Μπρίτνεϊ Σπίαρς: Ο πατέρας της συμφώνησε να παραιτηθεί από την κηδεμονία - «Όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή»

Μπρίτνεϊ Σπίαρς: Ο πατέρας της συμφώνησε να παραιτηθεί από την κηδεμονία - «Όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή» Facebook Twitter
Νέα εξέλιξη στη μακροχρόνια μάχη της Μπρίτνεϊ Σπίαρς να απεγκλωβιστεί από τον έλεγχο του πατέρα της - Φωτογραφία αρχείου: ΕΡΑ
0

Ο Τζέιμι Σπίαρς συμφώνησε να παραιτηθεί από το ρόλο του «κηδεμόνα» και διαχειριστή της περιουσίας της κόρης του, «όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή» σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα. 


Η απόσυρσή του σηματοδοτεί μια σημαντική εξέλιξη στη μακροχρόνια μάχη της Μπρίτνεϊ Σπίαρς να απεγκλωβιστεί από τον έλεγχο του πατέρα της. 

Η ανακοίνωσή του έρχεται περίπου δύο μήνες αφότου η ποπ σταρ μίλησε στο δικαστήριο και ζήτησε να μπει ένα τέλος στην αμφιλεγόμενη αυτή συμφωνία που ισχύει εδώ και 13 χρόνια, δίνοντας στον πατέρα της και άλλους τρίτους την εξουσία ελέγχου στην προσωπική της ζωή και καριέρα. 

Στο δικαστικό έγγραφο ένας από τους δικηγόρους του πατρός Σπίαρς αναφέρει πως ο Τζέιμς «δεν θεωρεί πως μια δημόσια μάχη με την κόρη του για τη συνέχιση των υπηρεσιών του ως κηδεμόνα είναι προς όφελός της». 

Προσθέτει δε, πως «ο κύριος Σπίαρς σκοπεύει να συνεργαστεί με το δικαστήριο και το νέο δικηγόρο της κόρης του για μία ομαλή μετάβαση σε νέο διαχειριστή» συμπληρώνοντας πως ο ίδιος «ήδη συνεργαζόταν με τον πρώην δικηγόρο της κόρης του για αυτήν τη μετάβαση». 


Σύμφωνα πάντα με το δικαστικό έγγραφο «ο κ. Σπίαρς συνεχίζει να τηρεί το καθήκον του και δεν θα τεθεί σε διαθεσιμότητα ή απομακρυνθεί ούτε θα βασιστεί σε ψευδείς κατηγορίες. Είναι πρόθυμος να παραιτηθεί όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή, όμως η μετάβαση πρέπει να γίνει ομαλά και να περιλαμβάνει λύσεις ζητημάτων που βρίσκονται σε εκκρεμότητα». 

«Πρόκειται για μεγάλη νίκη για την Μπριτνεϊ Σπιαρς και άλλο ένα βήμα προς τη δικαιοσύνη» ανέφερε μετά την εξέλιξη ο Μάθιου Ρόζενγκαρτ, δικηγόρος της Μπρίτνεϊ, καλώντας τον πατέρα της «να παραιτηθεί αμέσως». 


«Είμαστε ικανοποιημένοι που ο κ. Σπίαρς και ο δικηγόρος του συμφωνησαν σήμερα (σ.σ χθες, Πέμπτη) σε δικαστικό έγγραφο πως πρέπει να απομακρυνθεί. Είμαστε απογοητευμένοι, παρόλα αυτά, από τις συνεχιζόμενες, απαράδεκτες και κατακριτέες επιθέσεις στην κα. Σπίαρς και άλλους» συνεχίζει ο Ρόζεργκαρτ. 

«Ανυπομονούμε να συνεχίσουμε την έρευνά μας για τις ενέργειες του κ. Σπίαρς και άλλων τα τελευταία 13 χρόνια όταν καταχράστηκε εκατομμύρια δολάρια από την περιουσία της κόρης του» καταλήγει. 


Υπενθυμίζεται πως, πριν από ένα μήνα, δικαστήριο του Λος Άντζελες απέρριψε το αίτημα της Μπρίτνεϊ Σπίαρς να αποκλείσει τον πατέρα της από την συμφωνία κηδεμονίας, που του δίνει έλεγχο της ζωής και των οικονομικών της. 

Το είδος της νομικής επιμέλειας που έχει αναλάβει ο Τζέιμς Σπίαρς, είναι τύπος κηδεμονίας που ορίζεται από δικαστήριο για άτομα που δεν μπορούν να λαμβάνουν αποφάσεις για τον εαυτό τους.

Οι όροι της κηδεμονίας, μεταξύ άλλων, σύμφωνα με την τραγουδίστρια, δεν της επιτρέπουν να παντρευτεί και να κάνει παιδί. Απαγορεύεται ο σύντροφός της να την πηγαίνει οπουδήποτε με το αυτοκίνητό του, καθώς και να βλέπει κάποιους φίλους.

Η Μπρίτνεϊ Σπίαρς είχε ζητήσει τερματισμό της «καταχρηστικής» κηδεμονίας από τον πατέρα της τα τελευταία 13 χρόνια, καταθέτοντας σε έντονη συναισθηματική φóρτιση σε δικαστήριο του Λος Άντζελες. «Το μόνο που θέλω είναι τη ζωή μου πίσω. Αρκετά! Έχουν περάσει 13 χρόνια», δήλωσε χαρακτηριστικά.
 

Με πληροφορίες από Guardian/AFP/Vulture

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σεισμός στην Τουρκία: «Οι πόλεις μας θα γίνουν νεκροταφεία» προειδοποιούσαν οι πολιτικοί μηχανικοί

Διεθνή / Σεισμός στην Τουρκία: «Οι πόλεις μας θα γίνουν νεκροταφεία» προειδοποιούσαν οι πολιτικοί μηχανικοί

Λίγα 24ωρα μετά τον φονικό σεισμό αρθρώνονται οι πρώτες απορίες για κάτι που όλοι σκέφτονται, αλλά κανείς δεν τολμά να πει ανοιχτά στην ερντογανική επικράτεια: ποιοι έχτισαν αυτά τα τραπουλόχαρτα και γιατί η Μεσόγειος είναι η χαρά της μαφίας των εργολάβων.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ