Μπάιντεν: Οι ΗΠΑ επανεξετάζουν τις απαγορεύσεις για ταξιδιώτες από την Ευρώπη

Μπάιντεν: Οι ΗΠΑ επανεξετάζουν τις απαγορεύσεις για ταξιδιώτες από την Ευρώπη Facebook Twitter
GETTY IMAGES
0

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι η αμερικανική κυβέρνηση επανεξετάζει τον χρονικό ορίζοντα άρσης των περιορισμών που απαγορεύουν στους περισσότερους μη Αμερικανούς υπηκόους να ταξιδέψουν στις ΗΠΑ από το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης. 

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ του έθεσε το ζήτημα στη χθεσινή τους συνάντηση στον Λευκό Οίκο.

Οι συζητήσεις για το πότε θα μπορούσαν να αρθούν οι περιορισμοί «βρίσκονται σε εξέλιξη τώρα», σημείωσε ο Μπάιντεν, εκτιμώντας πως θα είναι σε θέση να απαντήσει μέσα στις επόμενες μέρες. «Περιμένω να ακούσω από τα μέλη της κυβερνητικής ομάδας COVID για το πότε αυτό αναμένεται να γίνει».

«Αυτή πρέπει να είναι μια βιώσιμη απόφαση. Σίγουρα δεν είναι λογικό να χρειαστεί να αναιρεθεί μετά από λίγες ημέρες», δήλωσε από την πλευρά τηης η Γερμανίδα καγκελάριος, προσθέτοντας πως οι δυο τους συζήτησαν τον αντίκτυπο της παραλλαγής Δέλτα του κορωνοϊού.

Αεροπορικές εταιρείες και άλλοι έχουν προτρέψει την αμερικανική κυβέρνηση να άρει τους περιορισμούς που αφορούν τους περισσότερους μη Αμερικανούς υπηκόους που πρόσφατα βρέθηκαν στη Βρετανία, τα 26 κράτη της Σένγκεν στην Ευρώπη, την Ιρλανδία, την Κίνα, την Ινδία, τη Νότια Αφρική, το Ιράν και τη Βραζιλία.

Πολλές χώρες που δεν υπόκεινται σε ταξιδιωτικούς περιορισμούς έχουν πολύ υψηλότερους ρυθμούς COVID-19 από πολλές ευρωπαϊκές χώρες που υπόκεινται στους περιορισμούς που τέθηκαν σε ισχύ την άνοιξη του 2020.

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) θέλουν από τις αερογραμμές να υιοθετήσουν ένα διεθνές σύστημα ιχνηλάτησης, θέτοντάς το ζήτημα ως προϋπόθεση για οποιαδήποτε άρση περιορισμών, σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το πρακτορείο Reuters. Είναι ασαφές πόσο χρόνο απαιτεί η ενσωμάτωση και λειτουργία ενός τέτοιου συστήματος στις ΗΠΑ. 

Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νότια Αφρική: Συνελήφθη ο «βαρόνος των ρινόκερων» για λαθρεμπόριο 964 κεράτων αξίας 14 εκατ. δολαρίων

Διεθνή / Νότια Αφρική: Συνελήφθη ο «βαρόνος των ρινόκερων» για λαθρεμπόριο 964 κεράτων αξίας 14 εκατ. δολαρίων

Ο 83χρονος Τζον Χιουμ, πρώην κτηματομεσίτης και ιδιοκτήτης του μεγαλύτερου ιδιωτικού κοπαδιού ρινόκερων, συνελήφθη στη Νότια Αφρική κατηγορούμενος για λαθρεμπόριο κεράτων
LIFO NEWSROOM
Προειδοποιητικά πυρά στα σύνορα Βόρειας και Νότιας Κορέας: Απειλείται «ανεξέλεγκτη» σύγκρουση, λέει η Πιονγκγιάνγκ

Διεθνή / Προειδοποιητικά πυρά στα σύνορα Βόρειας και Νότιας Κορέας: Απειλείται «ανεξέλεγκτη» σύγκρουση, λέει η Πιονγκγιάνγκ

Οι νοτιοκορεάτικες ένοπλες δυνάμεις επιβεβαίωσαν πως υπήρξαν προειδοποιητικά πυρά - Είπαν ότι στρατιώτες της Βόρειας Κορέας πέρασαν τα σύνορα κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεών τους στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη
LIFO NEWSROOM
«Πολύ άρρωστοι και πολύ κουρασμένοι»: Η πραγματικότητα του λιμού στη Γάζα που το Ισραήλ αρνείται

Διεθνή / «Πολύ άρρωστοι και πολύ κουρασμένοι»: Η πραγματικότητα του λιμού στη Γάζα που το Ισραήλ αρνείται

Ο ΟΗΕ χαρακτηρίζει επισήμως τη Γάζα ως περιοχή λιμού, με χιλιάδες κατοίκους να υποφέρουν από έλλειψη τροφίμων, αυξημένη φτώχεια και επικίνδυνες συνθήκες διαβίωσης μετά από 22 μήνες πολέμου
THE LIFO TEAM
Κονγκό: Εκρηκτικά ποσοστά σεξουαλικής βίας – Χιλιάδες θύματα χωρίς καμία πρόσβαση σε φροντίδα

Διεθνή / Κονγκό: Εκρηκτικά ποσοστά σεξουαλικής βίας – Χιλιάδες θύματα χωρίς καμία πρόσβαση σε φροντίδα

Η σύγκρουση στο Κονγκό αφήνει τα θύματα σεξουαλικής βίας χωρίς ιατρική και νομική στήριξη. Οι κλινικές έχουν κλείσει, η βοήθεια έχει κοπεί και η ατιμωρησία διαιωνίζει την τραγωδία.
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Ο Τραμπ αγοράζει το 10% της Intel με 8,9 δισ. – Η μεγαλύτερη κρατική παρέμβαση μετά το 2008

Διεθνή / ΗΠΑ: Ο Τραμπ αγοράζει το 10% της Intel με 8,9 δισ. – Η μεγαλύτερη κρατική παρέμβαση μετά το 2008

Η συμφωνία εντάσσεται στη στρατηγική ενίσχυσης της αμερικανικής βιομηχανίας ημιαγωγών και θεωρείται η μεγαλύτερη κρατική παρέμβαση μετά τη διάσωση της αυτοκινητοβιομηχανίας το 2008
ΦΩΤ.: UNSPLASH
Μάικ Πομπέο στους FT: Ο Τραμπ δεν πρέπει να ανταμείψει τον Πούτιν για την επιθετικότητα του στην Ουκρανία

Διεθνή / Μάικ Πομπέο στους FT: Ο Τραμπ δεν πρέπει να ανταμείψει τον Πούτιν για την επιθετικότητα του στην Ουκρανία

Η αποδοχή της παράνομης κατάληψης εδαφών από τη Ρωσία στο Ντόνετσκ και το Λουγκάνσκ θα έστελνε το μήνυμα σε όλους τους δικτάτορες ότι η βία αποδίδει καρπούς.
LIFO NEWSROOM
Γκισλέιν Μάξγουελ: «Ο Τραμπ δεν ήταν ποτέ ανάρμοστος – Δεν υπάρχει μυστική λίστα πελατών του Έπσταϊν»

Διεθνή / Γκισλέιν Μάξγουελ: «Ο Τραμπ δεν ήταν ποτέ ανάρμοστος – Δεν υπάρχει μυστική λίστα πελατών του Έπσταϊν»

Η Γκισλέιν Μάξγουελ, συνεργάτιδα του καταδικασμένου Τζέφρι Έπσταϊν, δηλώνει σε νέα συνέντευξη ότι ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είχε ποτέ ανάρμοστη συμπεριφορά και διαψεύδει την ύπαρξη «λίστας πελατών»
LIFO NEWSROOM