Μετάλλαξη Όμικρον: Με ήπια συμπτώματα οι ασθενείς που μολύνθηκαν στη Νότια Αφρική

Τεστ κορωνοιος Facebook Twitter
UNSPLASH
0

Mόνο ήπια συμπτώματα εμφάνισαν οι ασθενείς που φέρουν την μετάλλαξη Όμικρον, σύμφωνα με την Δρ. Ανζελίκ Κέτζι, πρόεδρο της Νοτιοαφρικανικής Ιατρικής Ένωσης.

Όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο είχε δει περίπου 30 ασθενείς τις τελευταίες 10 ημέρες που βρέθηκαν θετικοί στον Covid-19 αλλά είχαν ασυνήθιστα συμπτώματα. «Αυτό που τους οδήγησε στο γραφείο μου ήταν αυτή η υπερβολική κούραση», είπε, μιλώντας από την Πρετόρια. Οι περισσότεροι εξ αυτών ήταν άνδρες κάτω των 40 ετών και λίγο λιγότεροι από τους μισούς ήταν εμβολιασμένοι. Οι ασθενείς είχαν επίσης ήπιους μυϊκούς πόνους, «φαγούρα στο λαιμό» και ξηρό βήχα, είπε. Μόνο μερικοί εξ αυτών είχαν χαμηλό πυρετό.  

Αυτά τα πολύ ήπια συμπτώματα ήταν διαφορετικά από άλλες μεταλλάξεις, που είχαν ως αποτέλεσμα πιο σοβαρά συμπτώματα. Η Δρ Coetzee ειδοποίησε τους υγειονομικούς υπαλλήλους για μια «κλινική εικόνα που δεν ταιριάζει με τη Δέλτα - την κυρίαρχη παραλλαγή της Νότιας Αφρικής - στις 18 Νοεμβρίου, όταν έλαβε τους πρώτους επτά από τους 30 ασθενείς της.

Είπε ότι οι Νοτιοαφρικανοί επιστήμονες είχαν ήδη καταλάβει την παραλλαγή, τότε γνωστή ως B.1.1.529, την οποία ανακοίνωσαν στις 25 Νοεμβρίου.

Η γιατρός χαρακτήρισε ατυχές το γεγονός ότι η Όμικρον παρουσιάστηκε «εξαιρετικά επικίνδυνη παραλλαγή του ιού» με πολλαπλές μεταλλάξεις, ενώ η μολυσματικότητά της ήταν ακόμα άγνωστη. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας την έχει χαρακτηρίσει ως παραλλαγή ανησυχίας και οι επιστήμονες εργάζονται για να αξιολογήσουν τη συμπεριφορά της.

«Δεν λέμε ότι δεν θα υπάρξει σοβαρή ασθένεια», είπε η Δρ Κέτζι, αλλά «προς το παρόν, ακόμη και οι ασθενείς που έχουμε δει και δεν είναι εμβολιασμένοι έχουν ήπια συμπτώματα». «Είμαι σίγουρη… πολλοί άνθρωποι στην Ευρώπη έχουν ήδη αυτόν τον ιό», παρατήρησε.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΠΡΟΣ ΑΚΡΩΤΗΡΙ ΒΑΣΗ RAF

Διεθνή / Κύπρος: Από τον Λίβανο εκτοξεύθηκαν τα drones που έπληξαν τη βάση Ακρωτηρίου – Πιθανή εμπλοκή της Χεζμπολάχ

Το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στα μεσάνυχτα της Κυριακής και οι κυπριακές αρχές ανέφεραν ότι το πρωί της Δευτέρας αναχαιτίστηκαν ακόμη δύο drones που κινήθηκαν προς την κατεύθυνση των βρετανικών βάσεων
THE LIFO TEAM
ΜΑΚΡΟΝ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΓΑΛΛΙΑ ΕΛΛΑΔΑ

Διεθνή / Μακρόν: Η Γαλλία αυξάνει το πυρηνικό της οπλοστάσιο – Στην «πυρηνική ομπρέλα» και η Ελλάδα

Η ένταξη της Ελλάδας στη γαλλική πρωτοβουλία συνδέεται με τη στενή αμυντική συνεργασία Αθήνας και Παρισιού, η οποία αναμένεται να ανανεωθεί τον Απρίλιο, κατά την προγραμματισμένη επίσκεψη του Μακρόν στην Αθήνα
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Τραμπ: Αυτοί είναι οι 4 στόχοι των ΗΠΑ στον πόλεμο με το Ιράν

Ο Αμερικανός πρόεδρος επιχείρησε να αιτιολογήσει την απόφαση για την έναρξη των επιχειρήσεων το Σάββατο, υποστηρίζοντας ότι επρόκειτο για «την τελευταία και καλύτερη ευκαιρία» να πληγεί η Τεχεράνη
THE LIFO TEAM