Μεξικό: Δύο ποδηλάτες που γύριζαν τον κόσμο εντοπίστηκαν νεκροί σε χαράδρα

Μεξικό: Δύο ποδηλάτες που γύριζαν τον κόσμο εντοπίστηκαν νεκροί σε χαράδρα Facebook Twitter
Η είδηση της εξαφάνισης του Γερμανού ποδηλάτη διαδόθηκε μέσω Facebook την 29η Απριλίου, αφού ο αδελφός του απηύθυνε έκκληση για βοήθεια προκειμένου να βρεθεί και μεταφόρτωσε στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης πρόσφατη φωτογραφία του άνδρα ψηλού αναστήματος που είχε μακριά ξανθιά γενειάδα.
0

Οι μεξικανικές αρχές εντόπισαν σε χαράδρα στην Πολιτεία Τσιάπας δύο πτώματα, που θεωρούν πως ανήκουν σε δύο ποδηλάτες, έναν Γερμανό κι έναν Πολωνό, που είχαν εξαφανιστεί και αγνοούνταν για μέρες, γνωστοποίησε η εισαγγελία την Παρασκευή.

Η υπόθεση των αρχών είναι πως οι δύο άνδρες, που ταξίδευαν μαζί με τα ποδήλατά τους, «έπεσαν στη χαράδρα» όταν «έχασαν τον έλεγχο» των ποδηλάτων τους, καθώς κινούνταν στον δρόμο που συνδέει το Σαν Κριστόμπαλ με το Οκοσίνγκο, στην Τσιάπας, δήλωσε ο εισαγγελέας της περιφέρειας Σέλβα, ο Αρτούρο Λιεβάνο Φλόρες, στο Radio Formula.

Στη συγκεκριμένη περιοχή «γίνονται πολλά ατυχήματα» καθώς πρόκειται για «έναν πολύ στενό δρόμο, στο χείλος μιας βαθιάς χαράδρας, περίπου 200 μέτρων. Το να κινείσαι με ποδήλατο σε αυτή την τοποθεσία είναι πολύ επικίνδυνο», εξήγησε ο εισαγγελέας.

Τα δύο θύματα πιστεύεται πως ήταν ένας Πολωνός, ο Ξιστόφ Σμιελέφσκι, κι ένας Γερμανός, ο Χόλγκερ Χάγκενμπους, γνωστοί επειδή έκαναν ταξίδια σε όλον τον κόσμο με τα ποδήλατά τους.

Η πρώτη σορός που βρέθηκε στη χαράδρα εκτιμάται πως ανήκει στον Πολωνό ποδηλάτη. Η δεύτερη σορός ανταποκρίνεται στα χαρακτηριστικά που είχε στείλει σε επικοινωνία της με τις μεξικανικές αρχές η γερμανική πρεσβεία, ανέφερε ο εισαγγελέας.

Οι μεξικανικές αρχές θα κάνουν εξετάσεις γενετικού υλικού για να αναγνωριστούν επίσημα τα πτώματα.

Το πρώτο πτώμα βρέθηκε σε κατάσταση προχωρημένης αποσύνθεσης. Σύμφωνα με έναν ιατροδικαστικό, φέρει πολλαπλά κατάγματα στο σώμα και στο κεφάλι, αλλά όχι τραύματα ή κακώσεις που να υποδεικνύουν ότι επρόκειτο για ανθρωποκτονία.

Η είδηση της εξαφάνισης του Γερμανού ποδηλάτη διαδόθηκε μέσω Facebook την 29η Απριλίου, αφού ο αδελφός του απηύθυνε έκκληση για βοήθεια προκειμένου να βρεθεί και μεταφόρτωσε στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης πρόσφατη φωτογραφία του άνδρα ψηλού αναστήματος που είχε μακριά ξανθιά γενειάδα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ - AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το BBC απαντά σε καταγγελία για τον ισχυρισμό του ότι το βιολογικό φύλο «δεν μπορεί να αλλάξει»

Διεθνή / Το BBC απαντά σε καταγγελία για τον ισχυρισμό του ότι το βιολογικό φύλο «δεν μπορεί να αλλάξει»

Ο καταγγέλλων αναγνώστης κατηγόρησε το BBC ότι χρησιμοποιεί «κρυφές ενδείξεις» για να αποσπάσει την προσοχή από την κριτική και ότι συνεχίζει να «εξευτελίζει» την έννοια του φύλου
LIFO NEWSROOM
«Καμία απόδειξη γενοκτονίας στη Γάζα» δηλώνουν οι δικηγόροι της βρετανικής κυβέρνησης

Διεθνή / «Καμία απόδειξη γενοκτονίας στη Γάζα» λένε οι δικηγόροι της βρετανικής κυβέρνησης

«Η διαπίστωση ότι το Ισραήλ δεν δεσμεύεται να συμμορφωθεί με το Διεθνές Ανθρωπιστικό Δίκαιο δεν σημαίνει ότι έχει πρόθεση να διαπράξει γενοκτονία», εξήγησαν οι δικηγόροι στο Ανώτατο Δικαστήριο
LIFO NEWSROOM
Αίνιγμα ο Πούτιν για Κωνσταντινούπολη: «Όχι» τελικά από Τραμπ - Δεν πάει ούτε ο Λαβρόφ

Διεθνή / Αίνιγμα ο Πούτιν για Κωνσταντινούπολη: «Όχι» τελικά από Τραμπ - Δεν πάει ούτε ο Λαβρόφ

Ο Σεργκέι Λαβρόφ δεν θα συμμετάσχει στις αυριανές ειρηνευτικές συνομιλίες Ρωσίας-Ουκρανίας στην Κωνσταντινούπολη, ενώ αβεβαιότητα επικρατεί για την παρουσία Πούτιν - Στα ΗΑΕ θα ταξιδέψει ο Τραμπ
LIFO NEWSROOM
Ο Νετανιάχου κατηγορεί τον Μακρόν ότι συντάσσεται με τη Χαμάς

Διεθνή / Ο Νετανιάχου κατηγορεί τον Μακρόν ότι συντάσσεται με τη Χαμάς

Ο Μακρόν χαρακτήρισε τις ενέργειες του Ισραήλ στη Γάζα «απαράδεκτες» και «ντροπιαστικές», υπογραμμίζοντας την ανθρωπιστική κρίση με την έλλειψη νερού, φαρμάκων και ιατρικής πρόσβασης στη Γάζα
LIFO NEWSROOM
Η Boeing εξασφαλίζει το μεγαλύτερο συμβόλαιο στην ιστορία της από την Qatar Airways, ανακοινώνει ο Τραμπ

Διεθνή / Η Boeing εξασφαλίζει το μεγαλύτερο συμβόλαιο στην ιστορία της από την Qatar Airways, ανακοινώνει ο Τραμπ

Το αμερικανικό αεροναυπηγικό γκρουπ Boeing εξασφάλισε παραγγελία 160 αεροσκαφών από την Qatar Airways, σε μια συμφωνία που παρουσιάστηκε ως η μεγαλύτερη στα χρονικά της εταιρείας
LIFO NEWSROOM