Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε σήμερα ότι ο αριθμός των θανάτων εξαιτίας της COVID-19 στις ΗΠΑ πιθανόν θα ξεπεράσουν τις 500.000 τον επόμενο μήνα.

 

Παράλληλα περιέγραψε με μελανά χρώματα μια δύσκολη μάχη κατά της πανδημίας, όπως την χαρακτήρισε. Σε εκδήλωση στον Λευκό Οίκο ο Μπάιντεν τόνισε πως η διανομή των εμβολίων κατά του νέου κορωνοϊού «είναι μια οικτρή αποτυχία μέχρι στιγμής».

 

«Η κατάσταση θα συνεχίσει να επιδεινώνεται πριν βελτιωθεί», ανέφερε ο πρόεδρος των ΗΠΑ. Σύμφωνα με έγγραφο της αμερικανικής προεδρίας, η νέα αμερικανική κυβέρνηση θα επιβάλει υποχρεωτική καραντίνα σε επιβάτες που φτάνουν αεροπορικώς από το εξωτερικό στην χώρα, με βάση τις οδηγίες των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC).

 


Παράλληλα ο Μπάιντεν υπέγραψε εκτελεστικά διατάγματα σχετικά για δράσεις κατά του κορωνοϊού. Ανάμεσά τους και νόμο για την αμυντική παραγωγή προκειμένου «να κατευθύνει όλες τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες και την ιδιωτική βιομηχανία να επιταχύνουν τη δημιουργία σχετικά με τα απαραίτητα για την προστασία, τον έλεγχο, τον εμβολιασμό και τη φροντίδα των ανθρώπων».

 

Ακόμη, με εκτελεστικό διάταγμα επιβάλλεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε αεροπλάνα, τρένα, λεωφορεία και αεροδρόμια. 

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters/AFP

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr