Μυστικός ομαδικός τάφος εντοπίστηκε στα σύνορα Κολομβίας - Βενεζουέλας

Μυστικός ομαδικός τάφος εντοπίστηκε στα σύνορα Κολομβίας - Βενεζουέλας Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου
0

Ένας μυστικός ομαδικός τάφος εντοπίστηκε από τις αρχές της Κολομβίας στα σύνορα με τη Βενεζουέλα, σε μια περιοχή όπου δρουν συμμορίες που διακινούν ναρκωτικά και επιδίδονται σε λαθρεμπόριο, ανακοίνωσε η αστυνομία την Τρίτη.


Βάσει της τοποθεσίας όπου εντοπίστηκε, ο ομαδικός τάφος «βρίσκεται στο έδαφος της Βενεζουέλας», διευκρίνισε μιλώντας σε δημοσιογράφους ο Χαβιέρ Μπαρέρα, αξιωματικός της αστυνομίας, στην παραμεθόρια πόλη Κουκουτά.


Τον τάφο ανακάλυψε περίπολος της αστυνομίας της Κολομβίας τη Δευτέρα, κοντά στον ποταμό Τάτσιρα, σε μια περιοχή γνωστή με την ονομασία Μπαρινίτας.


«Θα διεξαχθεί έρευνα» για να εξακριβωθεί ο αριθμός των πτωμάτων που περιέχει ο μυστικός ομαδικός τάφος, διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μπαρέρα, χωρίς να ξεκαθαρίσει οι αρχές ποιας από τις δύο χώρες θα αναλάβει την ευθύνη για αυτή.


Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ένα «διαμελισμένο» πτώμα, η ταυτότητα του οποίου παραμένει άγνωστη, ανακαλύφθηκε την Κυριακή στην ίδια περιοχή. «Πρόκειται για περίπλοκη, λεπτή κατάσταση», ανέφερε και πρόσθεσε ότι το υπουργείο Εξωτερικών της Κολομβίας βρίσκεται σε επαφή με τις αρχές της Βενεζουέλας για να ενισχυθούν τα μέτρα ασφαλείας στα σύνορα, μήκους 2.200 χιλιομέτρων.


Κάτοικοι και πολλές ΜΚΟ έχουν καταγγείλει ανταλλαγές πυρών, εξαφανίσεις και φόνους στην περιοχή.


Η διμερής σχέση ανάμεσα στην Μπογοτά και το Καράκας επιδεινώθηκε τους τελευταίους μήνες, καθώς η κυβέρνηση του προέδρου Χουάν Μανουέλ Σάντος αρνήθηκε να αναγνωρίσει τη Συντακτική Συνέλευση που συστάθηκε με πρωτοβουλία του προέδρου Νικολάς Μαδούρο. Τα σύνορα είχαν κλείσει κατ' εντολή του Μαδούρο για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου για έναν χρόνο, ως τον Αύγουστο του 2016.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νορβηγία: Έκλεισε η πρεσβεία της Βενεζουέλας «χωρίς εξήγηση»

Διεθνή / Νορβηγία: Έκλεισε η πρεσβεία της Βενεζουέλας «χωρίς εξήγηση» - Πώς εμπλέκεται η φετινή νικήτρια του Νόμπελ Ειρήνης

«Ενημερωθήκαμε από την πρεσβεία της Βενεζουέλας ότι θα κλείσει τις πόρτες της, χωρίς να δώσει εξήγηση», ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου του νορβηγικού υπουργείου Εξωτερικών
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Οι αραβικές χώρες συνεργάζονταν με το Ισραήλ κρυφά παρά τις καταδίκες

Διεθνή / Γάζα: Οι αραβικές χώρες συνεργάζονταν με το Ισραήλ κρυφά παρά τις καταδίκες

Διαρρεύσαντα έγγραφα αποκαλύπτουν ότι ενώ τα αραβικά κράτη καταδίκασαν δημόσια τον πόλεμο στη Γάζα, ενίσχυσαν κρυφά τη στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ υπό την καθοδήγηση των ΗΠΑ – μια συνεργασία που μπορεί να διαμορφώσει τη μελλοντική εκεχειρία
LIFO NEWSROOM
Νόμπελ Οικονομίας 2025: Στους πρωτοπόρους της καινοτομίας που εξηγούν πώς η τεχνολογία αλλάζει τον κόσμο

Διεθνή / Νόμπελ Οικονομίας 2025: Στους πρωτοπόρους της καινοτομίας που εξηγούν πώς η τεχνολογία αλλάζει τον κόσμο

Η ανακοίνωση έγινε σε μια εποχή όπου η τεχνητή νοημοσύνη και η τεχνολογική επανάσταση επανακαθορίζουν την παραγωγικότητα, τη βιωσιμότητα και τις κοινωνικές ισορροπίες σε παγκόσμιο επίπεδο
LIFO NEWSROOM
Νετανιάχου αποθεώνει Τραμπ: «Κανένας Αμερικανός πρόεδρος δεν έδειξε τέτοιο σθένος και αποφασιστικότητα»

Διεθνή / Νετανιάχου αποθεώνει Τραμπ: «Κανένας Αμερικανός πρόεδρος δεν έδειξε τέτοιο σθένος και αποφασιστικότητα»

«Ο Θεός να ευλογεί εσάς, την οικογένειά σας, τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ισραήλ και τη φιλία ανάμεσα στις δύο χώρες της Επαγγελίας» σημείωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM