Μπουκάλι με μήνυμα από την Ιαπωνία ξεβράστηκε στη Χαβάη μετά από 37 χρόνια

Μπουκάλι με μήνυμα από την Ιαπωνία ξεβράστηκε στη Χαβάη μετά από 37 χρόνια Facebook Twitter
Pixabay
0

Ένα γυάλινο μπουκάλι που είχε ριφθεί στη θάλασσα πριν από 37 χρόνια από μαθητές λυκείου στην Ιαπωνία, βρέθηκε στο νησί της Χαβάης, περίπου 6.000 χιλιόμετρα μακριά.

Μαθητές της λέσχης φυσικών επιστημών στο Λύκειο Τσόσι στον ανατολικό νομό Τσίμπα άφησαν το μπουκάλι το 1984 στο πλαίσιο μιας εργασίας διερεύνησης των ωκεάνιων ρευμάτων, όπως ανέφερε η ιαπωνική εφημερίδα Mainichi.

Συνολικά, 750 μπουκάλια αφέθηκαν στον ωκεανό κοντά στο νησί Miyakejima του Τόκιο το 1984 και το 1985.

Το πιο πρόσφατο είχε βρεθεί το  2002 στο νησί Kikaijima στο νοτιοδυτικό νομό Καγκοσίμα της Ιαπωνίας.

Στη συνέχεια, τον περασμένο Ιούνιο, η 9χρονη Άμπι Γκράχαμ βρήκε το μπουκάλι σε μια βραχώδη παραλία στο πάρκο Paradise της Χαβάης.

Μέσα υπήρχαν φόρμες επικοινωνίας στα ιαπωνικά, αγγλικά και πορτογαλικά που εξηγούσαν ότι το μπουκάλι ξεκίνησε από τα ανοικτά των ακτών του Τσόσι και ζητούσαν από όποιον το εντοπίσει να επικοινωνήσει με το σχολείο.

Η Άμπι έστειλε τις φόρμες επικοινωνίας στο Λύκειο Τσόσι, μαζί με ένα σχέδιο της ίδιας και της αδερφής της που έτρωγαν σούσι, στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Ο υποδιευθυντής Jun Hayashi είπε σε συνέντευξή του στις 15 Σεπτεμβρίου πως «Νομίζαμε ότι το τελευταίο μπουκάλι βρέθηκε στο Kikaijima. Δεν φανταζόμασταν ότι θα βρεθεί άλλο 37 χρόνια μετά».

Από το 1985, μπουκάλια από το σχολείο βρέθηκαν σε 17 μέρη του κόσμου, όπως η Οκινάουα, οι Φιλιππίνες, η Κίνα και η δυτική ακτή των ΗΠΑ.

Η Mayumi Kanda, 54 ετών, μέλος της λέσχης φυσικών επιστημών του 1984, δήλωσε έκπληκτη ενώ το γεγονός της «ξύπνησε νοσταλγικές αναμνήσεις από τις μέρες του λυκείου μου. Ευχαριστώ όσους το βρήκαν».

Ανάλογη χαρά εξέφρασε και η 9χρονη Άμπι. «Θέλω να πάω να ψάξω να βρω άλλο μπουκάλι» είπε στη Tribune-Herald της Χαβάης.

Με πληροφορίες του Guradian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η σκιά του πολέμου επιστρέφει στην Ευρώπη»: Η Βρετανία προετοιμάζει την κοινωνία για ενδεχόμενο πόλεμο

Διεθνή / «Η σκιά του πολέμου επιστρέφει στην Ευρώπη»: Η Βρετανία προετοιμάζει την κοινωνία για ενδεχόμενο πόλεμο

«Εξετάζουμε τι σημαίνει μια σύγκρουση για ολόκληρη την κοινωνία και ποιος είναι ο ρόλος του καθενός» δήλωσε ο Βρετανός υφυπουργός Άμυνας αρμόδιος για τις ένοπλες δυνάμεις
THE LIFO TEAM
Ουκρανία ΗΠΑ ΕΕ

Διεθνή / Ουκρανία: Το σχέδιο των ΗΠΑ προβλέπει ένταξη στην ΕΕ το 2027 - Οι Ευρωπαίοι αντιδρούν

Η ένταξη από την 1η Ιανουαρίου 2027 «προβλέπεται, αλλά παραμένει αντικείμενο διαπραγμάτευσης», με την Ουάσινγκτον να τάσσεται υπέρ της επίσπευσης, όπως αναφέρει πηγή με γνώση των συνομιλιών
THE LIFO TEAM
Βασιλιάς Κάρολος: Ηχογράφησε μήνυμα όπου μιλά πρώτη φορά για τον καρκίνο

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Ηχογράφησε μήνυμα όπου μιλά πρώτη φορά για τον καρκίνο

Αυτό θα αποτελέσει μια σπάνια ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας του Βρετανού μονάρχη, ο οποίος υποβάλλεται σε θεραπεία από τότε που αποκάλυψε τη διάγνωσή του τον Φεβρουάριο του 2024
THE LIFO TEAM