Μπλίνκεν: Οι ΗΠΑ δεν γνώριζαν ούτε ενεπλάκησαν στις εκρήξεις βομβητών στον Λίβανο

Μπλίνκεν: Οι ΗΠΑ δεν γνώριζαν ούτε ενεπλάκησαν στις εκρήξεις βομβητών στον Λίβανο Facebook Twitter
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν/ Φωτ.: EPA
0

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, αρνήθηκε τις αναφορές που υποστηρίζουν ότι οι ΗΠΑ είχαν προηγούμενη γνώση για την φονική επίθεση στο Λίβανο, κατά την οποία εξερράγησαν εκατοντάδες συσκευές μελών της Χεζμπολάχ.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν γνώριζαν ούτε ενεπλάκησαν σε αυτά τα περιστατικά. Συλλέγουμε ακόμη πληροφορίες και γεγονότα», δήλωσε ο Μπλίνκεν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Κάιρο.

Επιπλέον, τόνισε τη σημασία της αποφυγής ενεργειών που θα μπορούσαν να κλιμακώσουν περαιτέρω τη σύγκρουση στη Γάζα: «Ήμασταν σαφείς και παραμένουμε σαφείς για τη σημασία να αποφεύγονται βήματα που θα μπορούσαν να επιδεινώσουν τη σύγκρουση».

Αναφορικά με τις επιπτώσεις της επίθεσης στη Χεζμπολάχ, ο Μπλίνκεν ανέφερε ότι δεν είναι ακόμη σαφές τι επιπτώσεις θα έχει στις επιχειρήσεις της υποστηριζόμενης από το Ιράν οργάνωσης.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Axios, ο Ισραηλινός Υπουργός Άμυνας, Γιόαβ Γκάλαντ, τηλεφώνησε στον Αμερικανό Υπουργό Άμυνας, Λόιντ Όστιν, λίγο πριν από την επίθεση για να τον ενημερώσει ότι το Ισραήλ ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει επιχείρηση στον Λίβανο, χωρίς να δώσει συγκεκριμένες λεπτομέρειες.

Χθες, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάθιου Μίλερ, αρνήθηκε επίσης την εμπλοκή των ΗΠΑ: «Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν και δεν είχαν προηγούμενη γνώση αυτού του περιστατικού και σε αυτή τη φάση συλλέγουμε πληροφορίες», ανέφερε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Η επίθεση φέρεται να προκάλεσε τον θάνατο δώδεκα ατόμων και τον τραυματισμό περίπου 2.750, καθώς οι συσκευές που μετέφεραν μέλη της Χεζμπολάχ εξερράγησαν σε μία φερόμενη επίθεση από το Ισραήλ.


 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: «Η απάτη του BBC την άφησε εκτεθειμένη στο Παρίσι τη νύχτα που πέθανε» υποστηρίζει ο αδελφός της

Διεθνή / Πριγκίπισσα Νταϊάνα: «Η απάτη του BBC την άφησε εκτεθειμένη στο Παρίσι τη νύχτα που πέθανε» υποστηρίζει ο αδελφός της

Ο Τσαρλς Σπένσερ μιλά πρώτη φορά ανοιχτά για την περίφημη συνέντευξη Panorama του 1995 και τις τραγικές συνέπειες που θεωρεί ότι είχε στη ζωή της αδελφής του
LIFO NEWSROOM
Ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία: «Πράσινο φως» στο πρώτο επενδυτικό πρόγραμμα της ΕΕ ύψους 1,5 δισ. ευρώ

Διεθνή / Ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία: «Πράσινο φως» στο πρώτο επενδυτικό πρόγραμμα της ΕΕ ύψους 1,5 δισ. ευρώ

Οι ευρωβουλευτές κατέληξαν επίσης σε συμφωνία για τη δημιουργία ενός ταμείου για την επιτάχυνση του μετασχηματισμού των αλυσίδων εφοδιασμού στον τομέα της άμυνας (FAST)
LIFO NEWSROOM
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ζητά από την Πολωνία να αναγνωρίζει όλους τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών

Διεθνή / Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ζητά από την Πολωνία να αναγνωρίζει όλους τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών

Το δικαστήριο ξεκαθάρισε ότι η Πολωνία δεν υποχρεώνεται να αλλάξει τη νομοθεσία της, αλλά οφείλει να αναγνωρίζει τους συγκεκριμένους γάμους όταν έχουν συναφθεί εντός της ΕΕ
LIFO NEWSROOM