Νέα στοιχεία για την εξαφάνιση του επικεφαλής της Ιντερπόλ- Προσήχθη πρόσφατα από τις κινεζικές αρχές

Νέα στοιχεία για την εξαφάνιση του επικεφαλής της Ιντερπόλ- Προσήχθη πρόσφατα από τις κινεζικές αρχές Facebook Twitter
0

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για την υπόθεση εξαφάνισης του Κινέζου προέδρου της Ιντερπόλ, που αγνοείται, καθώς πληροφορίες κινεζικού μέσου ενημέρωσης αναφέρουν πως «προσήχθη» από τις αρχές της Κίνας την περασμένη εβδομάδα. 

Οι γαλλικές αστυνομικές αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνα για την εξαφάνιση του Μενγκ Χονγκγουέι, του Κινέζου προέδρου της Ιντερπόλ, τα ίχνη του οποίου έχουν χαθεί από τα τέλη Σεπτεμβρίου, όταν έφυγε από τη Λιόν για να επισκεφθεί τη γενέτειρά του.

Σύμφωνα με την αγγλόφωνη εφημερίδα South China Morning Post του Χονγκ Κονγκ, που επικαλείται ανώνυμες πηγές, ο Μενγκ «είναι υπό έρευνα στην Κίνα».

Στο δημοσίευμα υποστηρίζεται ότι «προσήχθη» αμέσως μετά την προσγείωσή του στο Πεκίνο, την περασμένη εβδομάδα.

Η σύζυγος του Μενγκ, που ζει στη Λιόν, ενημέρωσε τις γαλλικές αρχές για την εξαφάνισή του καθώς δεν έχει κανένα νέο του εδώ και μία εβδομάδα.

Σε μια λακωνική ανακοίνωση στο Twitter η Ιντερπόλ αναφέρει ότι «είναι ενήμερη» για τις πληροφορίες σχετικά με την «υποτιθέμενη εξαφάνιση» του Μενγκ και ότι η υπόθεση αφορά «τις αρμόδιες αρχές στη Γαλλία και την Κίνα».

Υπενθυμίζει επίσης ότι ο Γερμανός γενικός γραμματέας της υπηρεσίας, ο Γιούργκεν Στοκ και όχι ο Μενγκ είναι «υπεύθυνος για την καθημερινή λειτουργία» της.

Η αιφνιδιαστική εξαφάνιση υψηλόβαθμων αξιωματούχων δεν αποτελεί πρωτοφανές φαινόμενο, ιδίως στο πλαίσιο των ερευνών για την καταπολέμηση της διαφθοράς στην Κίνα.

Νέα στοιχεία για την εξαφάνιση του επικεφαλής της Ιντερπόλ- Προσήχθη πρόσφατα από τις κινεζικές αρχές Facebook Twitter

Ποιος είναι ο Μενγκ Χονγκγουέι

Ο Μενγκ Χονγκγουέι, 64 ετών, εξελέγη πρόεδρος της Ιντερπόλ τον Νοέμβριιο του 2016, στη θέση της Γαλλίδας Μιρέιγ Μπαλεστραζί. Η θητεία του λήγει το 2020.

Πριν από αυτόν τον διορισμό, ήταν υφυπουργός Δημόσιας Ασφάλειας στην Κίνα και επικεφαλής του εθνικού γραφείου της Ιντερπόλ.

Ήταν επίσης από τα κορυφαία στελέχη του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος και είχε εργαστεί στις μονάδες καταπολέμησης του εμπορίου ναρκωτικών, της τρομοκρατίας ενώ υπήρξε και επικεφαλής της ακτοφυλακής.

Ο διορισμός του στην προεδρία της Ιντερπόλ είχε επικριθεί από πολλές μη κυβερνητικές οργανώσεις για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η Διεθνής Αμνηστία μεταξύ άλλων κατηγόρησε την Κίνα ότι χρησιμοποιούσε την Ιντερπόλ επί χρόνια «για να συλλαμβάνει αντιφρονούντες και πρόσφυγες στο εξωτερικό».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το ναυάγιο που άφησε πίσω της η μάχη του Νέλσον βρέθηκε στην Κοπεγχάγη

Διεθνή / Το ναυάγιο που άφησε πίσω της η μάχη του Νέλσον βρέθηκε στην Κοπεγχάγη

Στο σημείο έχουν ήδη βρεθεί κανόνια, παπούτσια, κομμάτια από στολές, διακριτικά, μπουκάλια και ανθρώπινα λείψανα, ενώ οι αρχαιολόγοι δουλεύουν με πίεση χρόνου, επειδή η περιοχή συνδέεται με το μεγάλο κατασκευαστικό project του Lynetteholm.
THE LIFO TEAM
ΙΣΠΑΝΙΑ ΠΕΔΡΟ ΣΑΝΤΣΕΘ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΑΝΕΡΓΙΑ

Διεθνή / Ρεκόρ απασχόλησης στην Ισπανία με τους ασφαλισμένους να φτάνουν τα 22 εκατομμύρια

Ο αριθμός των ασφαλισμένων έφτασε σε ιστορικό υψηλό τον Μάρτιο, χάρη στην Εβδομάδα του Πάσχα, αφού δημιουργήθηκαν περισσότερες από 211.000 θέσεις εργασίας και η ανεργία σημείωσε μικρή πτώση
THE LIFO TEAM
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΡΙΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΜΗΤΕΡΑ

Διεθνή / Savannah Guthrie: «Συνεχίζω να πιστεύω» - Το συγκινητικό μήνυμα της παρουσιάστριας ενώ η μητέρα της αγνοείται

Η παρουσιάστρια αναφέρθηκε σε πρόσφατες στιγμές που την οδήγησαν να αμφισβητήσει την πίστη της, λίγες μέρες αφότου η αναζήτηση της εξαφανισμένης μητέρας της ξεπέρασε τους δύο μήνες
THE LIFO TEAM
ΜΠΑΡ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΚΙΝΗΤΟ ΗΠΑ

Διεθνή / «Ανθίζουν» τα μπαρ και τα εστιατόρια που απαγορεύουν τα κινητά - «Αποσύνδεση για πλήρη σύνδεση»

Στις ΗΠΑ αναδύεται μια νέα τάση: μπαρ και εστιατόρια χωρίς τηλέφωνα, όπου οι πελάτες καλούνται να αφήσουν τις συσκευές τους και να ζήσουν μια εμπειρία πλήρους αποσύνδεσης, επικεντρωμένοι στην παρέα, το φαγητό και τη στιγμή
THE LIFO TEAM
Πέθανε ο Αντριάνο Γκολντσμιντ, ο άνθρωπος που έκανε το τζιν μόδα

Διεθνή / Πέθανε ο Αντριάνο Γκολντσμιντ, ο άνθρωπος που έκανε το τζιν μόδα

Η μόδα έχασε μια από τις μορφές που έδωσαν στο τζιν νέο κύρος, νέα τιμή και νέα θέση στην αγορά. Ο Αντριάνο Γκολντσμιντ δεν συνδέθηκε μόνο με μεγάλα brands, αλλά και με την ίδια τη μετάβαση του denim στη σύγχρονη εποχή.
THE LIFO TEAM