Μητσοτάκης - Νετανιάχου - Αναστασιάδης: Καταδικάζουν την Τουρκία για την αποστολή στρατευμάτων στη Λιβυή

Μητσοτάκης - Νετανιάχου - Αναστασιάδης: Καταδικάζουν την Τουρκία για την αποστολή στρατευμάτων στη Λιβυή Facebook Twitter
EPA
0

Οι ηγέτες Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ καταδίκασαν την αποστολή στρατευμάτων στη Λιβύη από την Τουρκία.


Ειδικότερα, με κοινή τους δήλωση ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, καταδίκασαν την απόφαση της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης ν' αναψει πράσινο φως για την αποστολή τουρκικών στρατευμάτων στη Λιβύη.

Όπως τονίζουν, μεταξύ άλλων, στην κοινή  τους δήλωση «η απόφαση της Τουρκίας να αναπτυχθούν στρατεύματά της στη Λιβύη αποτελεί επικίνδυνη απειλή για την περιφερειακή σταθερότητα».

Αναλυτικά η κοινή δήλωση τους:

«Η απόφαση της Τουρκίας να αναπτυχθούν στρατεύματά της στη Λιβύη αποτελεί επικίνδυνη απειλή για την περιφερειακή σταθερότητα. Η απόφαση αυτή συνιστά κατάφωρη παραβίαση του ψηφίσματος 1970 (2011) του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, το οποίο επιβάλλει εμπάργκο όπλων στη Λιβύη, και υπονομεύει σοβαρά τις προσπάθειες της διεθνούς κοινότητας για την εξεύρεση μιας ειρηνικής, πολιτικής λύσης για τη Λιβυκή σύγκρουση. Σηματοδοτεί μια επικίνδυνη κλιμάκωση της διένεξης και σοβαρή επιδείνωση της κατάστασης. Η Τουρκία δεν πρέπει να παραβιάσει τη Λιβυκή Πολιτική Συμφωνία (LPA) και τα σχετικά ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών. Οι επιπτώσεις μιας τέτοιας απερίσκεπτης κίνησης θα είναι πολύ σοβαρές για τη σταθερότητα και την ειρήνη σε ολόκληρη την περιοχή. Η Άγκυρα πρέπει να απέχει από μια τέτοια ενέργεια, η οποία παραβιάζει κατάφωρα την εθνική κυριαρχία και την ανεξαρτησία της Λιβύης».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ