Μιανμάρ: Αεροπορική επιδρομή σε συναυλία - Δεκάδες νεκροί

Μιανμάρ: Αεροπορική επιδρομή σε συναυλία - Δεκάδες νεκροί Facebook Twitter
0

Περισσότεροι από 60 άνθρωποι, που συμμετείχαν στον επετειακό εορτασμό της κύριας πολιτικής οργάνωσης της μειονότητας των Κάτσιν της Μιανμάρσκοτώθηκαν σε αεροπορικές επιδρομές του στρατού, σύμφωνα με μέλη της ομάδας και έναν διασώστη.

Εκπρόσωπος της Ένωσης Καλλιτεχνών Κάτσιν δήλωσε στο Associated Press ότι, σύμφωνα με τα μέλη της που συμμετείχαν στους εορτασμούς, στρατιωτικά αεροσκάφη έριξαν τέσσερις βόμβες γύρω στις 8 το βράδυ. Μεταξύ 300 και 500 ατόμων ήταν παρόντες. 

Η επίθεση σημειώθηκε τρεις μέρες πριν οι υπουργοί Εξωτερικών της νοτιοανατολικής Ασίας συμμετάσχουν σε ειδική συνάντηση στην Ινδονησία για να συζητήσουν τη διεύρυνση της βίας στη χώρα.

Ο αριθμός των νεκρών από την επίθεση στη συναυλία την Κυριακή, είναι ο μεγαλύτερος που έχει σημειωθεί σε ένα και μόνο χτύπημα μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα και την ανατροπή της εκλεγμένης κυβέρνησης της Αούνγκ Σαν Σου Κι

Δεν έχει καταστεί δυνατή η ανεξάρτητη επιβεβαίωση στοιχείων για την επίθεση, αλλά τοπικά μέσα έχουν αναρτήσει βίντεο από τις σκηνές που φαίνεται ότι ακολούθησαν μετά την επιδρομή. 

Εδώ και δεκαετίες, οι μειονότητες της Μιανμάρ επιδιώκουν αυτονομία μέσω εξεγέρσεων, αλλά η αντικυβερνητική αντίσταση αυξήθηκε αισθητά σε εθνικό επίπεδο με τον σχηματισμό ενός ένοπλου φιλοδημοκρατικού κινήματος που αντιτάχθηκε στην περσινή ανάληψη της εξουσίας από τον στρατό.

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: «Η απάτη του BBC την άφησε εκτεθειμένη στο Παρίσι τη νύχτα που πέθανε» υποστηρίζει ο αδελφός της

Διεθνή / Πριγκίπισσα Νταϊάνα: «Η απάτη του BBC την άφησε εκτεθειμένη στο Παρίσι τη νύχτα που πέθανε» υποστηρίζει ο αδελφός της

Ο Τσαρλς Σπένσερ μιλά πρώτη φορά ανοιχτά για την περίφημη συνέντευξη Panorama του 1995 και τις τραγικές συνέπειες που θεωρεί ότι είχε στη ζωή της αδελφής του
LIFO NEWSROOM
Ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία: «Πράσινο φως» στο πρώτο επενδυτικό πρόγραμμα της ΕΕ ύψους 1,5 δισ. ευρώ

Διεθνή / Ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία: «Πράσινο φως» στο πρώτο επενδυτικό πρόγραμμα της ΕΕ ύψους 1,5 δισ. ευρώ

Οι ευρωβουλευτές κατέληξαν επίσης σε συμφωνία για τη δημιουργία ενός ταμείου για την επιτάχυνση του μετασχηματισμού των αλυσίδων εφοδιασμού στον τομέα της άμυνας (FAST)
LIFO NEWSROOM
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ζητά από την Πολωνία να αναγνωρίζει όλους τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών

Διεθνή / Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ζητά από την Πολωνία να αναγνωρίζει όλους τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών

Το δικαστήριο ξεκαθάρισε ότι η Πολωνία δεν υποχρεώνεται να αλλάξει τη νομοθεσία της, αλλά οφείλει να αναγνωρίζει τους συγκεκριμένους γάμους όταν έχουν συναφθεί εντός της ΕΕ
LIFO NEWSROOM