Το μήνυμα του Ερντογάν για τις γυναίκες: "Για μένα είναι πάνω από όλα μητέρες"

Το μήνυμα του Ερντογάν για τις γυναίκες: "Για μένα είναι πάνω από όλα μητέρες" Facebook Twitter
5

Ο ισλαμο-συντηρητικός πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τίμησε τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας δηλώνοντας για μια ακόμη φορά δημόσια πως πεποίθησή του είναι ότι "η γυναίκα είναι πάνω από όλα μητέρα". "Ξέρω ότι θα υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που θα ενοχληθούν αλλά για μένα η γυναίκα είναι πάνω από όλα μητέρα", τόνισε ο Ερντογάν σε ομιλία του στην Άγκυρα απευθυνόμενος σε ένα ακροατήριο γυναικών οι οποίες τον χειροκρότησαν θερμά.


Ο ισχυρός άνδρας της Τουρκίας επιτέθηκε στο καπιταλιστικό σύστημα, το οποίο κατηγόρησε ότι "υποδουλώνει" τη γυναίκα για οικονομικούς λόγους και υπογράμμισε την ανάγκη για τη "διάσωση της οικογένειας". "Δεν μπορείτε να απελευθερώνετε τις γυναίκες καταστρέφοντας την έννοια της οικογένειας", τόνισε χρησιμοποιώντας στην ομιλία του και στίχους από το Κοράνι για να εξάρει την αξία της μητρότητας.


Ο Ερντογάν έχει επανειλημμένα προβεί σε δηλώσεις κατά της ισότητας μεταξύ ανδρών και γυναικών. Έχει δηλώσει συγκεκριμένα ότι οι φεμινίστριες δεν έχουν "καμιά σχέση με τη θρησκεία μας και τον πολιτισμό μας" και ότι η ισότητα των φύλων είναι "ενάντια στη φύση". Επίσης, είναι πολέμιος, όπως και η σύζυγός του και οι δύο κόρες του, που όλες φορούν μαντήλα, των αμβλώσεων αποκαλώντας τες "έγκλημα κατά της ανθρωπότητας", ενώ κατά τη γνώμη του ο οικογενειακός προγραμματισμός είναι "προδοσία σε βάρος γενεών Τούρκων".


Η αντιπολίτευση και τα φεμινιστικά κινήματα στην Τουρκία κατηγορούν το καθεστώς του προέδρου Ερντογάν, που κυβερνά τη χώρα από το 2002, ότι με τις θρησκευτικές προκαταλήψεις του συντηρεί τη βία κατά των γυναικών.


Ο αριθμός των κρουσμάτων βίας σε βάρος των γυναικών παρουσιάζει μεγάλη αύξηση στην Τουρκία. Δύο γυναίκες δολοφονούνται κάθε μέρα στη χώρα κατά μέσο όρο.

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ