Νέες συλλήψεις αξιωματικών του Ναυτικού, καθηγητών και συνδικαλιστών στην Τουρκία

Νέες συλλήψεις αξιωματικών του Ναυτικού, καθηγητών και συνδικαλιστών στην Τουρκία Facebook Twitter
0

Τούρκοι εισαγγελείς ζήτησαν τη σύλληψη 154 ανθρώπων, περιλαμβανομένων αξιωματικών του Ναυτικού, καθηγητών και μελών συνδικάτων, οι οποίοι θεωρούνται ως ύποπτοι για διασυνδέσεις με το δίκτυο του ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν, μετέδωσαν σήμερα τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Η αστυνομία ξεκίνησε επιχειρήσεις σε πέντε επαρχίες της Τουρκίας για τη σύλληψη 16 αξιωματικών του Ναυτικού, επτά εκ των οποίων εν ενεργεία και εννέα που έχουν ήδη αποπεμφθεί από τις ένοπλες δυνάμεις, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Στο πλαίσιο διαφορετικής έρευνας, το γραφείο του επικεφαλής της εισαγγελίας στην Άγκυρα διέταξε τη σύλληψη 66 καθηγητών σε όλη την Τουρκία, οι οποίοι έχουν απομακρυνθεί ήδη από τις θέσεις τους κατηγορούμενοι ως γκιουλενιστές, σύμφωνα με το πρακτορείο.

Η ίδια πηγή αναφέρει ότι διατάχθηκε η σύλληψη και 72 στελεχών ενός εργατικού συνδικάτου, το οποίο έκλεισε έπειτα από κυβερνητικό διάταγμα, στο πλαίσιο μιας τρίτης επιχείρησης που διεξήχθη σε περισσότερες από 12 επαρχίες.

Ο Γκιουλέν, ο οποίος ζει αυτοεξόριστος στην Πενσιλβάνια των ΗΠΑ από το 1999, αρνείται κάθε ανάμειξη στο αποτυχημένο πραξικόπημα τον Ιούλιο του 2016 κατά το οποίο σκοτώθηκαν περισσότεροι από 240 άνθρωποι.

Στο πλαίσιο ευρείας επιχείρησης καταστολής από τότε, περισσότεροι από 50.000 άνθρωποι έχουν συλληφθεί και έχουν προφυλακιστεί κατηγορούμενοι για διασυνδέσεις με τον Γκιουλέν, ενώ 150.000 έχουν απολυθεί ή τεθεί σε διαθεσιμότητα στον στρατό, στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα.

Η κυβέρνηση απορρίπτει τις καταγγελίες των ανθρωπιστικών οργανώσεων σε σχέση με την επιχείρηση καταστολής και υποστηρίζει ότι αυτή είναι απαραίτητη για να εξαλειφθεί η απειλή που συνιστά το δίκτυο του Γκιουλέν, το οποίο κατηγορεί ότι έχει παρεισφρήσει σε θεσμούς όπως ο στρατός, τα σχολεία και το δικαστικό σώμα.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΗΠΑ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ιράν: Ασφαλής διέλευση από τα Στενά του Ορμούζ υπό όρους – Οξύνει τη ρητορική του ο Τραμπ

Η ιρανική πλευρά υποστηρίζει ότι η ασφαλής διέλευση από τα Στενά του Ορμούζ μπορεί να διασφαλιστεί με τον τερματισμό των αμερικανικών απειλών και την εφαρμογή νέων διαδικασιών, την ώρα που οι ΗΠΑ διατηρούν υψηλούς τόνους, προειδοποιώντας ακόμη και για κλιμάκωση των επιθέσεων σε περίπτωση μη συμφωνίας
THE LIFO TEAM
ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΟ ΠΟΤΟ RYANAIR

Διεθνή / Ryanair: Ο επικεφαλής της ζητά την απαγόρευση των αλκοολούχων ποτών το πρωί στα αεροδρόμια

Ο CEO της γνωστής αεροπορικής εταιρείας άσκησε ιδιαίτερη κριτική στα αεροδρόμια και τα bars εντός των χώρων αναμονής, αναρωτώμενος γιατί σερβίρεται αλκοόλ ακόμη και από τις 5 ή 6 το πρωί
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΟΛΕΜΟΣ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Axios: ΗΠΑ και Ιράν ένα βήμα πριν από συμφωνία για τερματισμό του πολέμου

Ο Λευκός Οίκος εμφανίζεται κοντά σε προκαταρκτική συμφωνία με το Ιράν για μονοσέλιδο μνημόνιο που θα μπορούσε να οδηγήσει σε τερματισμό του πολέμου και έναρξη νέων διαπραγματεύσεων για το πυρηνικό πρόγραμμα
THE LIFO TEAM
ΧΑΝΤΑΙΟΣ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΟ

Διεθνή / Χανταϊός: Προς τα Κανάρια Νησιά το κρουαζιερόπλοιο - Πώς θα απομακρυνθούν επιβάτες και πλήρωμα

Συνολικά, τρεις επιβάτες που ταξίδευαν με το MV Hondius έχουν χάσει τη ζωή τους, μετά τον απόπλου του από την Αργεντινή πριν από περίπου έναν μήνα για υπερατλαντικό ταξίδι
THE LIFO TEAM