Στη σύλληψη ενός προσωπικού βοηθού του νεαρού επιχειρηματία Φαχίμ Σαλέχ, που βρέθηκε διαμελισμένος στο διαμέρισμά του στη Νέα Υόρκη, προχώρησε η αστυνομία. 

 

Το γεγονός μεταδίδουν οι New York Times επικαλούμενοι δύο αξιωματούχους που ασχολούνται με την υπόθεση. To διαμελισμένο πτώμα του Φαχίμ Σαλέχ, 33 ετών, εντοπίστηκε από την αδερφή του θύματος στο διαμέρισμά του στο Μανχάταν. Η αδερφή του είχε ανησυχήσει καθώς δεν είχε μιλήσει μαζί του για μία ημέρα. Μπαίνοντας στο διαμέρισμα ήρθε αντιμέτωπη με μία φρικτή σκηνή: ο αδερφός της ήταν διαμελισμένος και αποκεφαλισμένος. Μέρη του σώματός του είχαν τοποθετηθεί σε πλαστικές σακούλες. Ένα ηλεκτρικό πριόνι ήταν ακόμη συνδεδεμένο στην πρίζα.

 

Κατηγορίες για τη δολοφονία αναμένεται να απαγγελθούν στον προσωπικό βοηθό του επιχειρηματία. Σύμφωνα με πηγές που επικαλούνται οι New York Times ο Φαχίμ Σαλέχ δολοφονήθηκε ενώ είχε ανακαλύψει ότι ο βοηθός του τού είχε κλέψει δεκάδες χιλιάδες δολάρια. Το θύμα της άγριας δολοφονίας δεν είχε αποκαλύψει το γεγονός στις Αρχές και είχε συνάψει συμφωνία με τον βοηθό του για την αποπληρωμή του ποσού. Η αστυνομία αναμένεται να παραχωρήσει σε συνέντευξη τύπου εντός της Παρασκευής.

 

Σύμφωνα με τις Αρχές, ο Φαχίμ Σαλέχ δολοφονήθηκε τη Δευτέρα, μία μέρα πριν βρεθεί το πτώμα του. Ο δολοφόνος επέστρεψε την επόμενη για να τον διαμελίσει και να εξαφανίσει τα στοιχεία του φόνου. Η αστυνομία πιστεύει ότι ο δολοφόνος - που φορούσε μαύρο κοστούμι, λευκό πουκάμισο, μαύρη γραβάτα και κρατούσε ένα σακίδιο - ακολούθησε τον Σαλέχ στο ασανσέρ και στη συνέχεια στο διαμέρισμά του. Τον ακινητοποίησε με τέιζερ και τον σκότωσε με μαχαίρι.

 

Η ιατροδικαστική υπηρεσία ανέφερε ότι ο Φαχίμ Σαλέχ πέθανε από πολλαπλά χτυπήματα στον λαιμό και στο στέρνο κάνοντας λόγο για «επαγγελματική δουλειά». Ο δολοφόνος φέρεται να ήταν στο διαμέρισμα όταν η αδερφή του θύματος είχε πάει εκεί για να αναζητήσει τον Φαχίμ Σαλέχ. Δραπέτευσε από τη πίσω πόρτα όταν διαπίστωσε την παρουσία της. 

«Ο Φαχίμ είναι πολλά περισσότερα από όσα διαβάζετε», ανέφερε η οικογένεια του θύματος σε ανακοίνωσή της. «Είναι πάρα πολλά περισσότερο. Το διαυγές και εφευρετικό μυαλό του μπορούσε να συνεπάρει όσους ήταν κομμάτι του κόσμου του σε ένα ταξίδι στο οποίο εξασφάλισε ότι δεν θα άφηνε κανέναν πίσω».

 

Ο Φαχίμ Σαλέχ είχε γεννηθεί στη Σαουδική Αραβία, ενώ η καταγωγή των γονιών του ήταν από το Μπανγκλαντές. Τελικά εγκαταστάθηκα στο Poughkeepsie, μία μικρή πόλη κοντά στον ποταμό Χάντσον. 

 

Το 2009 δημιούργησε ένα app, το PrankDial το οποίο μετεξελίχθηκε σε μία επιχείρηση των 10 εκατ. δολαρίων. Στη συνέχεια δημιούργησε μία

επιχείρηση διαμοιρασμού μοτοσυκλετών στο Μπαγκλαντές, από την οποία αποχώρησε το 2018 για να «τρέξει» μία παρόμοια ιδέα στη Νιγηρία. Ήταν παράλληλα ιδρυτικό στέλεχος της Adventure Capital που χρηματοδοτούσε start-ups στην Κολομβία και στο Μπανγκλαντές. 

 

 

Με πληροφορίες από New York Times