Νέες συλλήψεις αξιωματικών του Ναυτικού, καθηγητών και συνδικαλιστών στην Τουρκία

Νέες συλλήψεις αξιωματικών του Ναυτικού, καθηγητών και συνδικαλιστών στην Τουρκία Facebook Twitter
0

Τούρκοι εισαγγελείς ζήτησαν τη σύλληψη 154 ανθρώπων, περιλαμβανομένων αξιωματικών του Ναυτικού, καθηγητών και μελών συνδικάτων, οι οποίοι θεωρούνται ως ύποπτοι για διασυνδέσεις με το δίκτυο του ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν, μετέδωσαν σήμερα τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Η αστυνομία ξεκίνησε επιχειρήσεις σε πέντε επαρχίες της Τουρκίας για τη σύλληψη 16 αξιωματικών του Ναυτικού, επτά εκ των οποίων εν ενεργεία και εννέα που έχουν ήδη αποπεμφθεί από τις ένοπλες δυνάμεις, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Στο πλαίσιο διαφορετικής έρευνας, το γραφείο του επικεφαλής της εισαγγελίας στην Άγκυρα διέταξε τη σύλληψη 66 καθηγητών σε όλη την Τουρκία, οι οποίοι έχουν απομακρυνθεί ήδη από τις θέσεις τους κατηγορούμενοι ως γκιουλενιστές, σύμφωνα με το πρακτορείο.

Η ίδια πηγή αναφέρει ότι διατάχθηκε η σύλληψη και 72 στελεχών ενός εργατικού συνδικάτου, το οποίο έκλεισε έπειτα από κυβερνητικό διάταγμα, στο πλαίσιο μιας τρίτης επιχείρησης που διεξήχθη σε περισσότερες από 12 επαρχίες.

Ο Γκιουλέν, ο οποίος ζει αυτοεξόριστος στην Πενσιλβάνια των ΗΠΑ από το 1999, αρνείται κάθε ανάμειξη στο αποτυχημένο πραξικόπημα τον Ιούλιο του 2016 κατά το οποίο σκοτώθηκαν περισσότεροι από 240 άνθρωποι.

Στο πλαίσιο ευρείας επιχείρησης καταστολής από τότε, περισσότεροι από 50.000 άνθρωποι έχουν συλληφθεί και έχουν προφυλακιστεί κατηγορούμενοι για διασυνδέσεις με τον Γκιουλέν, ενώ 150.000 έχουν απολυθεί ή τεθεί σε διαθεσιμότητα στον στρατό, στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα.

Η κυβέρνηση απορρίπτει τις καταγγελίες των ανθρωπιστικών οργανώσεων σε σχέση με την επιχείρηση καταστολής και υποστηρίζει ότι αυτή είναι απαραίτητη για να εξαλειφθεί η απειλή που συνιστά το δίκτυο του Γκιουλέν, το οποίο κατηγορεί ότι έχει παρεισφρήσει σε θεσμούς όπως ο στρατός, τα σχολεία και το δικαστικό σώμα.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΠΟΛΕΜΟΣ

Διεθνή / Ιράν: Ο πόλεμος μπορεί να διαρκέσει μήνες και να προκαλέσει παγκόσμια οικονομική καταστροφή

Η ιρανική κυβέρνηση, μιλώντας στο Sky News, δήλωσε ότι ο κόσμος δεν πρέπει να περιμένει ότι θα δείξει «αυτοσυγκράτηση», προειδοποιώντας για περαιτέρω κλιμάκωση και προοπτική σοβαρών επιπτώσεων στην παγκόσμια οικονομία και ενεργειακές αγορές
THE LIFO TEAM
ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / «Ημέρα της Κρίσης»: Το καταστροφικό σενάριο μετά τις επιθέσεις σε ενεργειακές εγκαταστάσεις στη Μέση Ανατολή

Οι επιθέσεις σε ενεργειακές εγκαταστάσεις και από τις δύο πλευρές της σύγκρουσης αυτή την εβδομάδα, απειλούν με σοβαρές συνέπειες για την παγκόσμια οικονομία
THE LIFO TEAM
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΑΛΑΙΣΤΗ 19ΧΡΟΝΟΥ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ιράν: Ποιος ήταν ο 19χρονος παλαιστής που εκτέλεσαν «μετά από βασανιστήρια για να ομολογήσει»

Το Ιράν εκτέλεσε τον νεαρό παλαιστή Σαλέχ Μοχαμάντι και δύο ακόμη άτομα - Πρόκειται για τους πρώτους απαγχονισμούς που πραγματοποιήθηκαν σε σχέση με τις διαδηλώσεις
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΕΧΕΡΑΝΗ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΙ

Διεθνή / Ιράν: «Δεν θέλουμε αυτόν τον πόλεμο» - Οι κάτοικοι περιγράφουν τη ζωή υπό τους βομβαρδισμούς

Εκατομμύρια κάτοικοι παραμένουν στα σπίτια τους, προσπαθώντας να προστατεύσουν τις οικογένειες, τις δουλειές και τις συνήθειές τους, ενώ άλλοι έχουν αναγκαστεί να αναζητήσουν καταφύγιο σε πιο απομακρυσμένες περιοχές της χώρας
THE LIFO TEAM