Μετά το στρατό, τον Τύπο και τη δικαιοσύνη, ο Ερντογάν ξεκίνησε τις εκκαθαρίσεις και στον επιχειρηματικό κόσμο

Μετά το στρατό, τον Τύπο και τη δικαιοσύνη, ο Ερντογάν ξεκίνησε τις εκκαθαρίσεις και στον επιχειρηματικό κόσμο Facebook Twitter
0

Μετά το στρατό, τον Τύπο, την εκπαίδευση, τη δικαιοσύνη και τα μέσα ενημέρωσης ήρθε η σειρά του επιχειρηματικού κόσμου να αναμειχθεί σε αυτό το πογκρόμ διώξεων και εκκαθαρίσεων που έχει ξεσπάσει στην Τουρκία μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.

Οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν σήμερα τρεις σημαντικούς Τούρκους επιχειρηματίες. Πρόκειται για τον Μουσταφά Μποϊντάκ, πρόεδρο του ομίλου Boydak Holding και τους Σουκρού Μποϊντάκ και Χαλίτ Μποϊντάκ.

Η αστυνομία αναζητεί ακόμη τον πρώην πρόεδρο του ομίλου Χατζί Μποϊντάκ, καθώς και τους Ιλιάς και Μπεκίρ Μποϊντάκ, για τους οποίους έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης.

Ο όμιλος Boydak Holding δραστηριοποιείται στους τομείς της ενέργειας, των χρηματοοικονομικών, των επίπλων, όπου διατηρεί τις πολύ γνωστές στην Τουρκία φίρμες Istikbal και Bellona.

Ο Μουσταφά Μποϊντάκ είναι επίσημης πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου του Καΐσερι, πόλη που περιλαμβάνεται στις «Τίγρεις της Ανατολίας», τις πόλεις της ταχείας οικονομικής ανάπτυξης μετά το 2003, στα χρόνια του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Οι συλλήψεις εντάσσονται στο πλαίσιο της έρευνας για τις οικονομικές δραστηριότητες του Φετουλάχ Γκιουλέν στην Τουρκία, τον οποία η Άγκυρα κατηγορεί για την οργάνωση του πραξικοπήματος.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υιοθέτησαν εξάχρονη με νανισμό και διαπίστωσαν ότι είναι ενήλικη- Η πρωτοφανής ιστορία που έγινε ντοκιμαντέρ

Διεθνή / Natalia Grace: Η γυναίκα με νανισμό που κατηγορήθηκε ότι παρίστανε το παιδί απαντά για πρώτη φορά

Η πρωτοφανής ιστορία της έγινε ντοκιμαντέρ - Η δικαστική διαμάχη με την "οικογένειά" της, η αλήθεια περί ψυχοπάθειας και η απόφαση να δώσει στη δημοσιότητα τη δική της εκδοχή
NEWSROOM

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ