Μοσκοβισί: Η ανεξάρτητη Καταλονία δεν θα είναι μέλος της Ε.Ε.

Μοσκοβισί: Η ανεξάρτητη Καταλονία δεν θα είναι μέλος της Ε.Ε. Facebook Twitter
0

Αν η Καταλονία ανακηρύξει την ανεξαρτησία της και αποσχιστεί από την Ισπανί δεν θα είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ξεκαθάρισε ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί.


Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο οι Βρυξέλλες να αναγνωρίσουν ή όχι μια ανεξάρτητη Καταλονία απάντησε ότι «τα πράγματα είναι αρκετά σαφή. Ας φανταστούμε ότι υπάρξει ανακήρυξη της ανεξαρτησίας, εκείνη τη στιγμή, η ανεξάρτητη Καταλονία δεν θα είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης».


«Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν αναγνωρίζει παρά μονάχα ένα Κράτος μέλος που είναι η Ισπανία. Όμως μιλάμε για σενάρια επιστημονικής φαντασίας καθώς στην πραγματικότητα δεν έχει ανακηρυχθεί καμία ανεξαρτησία από την Καταλονία» συμπλήρωσε ο Γάλλος επίτροπος.


«Να μην μιλάμε για σενάρια πολιτικής φαντασίας» σημείωσε ο Πιερ Μοσκοβισί, που κλήθηκε να απαντήσει στο ερώτημα εάν η Βαρκελώνη θα έπρεπε, σε εκείνη την περίπτωση, να υποβάλει αίτημα ένταξης στην ΕΕ.


Ο Ευρωπαίος επίτροπος περιέγραψε το μπραντ ντε φερ μεταξύ της Μαδρίτης και της Βαρκελώνης ως μια «οδυνηρή υπόθεση» που πρέπει να «διευθετηθεί από τους Ισπανούς».


«Δεν εναπόκειται στις Βρυξέλλες, δεν εναπόκειται στο Παρίσι, αυτή η υπόθεση δεν μπορεί να διευθετηθεί από άλλους» υπογράμμισε απευθύνοντας έκκληση για διάλογο και αποκλιμάκωση της έντασης μετά τις «εικόνες» βίας αυτό το Σαββατοκύριακο, που «δικαιολογημένα σοκάρουν».


Η λύση «δεν μπορεί να είναι η αντιπαράθεση» και «μέσω του διαλόγου θα εξέλθουν από την κρίση, μονάχα μέσω του διαλόγου» κατέληξε ο Γάλλος αξιωματούχος.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μύκονος: Ποιος είναι ο Τούρκος επιχειρηματίας που κατηγορείται ότι ξυλοκόπησε τη σύζυγό του

Διεθνή / Μύκονος: Ποιος είναι ο Τούρκος επιχειρηματίας που κατηγορείται ότι ξυλοκόπησε τη σύζυγό του

Τα «άφαντα» πολυτελή αυτοκίνητα και η απόπειρα αυτοκτονίας για μία ηθοποιό - Έχει καταδικαστεί από το δικαστήριο της Σμύρνης σε ποινή 14 ετών και δύο μηνών για ληστεία και συκοφαντία
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Συρία: Ισλαμιστικό dress code για γυναίκες στις παραλίες μετά την θεοκρατική αλλαγή στα σχολεία

Διεθνή / Συρία: Dress code με "φαρδιά και σεμνά" ρούχα και μπουρκίνι για τις γυναίκες στις παραλίες

Η κυβέρνηση του «τζιχαντιστή με το κοστούμι» Αχμέντ αλ Σαράα ζήτησε σήμερα από τις γυναίκες να φορούν μπουρκίνι ή ενδύματα που καλύπτουν πλήρως το σώμα στις δημόσιες παραλίες
LIFO NEWSROOM
Τα ανερχόμενα αστέρια των ευρωπαϊκών ομολόγων: Ιταλία, Ισπανία και Ελλάδα κερδίζουν έδαφος

Διεθνή / Τα ανερχόμενα αστέρια των ευρωπαϊκών ομολόγων: Ιταλία, Ισπανία και Ελλάδα κερδίζουν έδαφος

Τα ομόλογα Ιταλίας, Ισπανίας και Ελλάδας σημειώνουν εντυπωσιακή άνοδο, μειώνοντας το κόστος δανεισμού και πλησιάζοντας τα γερμανικά επιτόκια στα χαμηλότερα επίπεδα της τελευταίας δεκαετίας
LIFO NEWSROOM
Πυροβολισμοί σε σχολείο στην Αυστρία: Στους 10 οι νεκροί - «Φρίκη που δεν περιγράφεται με λόγια»

Διεθνή / Πυροβολισμοί σε σχολείο στην Αυστρία: Τριήμερο εθνικό πένθος - Στους 10 οι νεκροί

O Αυστριακός πρόεδρος Αλεξάντερ Φαν ντερ Μπέλεν έκανε λόγο για «χτύπημα στην καρδιά της Αυστρίας» - Yπάρχουν και αρκετοί τραυματίες, οι οποίοι έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο
LIFO NEWSROOM