Με χημικό ευνουχισμό θα τιμωρούνται οι παιδεραστές στην Ινδονησία

Με χημικό ευνουχισμό θα τιμωρούνται οι παιδεραστές στην Ινδονησία Facebook Twitter
7

Διάταγμα με το οποίο θα εξουσιοδοτεί τη χρήση του χημικού ευνουχισμού για την τιμωρία των παιδεραστών, θα υπογράψει ο πρόεδρος της Ινδονησίας, έπειτα από μία σειρά σεξουαλικών εγκλημάτων με θύματα παιδιά.

Μεταξύ των χωρών που έχουν υιοθετήσει αυτή την τιμωρία είναι η Πολωνία, η Ρωσία και η Εσθονία, καθώς και ορισμένες αμερικανικές πολιτείες. Το 2011, η Νότια Κορέα έγινε η πρώτη ασιατική χώρα που έθεσε σε εφαρμογή αυτή την τιμωρία.

"Ανησυχούμε έντονα για τα κρούσματα σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών. Το φαινόμενο αυτό έχει φθάσει σε αδιανόητα επίπεδα", δήλωσε αργά χθες το βράδυ στους δημοσιογράφους ο υπουργός Δικαιοσύνης.

"Συμφωνήθηκε ότι θα υπάρξει επιπλέον τιμωρία ώστε ο κόσμος να το σκέφτεται χίλιες φορές προτού το κάνει", είπε ο ίδιος.

Ο πρόεδρος Τζόκο Ουιντόντο αναμένεται να εκδώσει προεδρικό διάταγμα σύντομα με το οποίο θα εγκρίνει την τιμωρία αυτή έπειτα από τη συμφωνία στην οποία κατέληξε αργά χθες το βράδυ το υπουργικό συμβούλιο, πρόσθεσε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Ο χημικός ευνουχισμός, είπε ο ίδιος, περιλαμβάνει τη χορήγηση με ένεση μίας θηλυκής ορμόνης με την ελπίδα "να εξαφανιστεί η σεξουαλική επιθυμία".

7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΠΥΡΑΥΛΟΙ ΒΙΝΤΕΟ

Διεθνή / Ιράν: «Ανανεώνουμε το οπλοστάσιό μας ταχύτερα από πριν» - Βίντεο από υπόγειες πυραυλικές εγκαταστάσεις

Βίντεο που κυκλοφόρησε στα social media, απαθανατίζει τον διοικητή της Αεροδιαστημικής Δύναμης των Φρουρών της Επανάστασης, να επιθεωρεί υπόγειες πυραυλικές εγκαταστάσεις άγνωστης τοποθεσίας
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΚΡΙΣΗ ΕΥΡΩΠΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ

Διεθνή / Η κρίση στο Ιράν παραμερίζει τα οικονομικά προβλήματα της Ευρώπης από την ατζέντα της Συνόδου Κορυφής

Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή αναμένεται να ανατρέψει τα σχέδια των ηγετών να συζητήσουν την οικονομία και τον προϋπολογισμό της ΕΕ την επόμενη εβδομάδα
THE LIFO TEAM
ΙΣΠΑΝΙΑ ΠΕΔΡΟ ΣΑΝΤΣΕΘ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Ο Πέδρο Σάντσεθ καλεί την ΕΕ να διακόψει τη Συμφωνία Σύνδεσης με το Ισραήλ εντός 48 ωρών

Κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος, την Κυριακή, ο Ισπανός πρωθυπουργός και η υποψήφια των Σοσιαλιστών, Μαρία Χεσούς Μοντέρο επιβεβαίωσαν ότι θα ζητήσουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση να τερματίσει τη Συμφωνία Σύνδεσης με το Ισραήλ
THE LIFO TEAM
Η Κέιτλιν Τζένερ λέει ότι ζήτησε βοήθεια από τον Τραμπ για το διαβατήριό της χωρίς αποτέλεσμα

Διεθνή / Η Κέιτλιν Τζένερ λέει ότι ζήτησε βοήθεια από τον Τραμπ για το διαβατήριό της χωρίς αποτέλεσμα

Η Κέιτλιν Τζένερ αποκάλυψε ότι το ανανεωμένο αμερικανικό διαβατήριό της εκδόθηκε με ανδρική ένδειξη φύλου, παρότι τα έγγραφά της είχαν αλλάξει εδώ και χρόνια, και ότι ζήτησε βοήθεια από τον Ντόναλντ Τραμπ χωρίς να πάρει απάντηση. Η υπόθεση φωτίζει πώς η νέα πολιτική των ΗΠΑ για τα διαβατήρια αγγίζει ακόμη και τρανς πρόσωπα που τον έχουν στηρίξει.
THE LIFO TEAM
Καναδός γκέι πρωταγωνιστής ταινιών ενηλίκων λέει ότι του επέβαλαν 10ετή απαγόρευση εισόδου στις ΗΠΑ

Ειδήσεις / Γκέι πρωταγωνιστής ταινιών ενηλίκων λέει ότι του επέβαλαν 10ετή απαγόρευση εισόδου στις ΗΠΑ

Ο Καναδός πορνοστάρ υποστηρίζει ότι κρατήθηκε επί ώρες από αμερικανούς τελωνειακούς στο αεροδρόμιο Πίρσον του Τορόντο και στη συνέχεια αποκλείστηκε από τις ΗΠΑ για μία δεκαετία
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ

Διεθνή / Ρίσκο και ευκαιρία: Οι δύο εκεχειρίες που μπορεί να ενισχύσουν τις συνομιλίες ΗΠΑ-Ιράν

Οι διπλωματικές διεργασίες έχουν ξεκινήσει και φαίνεται να αποκτούν δυναμική, όμως τα βαθιά γεωπολιτικά ζητήματα που χωρίζουν τις εμπλεκόμενες πλευρές καθιστούν το αποτέλεσμα αβέβαιο
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια
Βασικά, παρά το γεγονός ότι ο χημικός ευνουχισμός μπορεί να περιορίσει την παραβατική συμπεριφορά κάποιων παιδόφιλων, δρα κατθιστώντας ανίκανο στύσης τον παραβάτη, ο οποίος μπορεί, παρ'όλ'αυτά να συνεχίσει την παραβατική του συμπεριφορά χρησιμοποιώντας "ξένα αντικείμενα" αφού η σεξουαλική του ορμή μπορεί να παραμείνει ακέραια. Επίσης, δεν γνωρίζω εάν και κατά πόσον ο χημικός ευνουχισμός μπορεί να εφαρμοστεί σε παιδόφιλες γυναίκες ή σε άντρες που δεν παραβαίνουν λόγω σεξουαλικής έλξης αλλά με ψυχολογικά αίτια. Εν ολίγοις, ο χημικός ευνουχισμός είναι τιμωρία περιορισμένης χρηστικότητας και αμφιβόλου αποτελεσματικότητας (δεν είδα, π.χ., στατιστικά στοιχεία μείωσης παραβατικότητας εκεί που εφαρμόζεται).
Θα συμφωνήσω με αυτή την άποψη ωστόσο δεν παύει να κόβει έστω και λίγο τον αέρα από καποιους-ες που ενδεχομένως ορέγονται παιδάκια.. Νομίζω ότι συνολικά πρέπει οι κοινωνίες, η εκπαίδευση και κυρίως οι γονείς να αρχίσουν μία εκπαιδευτική εκστρατεία περί σεξουαλικότητας και περί παρέκκλισης, ώστε τα παιδιά τουλάχιστον να είναι υποψιασμένα όχι όμως και τρομοκρατημένα.
Δεν διαφωνώ. Σίγουρα κάθε μέσο που αποθαρρύνει έστω και έναν παιδεραστή είναι στη σωστή κατεύθυνση. Απλώς τονίζω ότι ο χημικός ευνουχισμός είναι καλύτερος από το τίποτα αλλά γενικά ανεπαρκής ως μέθοδος τιμωρίας/ελέγχου των σεξουαλικών παραβατών.