Μετά το στρατό, τον Τύπο και τη δικαιοσύνη, ο Ερντογάν ξεκίνησε τις εκκαθαρίσεις και στον επιχειρηματικό κόσμο

Μετά το στρατό, τον Τύπο και τη δικαιοσύνη, ο Ερντογάν ξεκίνησε τις εκκαθαρίσεις και στον επιχειρηματικό κόσμο Facebook Twitter
0

Μετά το στρατό, τον Τύπο, την εκπαίδευση, τη δικαιοσύνη και τα μέσα ενημέρωσης ήρθε η σειρά του επιχειρηματικού κόσμου να αναμειχθεί σε αυτό το πογκρόμ διώξεων και εκκαθαρίσεων που έχει ξεσπάσει στην Τουρκία μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.

Οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν σήμερα τρεις σημαντικούς Τούρκους επιχειρηματίες. Πρόκειται για τον Μουσταφά Μποϊντάκ, πρόεδρο του ομίλου Boydak Holding και τους Σουκρού Μποϊντάκ και Χαλίτ Μποϊντάκ.

Η αστυνομία αναζητεί ακόμη τον πρώην πρόεδρο του ομίλου Χατζί Μποϊντάκ, καθώς και τους Ιλιάς και Μπεκίρ Μποϊντάκ, για τους οποίους έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης.

Ο όμιλος Boydak Holding δραστηριοποιείται στους τομείς της ενέργειας, των χρηματοοικονομικών, των επίπλων, όπου διατηρεί τις πολύ γνωστές στην Τουρκία φίρμες Istikbal και Bellona.

Ο Μουσταφά Μποϊντάκ είναι επίσημης πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου του Καΐσερι, πόλη που περιλαμβάνεται στις «Τίγρεις της Ανατολίας», τις πόλεις της ταχείας οικονομικής ανάπτυξης μετά το 2003, στα χρόνια του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Οι συλλήψεις εντάσσονται στο πλαίσιο της έρευνας για τις οικονομικές δραστηριότητες του Φετουλάχ Γκιουλέν στην Τουρκία, τον οποία η Άγκυρα κατηγορεί για την οργάνωση του πραξικοπήματος.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βρετανία: Θεαματικά κέρδη για την βασιλική οικογένεια από αιολικά πάρκα και ξεναγήσεις στα ανάκτορα

Διεθνή / Βρετανία: Θεαματικά κέρδη για την βασιλική οικογένεια από αιολικά πάρκα και ξεναγήσεις στα ανάκτορα

Τα έσοδα του Crown Estate, που διαχειρίζεται την δημόσια περιουσία της βασιλικής οικογένειας, ανήλθαν σε 1.1 δισ. λίρες το τρέχον έτος σε αντίθεση με το 2023, που ήταν 443 εκατ. λίρες
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Σελίν Ντιόν: Θα ερμηνεύσει το «L'Hymne à l'amour» της Εντίθ Πιάφ στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων;

Διεθνή / Σελίν Ντιόν: Θα ερμηνεύσει το «L'Hymne à l'amour» της Εντίθ Πιάφ στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων;

«Η παρουσία της στο Παρίσι δεν είναι σύμπτωση», δήλωσε η Γαλλίδα υπουργός Αθλητισμού - Η τραγουδίστρια του «My heart will go on» έφτασε στην γαλλική πρωτεύουσα την Τρίτη 23 Ιουλίου
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ