Μεγάλη Βρετανία: Η Apple αυξάνει κατά 25% τις τιμές στις εφαρμογές της λόγω ισοτιμίας

Μεγάλη Βρετανία: Η Apple αυξάνει κατά 25% τις τιμές στις εφαρμογές της λόγω ισοτιμίας Facebook Twitter
0

Η Apple αποφάσισε να αυξήσει κατά 25% τις τιμές των εφαρμογών στο App Store στη Μεγάλη Βρετανία, σε απάντηση της απότομης υποτίμησης της λίρας μετά το δημοψήφισμα για το Brexit.

Όπως αναφέρει η Guardian, η ανατίμηση θα αφορά εφαρμογές για τα iOS και Mac app stores. Πιο συγκεκριμένα, μία εφαρμογή που στις ΗΠΑ κόστιζε 0,99 δολάρια και στη Βρετανία 0,79 λίρες, τώρα πλέον θα κοστίζει 0,99 λίρες.

Η Apple ανακοίνωσε την αύξηση τιμών μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που απέστειλε την Τρίτη στους προγραμματιστές των εφαρμογών, ενημερώνοντάς τους ότι «όταν οι συναλλαγματικές ισοτιμίες ή η φορολόγηση αλλάζουν, ορισμένες φορές θα πρέπει να ενημερώνουμε και τις τιμές στο App Store». Αναφέρεται επίσης ότι οι νέες τιμές θα αρχίσουν να ισχύουν μέσα στις επόμενες 7 ημέρες, παρέχοντας στους πελάτες μια σύντομη ευκαιρία να αγοράσουν εφαρμογές πριν την ανατίμηση.

Ανάλογες αυξήσεις τιμών αναμένεται να επέλθουν και σε άλλες υπηρεσίες της Apple, όπως το iTunes Store και το iBooks Store.

Η Βρετανία δεν είναι η μοναδική χώρα που βιώνει μεταβολές στις τιμές των «ηλεκτρονικών προϊόντων» της Apple. Η Ινδία βλέπει επίσης τις τιμές να αυξάνονται εξαιτίας αλλαγών στους φόρους επί των υπηρεσιών, ενώ και στην Τουρκία ισχύει το ίδιο λόγω της υποτίμησης της τουρκικής λίρας.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Aaron Betsky: «Ο Τσίπερφιλντ δεν άξιζε το Βραβείο Αρχιτεκτονικής Pritzker»

Διεθνή / Aaron Betsky: «Ο Τσίπερφιλντ δεν άξιζε το Βραβείο Αρχιτεκτονικής Pritzker»

Ο Aaron Betsky, επιφανής καθηγητής στη Σχολή Αρχιτεκτονικής και Σχεδιασμού του Virginia Tech και πρόεδρος της Σχολής Αρχιτεκτονικής στο Taliesin από το 2017 έως το 2019, επιτίθεται μετωπικά στο γραφείο που ανέλαβε τη διαμόρφωση του Αρχαιολογικού Μουσείου της Αθήνας.
NEWSROOM

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ