Μεγάλη Βρετανία: Η Apple αυξάνει κατά 25% τις τιμές στις εφαρμογές της λόγω ισοτιμίας

Μεγάλη Βρετανία: Η Apple αυξάνει κατά 25% τις τιμές στις εφαρμογές της λόγω ισοτιμίας Facebook Twitter
0

Η Apple αποφάσισε να αυξήσει κατά 25% τις τιμές των εφαρμογών στο App Store στη Μεγάλη Βρετανία, σε απάντηση της απότομης υποτίμησης της λίρας μετά το δημοψήφισμα για το Brexit.

Όπως αναφέρει η Guardian, η ανατίμηση θα αφορά εφαρμογές για τα iOS και Mac app stores. Πιο συγκεκριμένα, μία εφαρμογή που στις ΗΠΑ κόστιζε 0,99 δολάρια και στη Βρετανία 0,79 λίρες, τώρα πλέον θα κοστίζει 0,99 λίρες.

Η Apple ανακοίνωσε την αύξηση τιμών μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που απέστειλε την Τρίτη στους προγραμματιστές των εφαρμογών, ενημερώνοντάς τους ότι «όταν οι συναλλαγματικές ισοτιμίες ή η φορολόγηση αλλάζουν, ορισμένες φορές θα πρέπει να ενημερώνουμε και τις τιμές στο App Store». Αναφέρεται επίσης ότι οι νέες τιμές θα αρχίσουν να ισχύουν μέσα στις επόμενες 7 ημέρες, παρέχοντας στους πελάτες μια σύντομη ευκαιρία να αγοράσουν εφαρμογές πριν την ανατίμηση.

Ανάλογες αυξήσεις τιμών αναμένεται να επέλθουν και σε άλλες υπηρεσίες της Apple, όπως το iTunes Store και το iBooks Store.

Η Βρετανία δεν είναι η μοναδική χώρα που βιώνει μεταβολές στις τιμές των «ηλεκτρονικών προϊόντων» της Apple. Η Ινδία βλέπει επίσης τις τιμές να αυξάνονται εξαιτίας αλλαγών στους φόρους επί των υπηρεσιών, ενώ και στην Τουρκία ισχύει το ίδιο λόγω της υποτίμησης της τουρκικής λίρας.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

FT: Ελλάδα και Ισπανία πιέζονται για να παραχωρήσουν αντιαεροπορικά στην Ουκρανία

Διεθνή / FT: Ελλάδα και Ισπανία πιέζονται να δωρίσουν στην Ουκρανία αντιαεροπορικά Patriot και S-400

Η Ουκρανία ενδιαφέρεται ιδιαιτέρως για τα συστήματα S-300 που διατηρεί η Ελλάδα, καθώς οι ουκρανικές δυνάμεις τα έχουν ήδη στο οπλοστάσιο τους και έχουν εμπειρία στον χειρισμό τους
NEWSROOM
«Μπριζίτ, μια ελεύθερη γυναίκα»: Η ζωή της Πρώτης Κυρίας της Γαλλίας γίνεται τηλεοπτική σειρά

Διεθνή / «Μπριζίτ, μια ελεύθερη γυναίκα»: Η ζωή της Πρώτης Κυρίας της Γαλλίας γίνεται τηλεοπτική σειρά

Σε έξι επεισόδια των 45 λεπτών θα προβληθεί η παραμυθένια ζωή της Μπριζίτ Μακρόν - Από καθηγήτρια του Εμανουέλ Μακρόν σε λύκειο της Αμιέν, στο Ελιζέ ως Πρώτη Κυρία της Γαλλίας
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ