Μόσχα προς ΝΑΤΟ: Εστιάσατε σε μια μη υφιστάμενη ρωσική απειλή

Μόσχα προς ΝΑΤΟ: Εστιάσατε σε μια μη υφιστάμενη ρωσική απειλή Facebook Twitter
Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν με τον υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.
0

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε σήμερα ότι η σύνοδος του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία έδειξε ότι o Οργανισμός Βορειοατλαντικού Συμφώνου εστίασε τις προσπάθειές του στον περιορισμό μιας μη υφιστάμενης "απειλής από ανατολάς".


Στη συνάντηση του Συμβουλίου ΝΑΤΟ-Ρωσίας στις 13 Ιουλίου, η Μόσχα θα ζητήσει διευκρινίσεις για τα σχέδια της Συμμαχίας, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα. Η Ρωσία θα ζητήσει επίσης εξηγήσεις από το ΝΑΤΟ για ένα φινλανδικό πρόγραμμα για τη βελτίωση της αεροπορικής άμυνας πάνω από τη Βαλτική Θάλασσα, προστίθεται στην ανακοίνωση.

 

Υπενθυμίζεται πως χθες ο γενικός γραμματέας της Συμμαχίας Γενς Στόλντεμπεργκ ανέφερε πως τα 28 κράτη μέλη του ΝΑΤΟ είναι "ενωμένα" απέναντι στη Ρωσία, σημειώνοντας παράλληλα ότι η Μόσχα δεν αποτελεί ούτε "απειλή" ούτε "στρατηγικό εταίρο". "Είμαστε ενωμένοι", τόνισε ο 57χρονος Νορβηγός κατά τη δεύτερη ημέρα της συνόδου του ΝΑΤΟ. "Ουδεμία άμεση απειλή βλέπουμε για σύμμαχο του ΝΑΤΟ. Ούτε η Ρωσία είναι στρατηγικός εταίρος", πρόσθεσε.

 

"Δεν έχουμε τη στρατηγική εταιρική σχέση που προσπαθήσαμε να αναπτύξουμε μετά τον Ψυχρό Πόλεμο, αλλά ούτε είμαστε σε μια κατάσταση Ψυχρού Πολέμου", υπογράμμισε ο Στόλτενμπεργκ, ο οποίος συνόψισε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, το αποτέλεσμα ενός άτυπου δείπνου χθες στο οποίο μετείχαν οι επικεφαλής των 28 κρατών μελών. "Ισχυρή άμυνα και εποικοδομητικός διάλογος, αυτές είναι οι δεσμεύσεις πάνω στις οποίες στηρίζονται οι σχέσεις μας με τη Ρωσία", τόνισε ο γενικός γραμματέας της Συμμαχίας.

 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι θα αλλάξει εάν επιβληθεί η επίδειξη ιστορικού των social media για την είσοδο στις ΗΠΑ

Διεθνή / Είσοδος τουριστών στις ΗΠΑ: Τι θα αλλάξει εάν τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο για τον έλεγχο των social media

Τι θα ισχύει για του Έλληνες τουρίστες - Το 5ετές ιστορικό των social media και τα προσωπικά δεδομένα που θα απαιτεί η αρμόδια υπηρεσία, εάν τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο Τραμπ
THE LIFO TEAM
Αρχεία Έπσταϊν: Ο Πίτερ Μάντελσον παραιτείται από τη Βουλή των Λόρδων μετά τη διαρροή email

Διεθνή / Αρχεία Έπσταϊν: Ο Πίτερ Μάντελσον παραιτείται από τη Βουλή των Λόρδων μετά τη διαρροή emails

Εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ δήλωσε ότι ήταν «σωστό» να παραιτηθεί ο Μάντελσον, προσθέτοντας: «Όπως είπε ο πρωθυπουργός σήμερα το πρωί, ο Πίτερ Μάντελσον απογοήτευσε τη χώρα του»
THE LIFO TEAM