Νέες συλλήψεις αξιωματικών του Ναυτικού, καθηγητών και συνδικαλιστών στην Τουρκία

Νέες συλλήψεις αξιωματικών του Ναυτικού, καθηγητών και συνδικαλιστών στην Τουρκία Facebook Twitter
0

Τούρκοι εισαγγελείς ζήτησαν τη σύλληψη 154 ανθρώπων, περιλαμβανομένων αξιωματικών του Ναυτικού, καθηγητών και μελών συνδικάτων, οι οποίοι θεωρούνται ως ύποπτοι για διασυνδέσεις με το δίκτυο του ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν, μετέδωσαν σήμερα τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Η αστυνομία ξεκίνησε επιχειρήσεις σε πέντε επαρχίες της Τουρκίας για τη σύλληψη 16 αξιωματικών του Ναυτικού, επτά εκ των οποίων εν ενεργεία και εννέα που έχουν ήδη αποπεμφθεί από τις ένοπλες δυνάμεις, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Στο πλαίσιο διαφορετικής έρευνας, το γραφείο του επικεφαλής της εισαγγελίας στην Άγκυρα διέταξε τη σύλληψη 66 καθηγητών σε όλη την Τουρκία, οι οποίοι έχουν απομακρυνθεί ήδη από τις θέσεις τους κατηγορούμενοι ως γκιουλενιστές, σύμφωνα με το πρακτορείο.

Η ίδια πηγή αναφέρει ότι διατάχθηκε η σύλληψη και 72 στελεχών ενός εργατικού συνδικάτου, το οποίο έκλεισε έπειτα από κυβερνητικό διάταγμα, στο πλαίσιο μιας τρίτης επιχείρησης που διεξήχθη σε περισσότερες από 12 επαρχίες.

Ο Γκιουλέν, ο οποίος ζει αυτοεξόριστος στην Πενσιλβάνια των ΗΠΑ από το 1999, αρνείται κάθε ανάμειξη στο αποτυχημένο πραξικόπημα τον Ιούλιο του 2016 κατά το οποίο σκοτώθηκαν περισσότεροι από 240 άνθρωποι.

Στο πλαίσιο ευρείας επιχείρησης καταστολής από τότε, περισσότεροι από 50.000 άνθρωποι έχουν συλληφθεί και έχουν προφυλακιστεί κατηγορούμενοι για διασυνδέσεις με τον Γκιουλέν, ενώ 150.000 έχουν απολυθεί ή τεθεί σε διαθεσιμότητα στον στρατό, στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα.

Η κυβέρνηση απορρίπτει τις καταγγελίες των ανθρωπιστικών οργανώσεων σε σχέση με την επιχείρηση καταστολής και υποστηρίζει ότι αυτή είναι απαραίτητη για να εξαλειφθεί η απειλή που συνιστά το δίκτυο του Γκιουλέν, το οποίο κατηγορεί ότι έχει παρεισφρήσει σε θεσμούς όπως ο στρατός, τα σχολεία και το δικαστικό σώμα.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Αννα Γουίντουρ ξαναπαίρνει το Devil Wears Prada στα χέρια της

Διεθνή / Για σένανε μπορώ τη Vogue να προδώσω: όταν η Άννα Γουίντουρ συνάντησε ξανά τη Μιράντα Πρίστλι

Η Vogue ενώνει στο εξώφυλλο του Μαΐου της Vogue την Άννα Γουίντουρ και τη Μέριλ Στριπ, λίγο πριν από το The Devil Wears Prada 2 και το Met Gala, ξαναφέρνοντας στο προσκήνιο τον μύθο που συνοδεύει την ταινία εδώ και είκοσι χρόνια.
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΤΡΑΜΠ ΤΕΛΕΣΗΓΡΑΦΟ

Διεθνή / Ιράν: Κάλεσμα για ανθρώπινες αλυσίδες γύρω από τις ενεργειακές εγκαταστάσεις, καθώς πλησιάζει η προθεσμία Τραμ

Η Τεχεράνη καλεί πολίτες να «προστατεύσουν» ενεργειακές εγκαταστάσεις, ενώ ο πρόεδρος Πεζεσκιάν δηλώνει ότι 14 εκατομμύρια είναι έτοιμοι να πολεμήσουν
THE LIFO TEAM
Ο Κάνιε Γουέστ ζητά συνάντηση με τη βρετανική εβραϊκή κοινότητα ενώ μεγαλώνει η κρίση στο Wireless

Διεθνή / Ο Κάνιε Γουέστ ζητά συνάντηση με τη βρετανική εβραϊκή κοινότητα ενώ μεγαλώνει η κρίση στο Wireless

Ο Κάνιε Γουέστ προσφέρθηκε να συναντηθεί με μέλη της βρετανικής εβραϊκής κοινότητας, ενώ το Wireless Festival συνεχίζει να χάνει χορηγούς και να δέχεται πολιτική πίεση για την προγραμματισμένη εμφάνισή του.
THE LIFO TEAM
NASA ARTEMIS II

Διεθνή / Artemis II: Ο Τραμπ μίλησε με τους αστροναύτες - «Γράψατε ιστορία και κάνατε όλη την Αμερική περήφανη»

Ο Αμερικανός πρόεδρος μίλησε για περίπου 12 λεπτά με τους τέσσερις αστροναύτες της αποστολής, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι τα ταξίδια στο Διάστημα θα συνεχιστούν
THE LIFO TEAM
Η Lady Gaga ακύρωσε το τρίτο live της στο Μόντρεαλ λόγω λοίμωξης του αναπνευστικού

Διεθνή / Η Λέιντι Γκάγκα ακύρωσε συναυλία της στο Μόντρεαλ λόγω λοίμωξης του αναπνευστικού

Η Λέιντι Γκάγκα ακύρωσε την προγραμματισμένη συναυλία της στο Μόντρεαλ, αφού η λοίμωξη του αναπνευστικού που αντιμετωπίζει επιδεινώθηκε και ο γιατρός της τής συνέστησε να μην εμφανιστεί.
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΜΟΤΖΤΑΜΠΑ ΧΑΜΕΝΕΪ ΗΠΑ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / The Times: Ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ είναι «αναίσθητος» και νοσηλεύεται σε «σοβαρή κατάσταση»

Διπλωματικό υπόμνημα αποκαλύπτει την τοποθεσία του Μοτζτάμπα Χαμενεΐ, ο οποίος τραυματίστηκε στην ίδια αμερικανοϊσραηλινή αεροπορική επιδρομή που σκότωσε τον πατέρα του, Αλί Χαμενεΐ
THE LIFO TEAM
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΙΡΑΝ ΙΣΡΑΗΛ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Μέση Ανατολή: «Κινδυνεύετε αν είστε σε τρένα» λέει το Ισραήλ στους Ιρανούς - «Αλαζόνας ο Τραμπ» δηλώνει η Τεχεράνη

Εκτοξεύοντας νέες απειλές εναντίον του ιρανικού καθεστώτος, ο Τραμπ τόνισε ότι θα καταστρέψει «κάθε σταθμό παραγωγής ενέργειας» και «κάθε γέφυρα» στο Ιράν εντός 4 ωρών από την εκπνοή του τελεσίγραφου
THE LIFO TEAM