Μπόλτον: Ο Τραμπ ζήτησε βοήθεια από την Κίνα για την επανεκλογή του

Μπόλτον: Ο Τραμπ ζήτησε βοήθεια από την Κίνα για την επανεκλογή του Facebook Twitter
Μπόλτον: Ο Τραμπ ζήτησε τη βοήθεια από την Κίνα για την επανεκλογή του (EPA)
0

Αποκαλύψεις που «καίνε» τον Ντόναλντ Τραμπ στο νέο βιβλίο του Τζον Μπόλτον, όπου φέρεται ο Αμερικανός Πρόεδρος να έχει ζητήσει βοήθεια από την Κίνα προκειμένου να επανεκλεγεί.

Ο πρώην σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Αμερικανού Προέδρου αναφέρει στο πολυαναμενόμενο βιβλίο του, απόσπασμα του οποίου κυκλοφόρησε η Wall Street Journal, ότι o Τραμπ ζήτησε τη βοήθεια του Κινέζου προέδρου Σι Τζινπίνγκ για να κερδίσει την επανεκλογή του κατά τη διάρκεια μιας κεκλεισμένων των θυρών συνάντησης, που είχαν  τον Ιούνιο του 2019.

«Ο Τραμπ, τότε, ακατανόητα, έστρεψε τη συζήτηση στις επερχόμενες αμερικανικές προεδρικές εκλογές, κάνοντας έναν υπαινιγμό στην οικονομική ικανότητα της Κίνας και παρακάλεσε τον Σι να εξασφαλίσει ότι θα κερδίσει», έγραψε ο Τζον Μπόλτον, σύμφωνα με αποσπάσματα του βιβλίου του.

«Τόνισε τη σημασία των αγροτών και τις αυξημένες κινεζικές αγορές σόγιας και σιταριού στο εκλογικό αποτέλεσμα».

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος Τραμπ απέλυσε αιφνιδίως τον Τζον Μπόλτον, τον σύμβουλό του για θέματα εθνικής ασφάλειας, τον Σεπτέμβριο του 2019.

Τότε είχε πει, ότι διαφωνούσε με πολλές εισηγήσεις του Μπόλτον και πως ο σύμβουλός του υπέβαλε την παραίτησή του μετά από δική του ενημέρωση ότι  δεν χρειάζεται πλέον τις υπηρεσίες του.

Ο Μπόλτον διορίστηκε στη θέση αυτή τον Απρίλιο του 2018 και ήταν ο τρίτος κατά σειρά σύμβουλος σε θέματα εθνικής ασφαλείας που λάμβανε τη θέση αυτή.

Ωστόσο, δεν είναι το μόνο βιβλίο που «απειλεί» τον Αμερικανό Πρόεδρο λίγο πριν τις προεδρικές εκλογές καθώς και η ανιψιά του υπόσχεται, σύμφωνα με τον εκδότη της, να ρίξει «άπλετο φως στη σκοτεινή ιστορία» της οικογένειας Τραμπ.

Το βιβλίο της Μέρι Τραμπ με τίτλο «Too Much and Never Enough: How My Family Created the World's Most Dangerous Man» θα κυκλοφορήσει στις 28 Ιουλίου, διευκρίνισε ο οίκος Simon & Schuster.

Η Μέρι Τραμπ, κλινική ψυχολόγος και καθηγήτρια στο επάγγελμα, κόρη του εκλιπόντος αδερφού του Αμερικανού Προέδρου, βρίσκεται εδώ και χρόνια στα δικαστήρια με τον θείο της και μιλά με επικριτικά σχόλια για εκείνον και τη συμπεριφορά του, τα τελευταία 20 χρόνια.

Με πληροφορίες του Wall Street Journal/Reuters/ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: «Γλιτώσαμε από βέβαιο θάνατο» - Οικογένειες φεύγουν νύχτα εξαιτίας των ανελέητων ισραηλινών βομβαρδισμών

Διεθνή / Γάζα: «Γλιτώσαμε από βέβαιο θάνατο» - Οικογένειες φεύγουν νύχτα εξαιτίας των ανελέητων ισραηλινών βομβαρδισμών

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου επιμένει ότι η Πόλη της Γάζας αποτελεί το τελευταίο μεγάλο προπύργιο της Χαμάς - Προειδοποίησε όλους τους κατοίκους να απομακρυνθούν άμεσα εν αναμονή μιας μεγάλης χερσαίας επίθεσης
LIFO NEWSROOM
Τσάρλι Κερκ: Η ρητορική του ακροδεξιού ακτιβιστή που ενέπνευσε υποστηρικτές και εξόργισε αντιπάλους

Διεθνή / Τσάρλι Κερκ: Η ρητορική του ακροδεξιού ακτιβιστή που ενέπνευσε υποστηρικτές και εξόργισε αντιπάλους

Ένας προκλητικός ρήτορας, που τα τελευταία χρόνια έγινε διάσημος στους κύκλους του κινήματος MAGA και ενέπνευσε μια γενιά φοιτητών να πολιτικοποιηθούν και να στηρίξουν τον Ντόναλντ Τραμπ
LIFO NEWSROOM
Επιστολή Τραμπ στο ΝΑΤΟ: Είμαι έτοιμος για κυρώσεις στη Ρωσία αν όλα τα μέλη του συμφωνήσουν να κάνουν το ίδιο

Διεθνή / Επιστολή Τραμπ στο ΝΑΤΟ: Είμαι έτοιμος για κυρώσεις στη Ρωσία αν όλα τα μέλη συμφωνήσουν να κάνουν το ίδιο

Ζητά από τα μέλη του ΝΑΤΟ να σταματήσουν να αγοράζουν πετρέλαιο από τη Ρωσία και να επιβάλουν δασμούς έως και 100% στην Κίνα, για την οποία θεωρεί ότι «ασκεί κυριαρχία» πάνω στη Ρωσία
LIFO NEWSROOM
Τζέφρι Έπσταϊν: Το Υπουργείο Οικονομικών θα κοινοποιήσει τα οικονομικά αρχεία του στο Κογκρέσο

Διεθνή / Τζέφρι Έπσταϊν: Το Υπουργείο Οικονομικών θα κοινοποιήσει τα οικονομικά αρχεία του στο Κογκρέσο

Το υπουργείο δεσμεύτηκε να παραδώσει έγγραφα που αναμένεται να περιλαμβάνουν αναφορές ύποπτης δραστηριότητας σχετικά με τον Τζέφρι Έπσταϊν και την πρώην σύντροφό του και συνεργό του, Γκιζλέιν Μαξγουέλ
LIFO NEWSROOM
Πριγκίπισσα Νταϊάνα: «Απόλυτο σκάνδαλο» - Ο άγνωστος καυγάς με τον βασιλιά Κάρολο στη Νέα Ζηλανδία

Διεθνή / Πριγκίπισσα Νταϊάνα: «Απόλυτο σκάνδαλο» - Ο άγνωστος καυγάς με τον βασιλιά Κάρολο στη Νέα Ζηλανδία

«Περίμενα να πάω να της βάλω την τιάρα και άκουγα τον πρίγκιπα που ωρυόταν και φώναζε στο διπλανό δωμάτιο» θυμάται ο κομμωτής της αείμνηστης πριγκίπισσας
LIFO NEWSROOM
«Προδοτική επίθεση» του Ισραήλ: Σαουδική Αραβία και Εμιράτα ξεσπούν - Κίνδυνος για τις «Συμφωνίες του Αβραάμ»

Διεθνή / «Προδοτική επίθεση» του Ισραήλ: Σαουδική Αραβία και Εμιράτα ξεσπούν - Κίνδυνος για τις «Συμφωνίες του Αβραάμ»

Η αεροπορική επιδρομή του Ισραήλ σε στελέχη της Χαμάς στη Ντόχα προκαλεί θύελλα αντιδράσεων στον Περσικό Κόλπο - Σαουδική Αραβία, Εμιράτα και Κατάρ καταγγέλλουν παραβίαση διεθνούς δικαίου, ενώ οι Συμφωνίες του Αβραάμ κινδυνεύουν να τιναχτούν στον αέρα
LIFO NEWSROOM