Nέα θεωρία από την CIA: Ο Χίτλερ μπορεί να έζησε στην Κολομβία μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο

Nέα θεωρία από την CIA: Ο Χίτλερ μπορεί να έζησε στην Κολομβία μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο Facebook Twitter
1

Αυτοκτόνησε μαζί με την Εύα Μπράουν καθώς το Βερολίνο παραδινόταν στους Σοβιετικούς ή κατάφερε να αποδράσει; Μια νέα θεωρία της CIA αναφέρει πως ο Αδόλφος Χίτλερ μπορεί και να διέφυγε στην Κολομβία. 

Τα νέα στοιχεία είδαν το φως της δημοσιότητας παράλληλα με τη δημοσιοποίηση των απόρρητων εγγράφων σχετικά με την δολοφονία του Αμερικανού προέδρου Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι.

Σε αυτά τα αποχαρακτηρισμένα έγγραφα υπήρχαν και κάποια άλλα της CIA που αφορούσαν παράλληλες έρευνες των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών. 

Βάσει ενός εσωτερικού σημειώματος της CIA από το 1954, ο ηγέτης του Τρίτου Ράιχ, Αδόλφος Χίτλερ, όχι μόνο δεν αυτοκτόνησε κατά τη σοβιετική πολιορκία του Βερολίνου τον Απρίλιο του 1945, αλλά μετά το τέλος του πολέμου στην Ευρώπη διέφυγε στη Λατινική Αμερική και πέρασε αρκετούς μήνες στην Κολομβία, ξεγελώντας τις συμμαχικές δυνάμεις που πίστεψαν ότι ο Φύρερ είχε πεθάνει.

Όπως αναφέρει το έγγραφο, ο πρώην στρατιωτικός των SS, Φίλιπ Σιτροέν, αποκάλυψε σε Αμερικανούς πράκτορες ότι είχε επαφές με τον πρώην Γερμανό δικτάτορα στην πόλη Τούνχα της Κολομβίας και συγκεκριμένα στην περιοχή Residencies Coloniales , στην οποία είχαν καταφύγει πολλά στρατιωτικά και πολιτικά στελέχη της Ναζιστικής Γερμανίας. Τον «Αδόλφο Σάτλμαϊερ», όπως ονομαζόταν στη νέα του ζωή ο Χίτλερ, ακολουθούσε μία ομάδα Γερμανών που τον χαιρετούσε ναζιστικά και τον αποκαλούσε «der Führer».

Μάλιστα, στον σχετικό φάκελο υπάρχει και μια φωτογραφία του ανθρώπου που κατονομάζεται ως ο Χίτλερ μαζί με τον Σιτροέν, ενώ κάτω από αυτή σημειώνεται ότι ο πρώην αξιωματικός των SS αποκάλυψε πως ο «Αδόλφος Σάτλμαϊερ» εγκατέλειψε την Κολομβία και μετέβη στην Αργεντινή τον Ιανουάριο του 1955. Το σενάριο αυτό έχει υπoστηριχθεί και από τον Αργεντίνο συγγραφέα, Αμπέλ Μπάστι, ο οποίος ανέφερε σε βιβλίο του πως ο Χίτλερ έζησε στη λατινοαμερικάνικη χώρα.

Nέα θεωρία από την CIA: Ο Χίτλερ μπορεί να έζησε στην Κολομβία μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο Facebook Twitter

Ωστόσο, δεν είναι μόνο αυτή η μαρτυρία που ρίχνει φως (αν ρίχνει τελικά...) στη σκοτεινή υπόθεση των  τελευταίων ημερών του Χίτλερ. Ένας ακόμα άντρας, ο οποίος αναφέρεται με την κωδική ονομασία Cimelody-3, προσέγγισε πράκτορες της CIA το 1955, διηγώντας τους την ίδια ιστορία.

Ο τελευταίος προσέθεσε ότι ο Σιτροέν, ο οποίος την περίοδο εκείνη ζούσε στη Βενεζουέλα, επικοινωνούσε με τον φερόμενο ως Χίτλερ μηνιαίως, κατά την περίοδο που μετέβαινε στην Κολομβία για επαγγελματικούς λόγους, όντας εργαζόμενος για την ναυτιλιακή εταιρία KNSM. Επιπλέον, ο δεύτερος αυτός «μάρτυρας» έδωσε στους πράκτορες και μία δεύτερη φωτογραφία που απαθανάτιζε τον Σιτροέν με τον «Χίτλερ», όπου στο πίσω μέρος της αναγραφόταν τα ονόματα των δύο ανδρών (ο «Χίτλερ» ως Σάλτμαϊερ).

Ακολούθως, μετά την επαφή τους με τον Cinemelody-3, οι πράκτορες της CIA αποφάσισαν να συντάξουν μια επίσημη έκθεση για τις συγκεκριμένες μαρτυρίες. Το έγγραφο που προέκυψε εστάλη στους ανωτέρους τους με τον χαρακτηρισμό «πιθανώς ενδιαφέρον» και συνοδευόταν από μια επιστολή που ανέφερε: «Θεωρούμε ότι θα έπρεπε να πραγματοποιηθούν τεράστιες προσπάθειες για το συγκεκριμένο ζήτημα με μικρές πιθανότητες όμως να προκύψει κάτι σοβαρό. Έτσι, θεωρούμε ότι μάλλον δεν πρέπει να κυνηγήσουμε τη συγκεκριμένη υπόθεση».

Nέα θεωρία από την CIA: Ο Χίτλερ μπορεί να έζησε στην Κολομβία μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο Facebook Twitter
Nέα θεωρία από την CIA: Ο Χίτλερ μπορεί να έζησε στην Κολομβία μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο Facebook Twitter
Nέα θεωρία από την CIA: Ο Χίτλερ μπορεί να έζησε στην Κολομβία μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο Facebook Twitter

 Mε πληροφορίες από Independent - Daily Mail 

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ λέει ότι απέτρεψε πόλεμο Ινδίας–Πακιστάν απειλώντας με δασμούς 250% – «Ο Μόντι είναι killer»

Διεθνή / Ο Τραμπ λέει ότι απέτρεψε πόλεμο Ινδίας–Πακιστάν απειλώντας με δασμούς 250% – «Ο Μόντι είναι killer»

Παρά τις δημόσιες αναφορές του Αμερικανού προέδρου ότι «έσωσε την κατάσταση», η κόντρα φαίνεται να έχει ψυχράνει τις σχέσεις Ουάσιγκτον–Νέου Δελχί, οι οποίες ήταν στενές τα τελευταία χρόνια
LIFO NEWSROOM
Γερμανία: Ιστορική ενίσχυση 1 δισ. δολαρίων για τους τελευταίους επιζώντες του Ολοκαυτώματος

Διεθνή / Γερμανία: Ιστορική ενίσχυση 1 δισ. δολαρίων για τους τελευταίους επιζώντες του Ολοκαυτώματος

Στη χρηματοδότηση εντάσσονται και οι λεγόμενοι «Δίκαιοι των Εθνών», δηλαδή άνθρωποι που, χωρίς να είναι Εβραίοι, ρίσκαραν τη ζωή τους για να σώσουν Εβραίους κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου
LIFO NEWSROOM
Η Αγγλία κάνει δωρεάν το χάπι της επόμενης ημέρας – Φαρμακεία χρέωναν έως και 35 € πριν τη ρύθμιση

Διεθνή / Η Αγγλία κάνει δωρεάν το χάπι της επόμενης ημέρας – Φαρμακεία χρέωναν έως και 35€ πριν τη ρύθμιση

Η αλλαγή αποτελεί «μία από τις σημαντικότερες μεταρρυθμίσεις στη σεξουαλική υγεία από τη δεκαετία του '60» σύμφωνα με την Dr Sue Mann, εθνική διευθύντρια γυναικείας υγείας του NHS
LIFO NEWSROOM
Τυφώνας Μελίσα: Έφτασε στην Κούβα - Δείτε live την κίνησή του φαινομένου

Διεθνή / Τυφώνας Μελίσα: Έφτασε στην Κούβα - Δείτε live την κίνηση του φαινομένου

Ο τυφώνας Μελίσα πλήττει την Κούβα με ανέμους έως 193 χλμ/ώρα, προκαλώντας σημαντικές καταστροφές - Zωντανά η πορεία του φαινομένου και οι τελευταίες εξελίξεις για Τζαμάικα και Μπαχάμες
LIFO NEWSROOM
ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΤΗΡΙΟ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ

Διεθνή / Τουρκία: Κατέρρευσε επταώροφο κτήριο - Οικογένεια με τρία παιδιά εγκλωβισμένη στα συντρίμμια

Έχουν αναπτυχθεί 147 μέλη ομάδων έρευνας και διάσωσης στο σημείο. Η περιοχή γύρω από το κατεστραμμένο κτήριο έχει περικυκλωθεί, ενώ τα κοντινά κτήρια εκκενώθηκαν για λόγους ασφαλείας
LIFO NEWSROOM
Εκλογές στην Ολλανδία: Νίκη Βίλντερς προβλέπουν οι δημοσκοπήσεις - Αποκλείουν συνεργασία τα μεγάλα κόμματα

Διεθνή / Εκλογές στην Ολλανδία: Νίκη Βίλντερς προβλέπουν οι δημοσκοπήσεις - Αποκλείουν συνεργασία τα μεγάλα κόμματα

Οι εκλογές στην Ολλανδία ξεκινούν με τις δημοσκοπήσεις να ευνοούν το ακροδεξιό κόμμα του Βίλντερς, αλλά τα μεγάλα κόμματα αποκλείουν συνεργασία μαζί του, οδηγώντας τη χώρα σε πιθανή μακρά διαπραγμάτευση για κυβέρνηση συνεργασίας
LIFO NEWSROOM
Μπατακλάν: Ο σκηνοθέτης της σειράς για την τρομοκρατική επίθεση απορρίπτει τους ισχυρισμούς περί ασέβειας

Διεθνή / Μπατακλάν: Ο σκηνοθέτης της σειράς για την τρομοκρατική επίθεση απορρίπτει ισχυρισμούς περί ασέβειας

Η σειρά «Des Vivants» κυκλοφόρησε αυτή την εβδομάδα, εν όψει της 10ης επετείου της τρομοκρατικής επίθεσης στο Μπατακλάν, που άφησε πίσω 130 νεκρούς και πάνω από 490 τραυματίες
LIFO NEWSROOM
Α' Παγκόσμιος Πόλεμος: Επιστολές Αυστραλών στρατιωτών βρέθηκαν κλεισμένες σε μπουκάλι έναν αιώνα μετά

Διεθνή / Α' Παγκόσμιος Πόλεμος: Επιστολές Αυστραλών στρατιωτών βρέθηκαν κλεισμένες σε μπουκάλι έναν αιώνα μετά

Μέσα στο διαυγές, χοντρό γυαλί υπήρχαν ευδιάκριτες επιστολές, γραμμένες με μολύβι από τους στρατιώτες Μάλκολμ Νέβιλ (27) και Γουίλιαμ Χάρλεϊ (37), με ημερομηνία 15 Αυγούστου 1916
LIFO NEWSROOM