Μπλίνκεν: Οι ΗΠΑ δεν γνώριζαν ούτε ενεπλάκησαν στις εκρήξεις βομβητών στον Λίβανο

Μπλίνκεν: Οι ΗΠΑ δεν γνώριζαν ούτε ενεπλάκησαν στις εκρήξεις βομβητών στον Λίβανο Facebook Twitter
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν/ Φωτ.: EPA
0

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, αρνήθηκε τις αναφορές που υποστηρίζουν ότι οι ΗΠΑ είχαν προηγούμενη γνώση για την φονική επίθεση στο Λίβανο, κατά την οποία εξερράγησαν εκατοντάδες συσκευές μελών της Χεζμπολάχ.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν γνώριζαν ούτε ενεπλάκησαν σε αυτά τα περιστατικά. Συλλέγουμε ακόμη πληροφορίες και γεγονότα», δήλωσε ο Μπλίνκεν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Κάιρο.

Επιπλέον, τόνισε τη σημασία της αποφυγής ενεργειών που θα μπορούσαν να κλιμακώσουν περαιτέρω τη σύγκρουση στη Γάζα: «Ήμασταν σαφείς και παραμένουμε σαφείς για τη σημασία να αποφεύγονται βήματα που θα μπορούσαν να επιδεινώσουν τη σύγκρουση».

Αναφορικά με τις επιπτώσεις της επίθεσης στη Χεζμπολάχ, ο Μπλίνκεν ανέφερε ότι δεν είναι ακόμη σαφές τι επιπτώσεις θα έχει στις επιχειρήσεις της υποστηριζόμενης από το Ιράν οργάνωσης.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Axios, ο Ισραηλινός Υπουργός Άμυνας, Γιόαβ Γκάλαντ, τηλεφώνησε στον Αμερικανό Υπουργό Άμυνας, Λόιντ Όστιν, λίγο πριν από την επίθεση για να τον ενημερώσει ότι το Ισραήλ ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει επιχείρηση στον Λίβανο, χωρίς να δώσει συγκεκριμένες λεπτομέρειες.

Χθες, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάθιου Μίλερ, αρνήθηκε επίσης την εμπλοκή των ΗΠΑ: «Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν και δεν είχαν προηγούμενη γνώση αυτού του περιστατικού και σε αυτή τη φάση συλλέγουμε πληροφορίες», ανέφερε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Η επίθεση φέρεται να προκάλεσε τον θάνατο δώδεκα ατόμων και τον τραυματισμό περίπου 2.750, καθώς οι συσκευές που μετέφεραν μέλη της Χεζμπολάχ εξερράγησαν σε μία φερόμενη επίθεση από το Ισραήλ.


 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΡΑΜΠ ΕΥΡΩΠΗ ΕΚΛΟΓΕΣ POLITICO

Διεθνή / «Ευρώπη πρόσεχε, έρχεται για τις εκλογές σου»: Ανάλυση Politico για το νέο δόγμα Τραμπ - Το ερώτημα που θέτει

«Η ''αποστολή'' του να αναμειχθεί στην ευρωπαϊκή πολιτική θα πρέπει να τρομοκρατήσει Στάρμερ, Μακρόν και Μερτς» σχολιάζει το Politico ενώ αναρωτιέται αν «θα αντιδράσει κάποιος από αυτούς»
LIFO NEWSROOM
Από τη «Λολίτα» στο «Λολίτα εξπρές»: Η σχέση του Έπσταϊν με τον εκδότη του περιβόητου βιβλίου του Ναμπόκοφ

Διεθνή / Από τη «Λολίτα» στο «Λολίτα εξπρές»: Η σχέση του Έπσταϊν με τον εκδότη του περιβόητου βιβλίου του Ναμπόκοφ

Αναζητώντας υλικό για τη βιογραφία του Τζορτζ Γουάιντενφελντ, ο ιστορικός Τόμας Χάρντινγκ ανακάλυψε επιστολές που αντάλλαξαν ο Βρετανός μεγαλοεκδότης, η Γκισλέν Μάξγουελ και ο Έπσταϊν, το ιδιωτικό τζετ του οποίου λεγόταν «Lolita Express».
LIFO NEWSROOM
Η Κίνα προειδοποιεί τα διεθνή ΜΜΕ για τη φωτιά στο Χονγκ Κονγκ: «Μην διαδίδετε συκοφαντίες»

Διεθνή / Η Κίνα προειδοποιεί τα διεθνή ΜΜΕ για τη φωτιά στο Χονγκ Κονγκ: «Μην διαδίδετε συκοφαντίες»

To Γραφείο για την Προστασία της Εθνικής Ασφάλειας κάλεσε έναν αριθμό μη προσδιορισμένων μέσων ενημέρωσης, επικρίνοντας την κάλυψη της πυρκαγιάς που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 159 άτομα στο πολυώροφο συγκρότημα κατοικιών Wang Fuk Court
LIFO NEWSROOM