Νέα εμπρηστική δήλωση από Άγκυρα: «Η Αθήνα παραβιάζει το μνημόνιο Παπούλια - Γιλμάζ»

Νέα εμπρηστική δήλωση από Άγκυρα: «Η Αθήνα παραβιάζει το μνημόνιο Παπούλια - Γιλμάζ» Facebook Twitter
Τι ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας - Πηγή φωτογραφίας: Anadolu
0

Λίγες ώρες μετά την τοποθέτηση του Τούρκου υπουργού Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ περί «Γαλάζιας Πατρίδας» και «προβοκατόρικων ενεργειών» από την Ελλάδα, η Τουρκία φαίνεται να επιμένει στη ρητορική των προκλήσεων.

Σύμφωνα με το ΣΚΑΪ, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας, Τανζού Μπιλγκίτς κατηγόρησε την Αθήνα πως παραβιάζει το μνημόνιο Παπούλια - Γιλμάζ.


«Δεν θα καθόμαστε με σταυρωμένα τα χέρια στην παραβίαση από πλευρά της Ελλάδας» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Αναφερόμενος και στη Λιβυή, είπε πως οι τουρκικές δυνάμεις δεν είναι ξένες δυνάμεις και πως όσοι βάζουν στο ίδιο καλάθι και τους ξένους μισθοφόρους κάνουν μεγάλο λάθος, αφήνοντας δηλαδή να εννοηθεί ότι η Τουρκία θα παραμείνει στη Λιβυή.


Υπενθυμίζεται πως το μνημόνιο Παπούλια - Γιλμάζ που τότε διατελούσαν υπουργοί Εξωτερικών, υπογράφηκε το Μάιο του 1988 και αφορά στους περιορισμούς στρατιωτικών ασκήσεων Ελλάδας - Τουρκίας στα διεθνή ύδατα και διεθνή εναέριο χώρο του Αιγαίου

Χθες, άλλωστε, ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ σημείωσε πω η Ελλάδα δεν πρέπει να εξοπλίζεται, χαρακτηρίζοντας κάτι τέτοιο ως το μάταιο.

«Κάποιες φορές ερχόμαστε αντιμέτωποι με τις προβοκατόρικες ενέργειες των Ελλήνων ομολόγων μας. Για παράδειγμα; Υπάρχει η Συμφωνία των Αθηνών που συνάψαμε αμοιβαία το 1988. Σε αυτό το πλαίσιο, βλέπουμε ότι παρόλο που υπάρχει συμφωνία για μορατόριουμ και για μη διεξαγωγή δραστηριοτήτων όπως ασκήσεις μεταξύ 15 Ιουνίου και 15 Σεπτεμβρίου και στις εθνικές μας εορτές, αυτό δεν τηρείται», είπε.

«Δεν έχουμε βλέψεις, νομικά, για τη γη όποιουδήποτε. Ωστόσο, είμαστε αποφασισμένοι, και ικανοί να προστατεύσουμε τα δικαιώματα, και τα συμφέροντα της Γαλάζιας Πατρίδας μας συμπεριλαμβανομένης της Κύπρου», πρόσθεσε.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ