Με χημικό ευνουχισμό θα τιμωρούνται οι παιδεραστές στην Ινδονησία

Με χημικό ευνουχισμό θα τιμωρούνται οι παιδεραστές στην Ινδονησία Facebook Twitter
7

Διάταγμα με το οποίο θα εξουσιοδοτεί τη χρήση του χημικού ευνουχισμού για την τιμωρία των παιδεραστών, θα υπογράψει ο πρόεδρος της Ινδονησίας, έπειτα από μία σειρά σεξουαλικών εγκλημάτων με θύματα παιδιά.

Μεταξύ των χωρών που έχουν υιοθετήσει αυτή την τιμωρία είναι η Πολωνία, η Ρωσία και η Εσθονία, καθώς και ορισμένες αμερικανικές πολιτείες. Το 2011, η Νότια Κορέα έγινε η πρώτη ασιατική χώρα που έθεσε σε εφαρμογή αυτή την τιμωρία.

"Ανησυχούμε έντονα για τα κρούσματα σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών. Το φαινόμενο αυτό έχει φθάσει σε αδιανόητα επίπεδα", δήλωσε αργά χθες το βράδυ στους δημοσιογράφους ο υπουργός Δικαιοσύνης.

"Συμφωνήθηκε ότι θα υπάρξει επιπλέον τιμωρία ώστε ο κόσμος να το σκέφτεται χίλιες φορές προτού το κάνει", είπε ο ίδιος.

Ο πρόεδρος Τζόκο Ουιντόντο αναμένεται να εκδώσει προεδρικό διάταγμα σύντομα με το οποίο θα εγκρίνει την τιμωρία αυτή έπειτα από τη συμφωνία στην οποία κατέληξε αργά χθες το βράδυ το υπουργικό συμβούλιο, πρόσθεσε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Ο χημικός ευνουχισμός, είπε ο ίδιος, περιλαμβάνει τη χορήγηση με ένεση μίας θηλυκής ορμόνης με την ελπίδα "να εξαφανιστεί η σεξουαλική επιθυμία".

7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΕΙΤ ΜΙΝΤΛΕΤΟΝ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΣ

Διεθνή / Κέιτ Μίντλετον: Ποιος είναι ο 88χρονος που αγκάλιασε - «Εκπλήρωσε την επιθυμία της αποθανούσας συζύγου του», γράφουν διεθνή ΜΜΕ

Το βίντεο που καταγράφει την πριγκίπισσα να αγκαλιάζει τον ηλικιωμένο κατά τη διάρκεια της δεξίωσης για τη συμπλήρωση 100 ετών από τη γέννηση της βασίλισσας Ελισάβετ
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΤΖΕΙ ΝΤΙ ΒΑΝΣ

Διεθνή / «Στον πάγο» η αποστολή Βανς στο Ισλαμαμπάντ – Χωρίς απάντηση από την Τεχεράνη οι διαπραγματεύσεις ΗΠΑ–Ιράν

Αμερικανοί αξιωματούχοι αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο επανεκκίνησης της αποστολής ακόμη και άμεσα, εφόσον η Τεχεράνη δώσει σήμα ότι είναι διατεθειμένη να διαπραγματευτεί
THE LIFO TEAM
ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Πώς κατάφερε το Πακιστάν να γίνει ένας απρόσμενος ειρηνοποιός μεταξύ ΗΠΑ-Ιράν;

Μια πυρηνική δύναμη που δεν αναγνωρίζει επίσημα το Ισραήλ έχει εξασφαλίσει έναν ρόλο πρώτης γραμμής στον πόλεμο του Ιράν, παρά το γεγονός ότι δεν είχε πάντα καλές σχέσεις με τον Ντόναλντ Τραμπ
THE LIFO TEAM
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΒΙΚΤΟΡ ΟΡΜΠΑΝ ΛΟΑΤΚΙ+

Διεθνή / Ουγγαρία: Το Δικαστήριο της ΕΕ την καλεί να καταργήσει τον νόμο κατά της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας που προώθησε ο Όρμπαν

Σύμφωνα με την απόφαση ο νόμος για την προστασία των παιδιών του 2021 εισάγει παράνομη διάκριση εις βάρος της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, και είναι η πρώτη φορά που κράτος-μέλος παραβιάζει τον Χάρτη θεμελιωδών αξιών της ΕΕ
THE LIFO TEAM
ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΑΜΠ ΠΟΥΤΙΝ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ

Διεθνή / Διεθνής Αμνηστία: «Αντισταθείτε σε ηγέτες-αρπακτικά» όπως οι Τραμπ, Πούτιν, Νετανιάχου - Η έκθεση-κάλεσμα

Σύμφωνα με τη ΜΚΟ, ειδικά αυτοί οι τρεις αρχηγοί κρατών περιφρόνησαν τους κανόνες και τους διεθνείς οργανισμούς που καθιερώθηκαν μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια
Βασικά, παρά το γεγονός ότι ο χημικός ευνουχισμός μπορεί να περιορίσει την παραβατική συμπεριφορά κάποιων παιδόφιλων, δρα κατθιστώντας ανίκανο στύσης τον παραβάτη, ο οποίος μπορεί, παρ'όλ'αυτά να συνεχίσει την παραβατική του συμπεριφορά χρησιμοποιώντας "ξένα αντικείμενα" αφού η σεξουαλική του ορμή μπορεί να παραμείνει ακέραια. Επίσης, δεν γνωρίζω εάν και κατά πόσον ο χημικός ευνουχισμός μπορεί να εφαρμοστεί σε παιδόφιλες γυναίκες ή σε άντρες που δεν παραβαίνουν λόγω σεξουαλικής έλξης αλλά με ψυχολογικά αίτια. Εν ολίγοις, ο χημικός ευνουχισμός είναι τιμωρία περιορισμένης χρηστικότητας και αμφιβόλου αποτελεσματικότητας (δεν είδα, π.χ., στατιστικά στοιχεία μείωσης παραβατικότητας εκεί που εφαρμόζεται).
Θα συμφωνήσω με αυτή την άποψη ωστόσο δεν παύει να κόβει έστω και λίγο τον αέρα από καποιους-ες που ενδεχομένως ορέγονται παιδάκια.. Νομίζω ότι συνολικά πρέπει οι κοινωνίες, η εκπαίδευση και κυρίως οι γονείς να αρχίσουν μία εκπαιδευτική εκστρατεία περί σεξουαλικότητας και περί παρέκκλισης, ώστε τα παιδιά τουλάχιστον να είναι υποψιασμένα όχι όμως και τρομοκρατημένα.
Δεν διαφωνώ. Σίγουρα κάθε μέσο που αποθαρρύνει έστω και έναν παιδεραστή είναι στη σωστή κατεύθυνση. Απλώς τονίζω ότι ο χημικός ευνουχισμός είναι καλύτερος από το τίποτα αλλά γενικά ανεπαρκής ως μέθοδος τιμωρίας/ελέγχου των σεξουαλικών παραβατών.