Μέρκελ: Θα πρέπει να ζούμε με περιορισμούς και στο ορατό μέλλον

Μέρκελ: Θα πρέπει να ζούμε με περιορισμούς και στο ορατό μέλλον Facebook Twitter
EPA/CLEMENS BILAN
0

«Θα πρέπει να ζούμε με περιορισμούς και στο ορατό μέλλον», δήλωσε η Άνγκελα Μέρκελ, τονίζοντας ότι δεν έχουμε ακόμη αφήσει πίσω μας την κρίση του κορωνοϊού «ούτε κατά διάνοια».

Μιλώντας στην Γενική Συνέλευση της Γερμανικής Ένωσης Εργοδοτών (BDA), η κυρία Μέρκελ επισήμανε ότι το σημαντικότερο αυτή τη στιγμή είναι η ανάσχεση της εξάπλωσης της πανδημίας, προκειμένου να μην υπερφορτωθεί το σύστημα Υγείας.

«Γι' αυτό θα πρέπει για το ορατό μέλλον να ζούμε ακόμη με περιορισμούς», δήλωσε και εξήγησε ότι η εκθετική αύξηση των κρουσμάτων έχει μεν κάπως ανακοπεί, «αλλά αυτό δεν αρκεί», καθώς «δεν μπορούμε ακόμη να μιλήσουμε για αντίστροφη πορεία», κάτι που, όπως είπε, θα ήταν προς όφελος της οικονομίας.

Υποσχέθηκε πάντως ότι η κυβέρνηση θα εξακολουθήσει να στηρίζει τις επιχειρήσεις που πλήττονται από το «μερικό lockdown» που εφαρμόζεται από τις αρχές του μήνα και θα συνεχιστεί και τον Δεκέμβριο.

«Επειδή η διατήρηση των σχολείων και των παιδικών σταθμών σε λειτουργία αποτελεί κομβικό σημείο των μέτρων που λαμβάνουμε, πρέπει οι περιορισμοί να τεθούν σε άλλους τομείς», διευκρίνισε η Άνγκελα Μέρκελ, αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα ότι η οικονομία υποφέρει υπό το βάρος των μέτρων για την πανδημία.

«Από κοινού με τις κυβερνήσεις των κρατιδίων επεξεργαζόμαστε σχέδιο παράτασης της στήριξης των επιχειρήσεων», δήλωσε. «Αν η Γερμανία θέλει να διατηρήσει υψηλό επίπεδο ευημερίας και κοινωνικού συστήματος, χρειαζόμαστε ανταγωνιστικές επιχειρήσεις», είπε χαρακτηριστικά, ενώ ευχαρίστησε ιδιαίτερα όσους εργοδότες ενθαρρύνουν την τηλεργασία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νεκρός ο Αμερικανός ακροδεξιός ακτιβιστής Τσάρλι Κερκ μετά από πυροβολισμό σε πανεπιστήμιο της Γιούτα

Διεθνή / Νεκρός ο Αμερικανός ακροδεξιός ακτιβιστής Τσάρλι Κερκ μετά από πυροβολισμό

Την είδηση επιβεβαίωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, γράφοντας: «Ο σπουδαίος, και θρυλικός, Τσάρλι Κερκ, είναι νεκρός» - Aνακοίνωσε ότι όλες οι σημαίες στις ΗΠΑ θα κυματίζουν μεσίστιες έως την Κυριακή, προς τιμήν του.
LIFO NEWSROOM
Γάζα: 41 νεκροί σε μια ημέρα από Ισραηλινά πυρά καθώς συνεχίζεται η εντολή εκκένωσης

Διεθνή / Γάζα: 41 νεκροί σε μια ημέρα από Ισραηλινά πυρά καθώς συνεχίζεται η εντολή εκκένωσης

Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία, πέντε άτομα πέθαναν από ασιτία το τελευταίο 24ωρο, ανεβάζοντας στους 404 τον συνολικό αριθμό όσων έχουν χάσει τη ζωή τους από την πείνα μέσα στους 23 μήνες πολέμου
LIFO NEWSROOM
Σκάνδαλο στη Washington Post: Ο εκδότης υποστήριζε μυστικά τον Μπόρις Τζόνσον

Διεθνή / Σκάνδαλο στη Washington Post: Ο εκδότης υποστήριζε μυστικά τον Μπόρις Τζόνσον

Αποκαλυπτικά έγγραφα δείχνουν ότι ο εκδότης της Washington Post, Γουίλ Λιούις, παρείχε μυστικές πολιτικές συμβουλές στον Μπόρις Τζόνσον κατά την πρωθυπουργία του, εγείροντας ερωτήματα για την ανεξαρτησία του και την εμπλοκή των μέσων ενημέρωσης στην πολιτική
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ χαρακτηρίζει τη Ρόζι Ο’Ντόνελ «απειλή για την ανθρωπότητα» - Aπειλές για την ιθαγένειά της

Διεθνή / Ο Τραμπ χαρακτηρίζει τη Ρόζι Ο’Ντόνελ «απειλή για την ανθρωπότητα»

Η Ρόζι Ο’Ντόνελ αποκαλύπτει γιατί δεν ταξίδεψε στις ΗΠΑ για την αποφοίτηση της κόρης της, τις απειλές του Τραμπ να της αφαιρέσει την ιθαγένεια και τις δηλώσεις του για «απειλή της ανθρωπότητας»
LIFO NEWSROOM