Νέα επίθεση από βίσονα στο πάρκο Yellowstone, η τρίτη για φέτος

Νέα επίθεση από βίσονα στο πάρκο Yellowstone, η τρίτη για φέτος Facebook Twitter
Φωτ. Αρχείου: Unsplash
0

Γυναίκα 71 ετών τραυματίστηκε στο Εθνικό Πάρκο Yellowstone των ΗΠΑ ύστερα από επίθεση που δέχθηκε από βίσονα. Πρόκειται για το «τρίτο περιστατικό» που καταγράφεται φέτος, σημείωσε αξιωματούχος.

Το θύμα φέρει μη απειλητικά, για τη ζωή του, τραύματα και έχει μεταφερθεί για νοσηλεία στο Γουαϊόμινγκ. 

Σύμφωνα με τα όσα γίνονται γνωστά, η 71χρονη και η κόρη της «πλησίασαν τον βίσονα καθώς επέστρεφαν στ' όχημά τους». 

Το περιστατικό παραμένει «υπό διερεύνηση» και δεν έχουν δοθεί περισσότερες πληροφορίες για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έλαβε χώρα η επίθεση. 

Στις 27 Ιουνίου, ένας 34χρονος άνδρας είχε επίσης τραυματιστεί όταν βίσονας επιτέθηκε στον ίδιο και την οικογένειά του. Αποτέλεσμα ήταν να τραυματιστεί στο χέρι. 

«Ο άνδρας περπατούσε με την οικογένειά του όταν ο βίσονας τούς επιτέθηκε» ανέφεραν αξιωματούχοι του Πάρκου. «Τα μέλη της οικογένειας δεν έφυγαν από το σημείο και ο βίσονας συνέχισε την επίθεση μέχρι που τρύπησε με τα κέρατά του τον άνδρα». 

Στις 30 Μαΐου, μία 25χρονη είχε τραυματιστεί όταν πλησιάσει πολύ σε ένα από τα ζώα. 

Το πάρκο έχει ρητή εντολή οι επισκέπτες να κρατούν απόσταση 22 μέτρων από τα ζώα, προειδοποιώντας για τις επιπτώσεις.

Οι βίσονες, τα μεγαλύτερα θηλαστικά της Βόρειας Αμερικής, έχουν τραυματίσει περισσότερους ανθρώπους στο Yellowstone από οποιοδήποτε άλλο ζώο, σύμφωνα με την Υπηρεσία του πάρκου. Είναι απρόβλεπτοι και εξαιρετικά δυνατοί και παρόλο που μπορεί να ζυγίζουν έως και έναν τόνο και έχουν ύψος 1,80, μπορούν να τρέξουν με ταχύτητα έως και 56 χλμ/ώρα. Ακόμα, πηδάνε «και μπορούν να περιστραφούν γρήγορα για να ξεφύγουν από τους θηρευτές». 

Το Yellowstone είναι το μοναδικό μέρος στις Ηνωμένες Πολιτείες όπου υπάρχει μόνιμη παρουσία βισόνων από την προϊστορική εποχή έως σήμερα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία. Στο Yellowstone ζουν περίπου 2.300 - 5.500 ζώα του είδους και θεωρούνται ξεχωριστά επειδή «είναι οι αγνοί απόγονοι των πρώτων βισόνων που περιπλανήθηκαν στα λιβάδια της χώρας». 

Με πληροφορίες από Guardian και Washington Post

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ