Τουλάχιστον 57 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη Γάζα, πολλοί ενώ αναζητούσαν ανθρωπιστική βοήθεια - Οι συνομιλίες για κατάπαυση πυρός σταμάτησαν, ενώ η πείνα θερίζει αμάχους και παιδιά
LIFO NEWSROOM
Τεχνητή νοημοσύνη στην υπηρεσία της απορρύθμισης: Το σχέδιο της κυβέρνησης Τραμπ για κατάργηση χιλιάδων κανονισμών

Διεθνή / Τεχνητή νοημοσύνη στην υπηρεσία της απορρύθμισης: Το σχέδιο της κυβέρνησης Τραμπ για κατάργηση χιλιάδων κανονισμών

Η κυβέρνηση Τραμπ υιοθετεί την τεχνητή νοημοσύνη για να καταργήσει μαζικά ομοσπονδιακούς κανονισμούς, με στόχο τη μείωση στο μισό των ρυθμιστικών εντολών ως το 2026
LIFO NEWSROOM
Αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ Καμπότζης και Ταϊλάνδης: Πάνω από 30 νεκροί, χιλιάδες εκτοπισμένοι

Διεθνή / Αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ Καμπότζης και Ταϊλάνδης: Πάνω από 30 νεκροί, χιλιάδες εκτοπισμένοι

Κλιμακώνεται η σύγκρουση στα σύνορα Καμπότζης–Ταϊλάνδης, με περισσότερους από 30 νεκρούς και καταγγελίες για παραβίαση θαλάσσιου χώρου - Σε συναγερμό ΟΗΕ και ASEAN.
LIFO NEWSROOM