Μπέρμποκ: Η Γερμανία σταματά τις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου- Μέχρι τα τέλη του χρόνου

Μπέρμποκ: Η Γερμανία σταματά τις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου- Μέχρι τα τέλη του χρόνου Facebook Twitter
0

Η Γερμανία θα σταματήσει να εισάγει ρωσικό πετρέλαιο, μέχρι τα τέλη του χρόνου, ανακοίνωσε η υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Αναλένα Μπέρμποκ

«Λέω ξεκάθαρα και κατηγορηματικά: ναι, η Γερμανία καταργεί πλήρως τις ρωσικές εισαγωγές ενέργειας», δήλωσε η Μπέρμποκ. «Θα μειώσουμε κατά το ήμισυ το πετρέλαιο μέχρι το καλοκαίρι και θα το μηδενίσουμε μέχρι το τέλος του χρόνου. Θα ακολουθήσει το φυσικό αέριο, σε ένα κοινό ευρωπαϊκό οδικό χάρτη, γιατί η κοινή μας έξοδος- η πλήρης έξοδος της ΕΕ- είναι η κοινή μας ισχύς», συμπλήρωσε η επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας. 

Η Μπέρμποκ έκανε αυτές τις δηλώσεις μετά τη συνάντησή της με τους ομολόγους της από τις χώρες της Βαλτικής. Ο Λετονός υπουργός Εξωτερικών, Έντγκαρς Ρίνκεβιτς, δήλωσε ότι η Ευρώπη πρέπει να μειώσει περαιτέρω το εμπόριο με τη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένων των εισαγωγών ενέργειας. 

«Πρέπει να έχουμε επίγνωση ότι η Ρωσία δεν θα ηρεμήσει για κάποιο χρονικό διάστημα, ακόμη και μετά τη στρατιωτική επίθεση στην Ουκρανία θα συνεχίσει να ενεργεί εχθρικά», υπογράμμισε. «Πρέπει να επανεξετάσουμε τη συνεργασία μας με την Ουκρανία και πρέπει να περιορίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τους εμπορικούς δεσμούς με τη Ρωσία. Αυτό αφορά επίσης τον ενεργειακό τομέα», τόνισε ο Λετονός υπουργός Εξωτερικών. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ Reuters
 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

SHEIN ΕΡΕΥΝΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ

Διεθνή / Η Ευρωπαϊκή Ένωση ξεκινά επίσημη έρευνα κατά της Shein - Τα τρία ζητήματα που θα εξεταστούν

Σε περίπτωση επιβεβαίωσης παραβάσεων, οι Βρυξέλλες μπορούν να επιβάλουν προσωρινά μέτρα, να αποδεχτούν δεσμευτικές υποσχέσεις από την εταιρεία ή να εκδώσουν απόφαση μη συμμόρφωσης που μπορεί να οδηγήσει σε βαριά πρόστιμα
THE LIFO TEAM