Νέα Ζηλανδία: Δύο μικροί μπλε πιγκουίνοι διέρρηξαν δύο φορές εστιατόριο σούσι

Νέα Ζηλανδία: Δύο μικροί μπλε πιγκουίνοι διέρρηξαν δύο φορές εστιατόριο σούσι Facebook Twitter
0

Δύο μικροί πιγκουίνοι της Νέας Ζηλανδίας διέρρηξαν ένα εστιατόριο σούσι στον πιο πολυσύχναστο σιδηροδρομικό σταθμό του Ουέλινγκτον προτού η αστυνομία τους στείλει πίσω στο φυσικό τους περιβάλλον.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ενημερώθηκε το Σαββατοκύριακο για την παρουσία ενός πιγκουίνου στο κέντρο του Ουέλινγκτον και αφού τον έπιασαν τον άφησαν ελεύθερο στο λιμάνι της πόλης. Όμως ο πιγκουίνος επέστρεψε στον τόπο του εγκλήματος χθες Τρίτη συνοδευόμενος και από συνεργό. Μάλιστα οι δύο πιγκουίνοι είχαν αρχίσει να φτιάχνουν φωλιά του μέσα στο κατάστημα σούσι το οποίο βρίσκεται στον σιδηροδρομικό σταθμό του Ουέλινγκτον, στο κέντρο της πόλης.

Οι αστυνομικοί χρειάστηκε να δελεάσουν τους μικρούς διαρρήκτες με σολομό προκειμένου να τους πιάσουν και να τους πάνε πίσω στη θάλασσα. Οι αρχές που είναι αρμόδιες για την άγρια πανίδα της Νέας Ζηλανδίας φρόντισαν να ασφαλίσουν το σταντ πώλησης σούσι προκειμένου να αποφευχθεί οποιοδήποτε περιστατικό υποτροπής.

 

Σύμφωνα με τον Τζακ Μέις, διευθυντής της υπηρεσίας προστασίας της φύσης, όταν φτάνει η περίοδος αναπαραγωγής των πιγκουίνων συχνά αναζητούν ένα ασφαλές μέρος για να εναποθέσουν τα αβγά τους. «Μας ενημερώνουν για φωλιές σε σπίτια πολιτών, είναι αρκετά συχνό», σχολίασε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό TVNZ. «Όμως ο πιο πολυσύχναστος σιδηροδρομικός σταθμός του Ουέλινγκτον είναι κάτι ασυνήθιστο!», τόνισε.

Για να φτάσει μέχρι τον σταθμό το ζευγάρι ίσως χρειάστηκε να διασχίσει έναν αυτοκινητόδρομο, όμως είναι πιθανό, σύμφωνα με τον Μέις, να τα κατάφεραν μέσω του συστήματος ύδρευσης.

Με ύψος μόλις 25 εκατοστά και βάρος περίπου ένα κιλό οι μικροί μπλε πιγκουίνοι, γνωστοί και ως πιγκουίνοι νεράιδες, είναι οι πιο μικροί του είδους τους. Δεν μπορούν να πετάξουν και θεωρούνται είδος προς εξαφάνιση εξαιτίας της αστικής ανάπτυξης και της απώλειας του φυσικού τους περιβάλλοντος, αλλά και εξαιτίας των σκύλων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κλαούντια Σέινμπαουμ: Θα κινηθεί νομικά απέναντι στον άνδρα που την παρενόχλησε σε δημόσια εμφάνισή της

Διεθνή / Κλαούντια Σέινμπαουμ: Θα κινηθεί νομικά απέναντι στον άνδρα που την παρενόχλησε σε δημόσια εμφάνισή της

«Aν δεν υποβάλω μήνυση, τι θα συμβεί με τις υπόλοιπες Μεξικανές γυναίκες; Αν το κάνουν αυτό στην πρόεδρο, τι θα γίνει με όλες τις άλλες;», δήλωσε η πρόεδρος του Μεξικού
LIFO NEWSROOM
ΙΣΠΑΝΙΑ ΧΟΥΑΝ ΚΑΡΛΟΣ ΦΡΑΝΚΟ

Διεθνή / Ο Χουάν Κάρλος της Ισπανίας εξομολογείται «βαθύ σεβασμό» για τον Φράνκο

Στα απομνημονεύματά του, ο έκπτωτος βασιλιάς της Ισπανίας κατηγορεί επίσης τον γιο του, βασιλιά Φελίπε, για εγκατάλειψη - «Είμαι ο μόνος Ισπανός που δεν έχει σύνταξη, μετά από σαράντα χρόνια υπηρεσίας» γράφει
LIFO NEWSROOM
ΖΟΧΡΑΝ ΜΑΜΝΤΑΝΙ ΙΣΡΑΗΛ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ ΧΑΜΑΣ

Διεθνή / Ζοχράν Μαμντάνι: Ισραηλινός υπουργός καλεί τους Εβραίους της Νέας Υόρκης να μεταναστεύσουν στο Ισραήλ - «Είναι υποστηρικτής της Χαμάς»

Τους τελευταίους μήνες ο Ζοχράν Μαμντάνι έχει μιλήσει πολλές φορές κατά του αντισημιτισμού, καταγγέλλοντας παράλληλα την ισλαμοφοβία της οποίας υπήρξε θύμα
LIFO NEWSROOM
Ζόραν Μαμντάνι:

Διεθνή / Ζοχράν Μαμντάνι: Ποιες είναι οι προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει ο νέος δήμαρχος της Νέας Υόρκης;

Ο Ζοχράν Μαμντάνι γράφει ιστορία στη Νέα Υόρκη, καθώς γίνεται ο πρώτος μουσουλμάνος και ο νεότερος δήμαρχός της, νικώντας τον πρώην κυβερνήτη της και φέρνοντας μια σαρωτική αλλαγή στο πολιτικό σκηνικό των Δημοκρατικών
LIFO NEWSROOM
ΜΑΜΝΤΑΝΙ ΚΕΝΤΡΙΚ ΛΑΜΑΡ

Διεθνή / Ζοχράν Μαμντάνι: Η στιγμή που χορεύει σε κλαμπ το «Not Like Us» του Λαμάρ λίγες ημέρες πριν εκλεγεί δήμαρχος Νέας Υόρκης

Η επικράτησή του αντανακλά τη δύναμη μιας νεανικής, προοδευτικής συμμαχίας και μια πολιτική βούληση που δίνει προτεραιότητα σε ζητήματα, όπως το κόστος ζωής
LIFO NEWSROOM