Νέα νίκη επί των τζιχαντιστών-Στα χέρια του ιρακινού στρατού η Φαλούτζα

Νέα νίκη επί των τζιχαντιστών-Στα χέρια του ιρακινού στρατού η Φαλούτζα Facebook Twitter
0

Στα χέρια του ιρακινού στρατού έπεσε η πόλη Φαλούτζα του Ιράκ, μετά από πολυήμερη πολιορκία και μάχες με τους μαχητές του ISIS, μεταδίδει το BBC. Αξιωματικός του στρατού δήλωσε ότι ήδη έχει απελευθερωθεί και το κτίριο του δημοτικού συμβουλίου.

Ακόμη  φέρεται να ανακατέλαβαν την Βιομηχανική Περιοχή στην ανατολική πλευρά της πόλης. Η Φαλούτζα, η οποία βρίσκεται 50 χιλιόμετρα  δυτικά της Βαγδάτης, είχε καταληφθεί από τους τζιχαντιστές τον Ιανουάριο του 2014.

Οι ειδικές δυνάμεις του ιρακινού στρατού είχαν φτάσει μόλις 3 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης και είχαν εδραιώσει τις θέσεις τους στα νότια προάστια αυτού του προπυργίου των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ).

Έπειτα από πολυήμερες μάχες,  κατάφεραν να εισέλθουν στο κέντρο αυτού του σημαντικού προπυργίου των τζιχαντιστών που βρίσκεται 50 χλμ. δυτικά της Βαγδάτης. Προηγουμένως είχαν περικυκλώσει την πόλη και είχαν ανακαταλάβει τις περιφερειακές συνοικίες.

"Οι μονάδες των CTS και οι δυνάμεις ταχείας επέμβασης ανακατέλαβαν το κυβερνητικό συγκρότημα στο κέντρο της Φαλούτζα", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο στρατηγός Αμπντελουάχαμπ αλ-Σαάντι, ο διοικητής της στρατιωτικής επιχείρησης κατά των τζιχαντιστών.

Ο Ραΐντ Σάκερ Τζάουντατ, ο επικεφαλής της ομοσπονδιακής αστυνομίας, επιβεβαίωσε την προώθηση των ιρακινών δυνάμεων, που αποτελεί ένα σημαντικό στάδιο στην επίθεση που εξαπολύθηκε στις 23 Μαΐου για την ανακατάληψη της Φαλούτζα, η οποία τελεί υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών από τον Ιανουάριο του 2014.

"Η απελευθέρωση του αρχηγείου, του κύριου κυβερνητικού συγκροτήματος της πόλης, συμβολίζει την αποκατάσταση της εξουσίας του κράτους" στην πόλη, πρόσθεσε.

Οι δύο διοικητές δήλωσαν πως οι ιρακινές δυνάμεις συνάντησαν περιορισμένη αντίσταση από τους τζιχαντιστές κατά την προώθησή τους στο κέντρο της πόλης.

Το αρχηγείο αποτελείται από κτίρια του τοπικού (δημοτικού) συμβουλίου, της αστυνομίας και των υπηρεσιών ασφαλείας.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ