ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΙΡΑΝ

Με χημικό ευνουχισμό θα τιμωρούνται οι παιδεραστές στην Ινδονησία

Με χημικό ευνουχισμό θα τιμωρούνται οι παιδεραστές στην Ινδονησία Facebook Twitter
7

Διάταγμα με το οποίο θα εξουσιοδοτεί τη χρήση του χημικού ευνουχισμού για την τιμωρία των παιδεραστών, θα υπογράψει ο πρόεδρος της Ινδονησίας, έπειτα από μία σειρά σεξουαλικών εγκλημάτων με θύματα παιδιά.

Μεταξύ των χωρών που έχουν υιοθετήσει αυτή την τιμωρία είναι η Πολωνία, η Ρωσία και η Εσθονία, καθώς και ορισμένες αμερικανικές πολιτείες. Το 2011, η Νότια Κορέα έγινε η πρώτη ασιατική χώρα που έθεσε σε εφαρμογή αυτή την τιμωρία.

"Ανησυχούμε έντονα για τα κρούσματα σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών. Το φαινόμενο αυτό έχει φθάσει σε αδιανόητα επίπεδα", δήλωσε αργά χθες το βράδυ στους δημοσιογράφους ο υπουργός Δικαιοσύνης.

"Συμφωνήθηκε ότι θα υπάρξει επιπλέον τιμωρία ώστε ο κόσμος να το σκέφτεται χίλιες φορές προτού το κάνει", είπε ο ίδιος.

Ο πρόεδρος Τζόκο Ουιντόντο αναμένεται να εκδώσει προεδρικό διάταγμα σύντομα με το οποίο θα εγκρίνει την τιμωρία αυτή έπειτα από τη συμφωνία στην οποία κατέληξε αργά χθες το βράδυ το υπουργικό συμβούλιο, πρόσθεσε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Ο χημικός ευνουχισμός, είπε ο ίδιος, περιλαμβάνει τη χορήγηση με ένεση μίας θηλυκής ορμόνης με την ελπίδα "να εξαφανιστεί η σεξουαλική επιθυμία".

7

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΙΡΑΝ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΪΝ ΑΝΤΡΙΟΥ ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΒΕΑΤΡΙΚΗ

Διεθνή / Ηνωμένο Βασίλειο: Εκτός Royal Ascot οι πριγκίπισσες Βεατρίκη και Ευγενία εξαιτίας της σχέσης των γονιών τους με τον Έπσταϊν

Οι δύο πριγκίπισσες φέρεται να έχουν ενημερωθεί ότι δεν μπορούν να παραστούν στον φετινό ετήσιο αγώνα ιπποδρομίας μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας
THE LIFO TEAM
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΙΡΑΝ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Γιατί μπορεί να αντιμετωπίσετε νομικές συνέπειες αν δημοσιεύσετε βίντεο από επιθέσεις στη Μέση Ανατολή

Το Υπουργείο Εσωτερικών του Μπαχρέιν ανακοίνωσε ότι δύο άτομα συνελήφθησαν για ζωντανές μεταδόσεις και για δημοσίευση βίντεο στους λογαριασμούς τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΥΜΠΑΪ ΑΜΠΟΥ ΝΤΑΜΠΙ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Επίθεση Ιράν στα ΗΑΕ: Ένας νεκρός και 11 τραυματίες στα αεροδρόμια του Άμπου Ντάμπι και του Ντουμπάι

Σε όλο τον Κόλπο, το Ιράν χρησιμοποίησε βαλλιστικούς πυραύλους και drones για να εξαπολύσει επιθέσεις μεγάλης κλίμακας σε συμμάχους και στρατιωτικές εγκαταστάσεις των ΗΠΑ
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια
Βασικά, παρά το γεγονός ότι ο χημικός ευνουχισμός μπορεί να περιορίσει την παραβατική συμπεριφορά κάποιων παιδόφιλων, δρα κατθιστώντας ανίκανο στύσης τον παραβάτη, ο οποίος μπορεί, παρ'όλ'αυτά να συνεχίσει την παραβατική του συμπεριφορά χρησιμοποιώντας "ξένα αντικείμενα" αφού η σεξουαλική του ορμή μπορεί να παραμείνει ακέραια. Επίσης, δεν γνωρίζω εάν και κατά πόσον ο χημικός ευνουχισμός μπορεί να εφαρμοστεί σε παιδόφιλες γυναίκες ή σε άντρες που δεν παραβαίνουν λόγω σεξουαλικής έλξης αλλά με ψυχολογικά αίτια. Εν ολίγοις, ο χημικός ευνουχισμός είναι τιμωρία περιορισμένης χρηστικότητας και αμφιβόλου αποτελεσματικότητας (δεν είδα, π.χ., στατιστικά στοιχεία μείωσης παραβατικότητας εκεί που εφαρμόζεται).
Θα συμφωνήσω με αυτή την άποψη ωστόσο δεν παύει να κόβει έστω και λίγο τον αέρα από καποιους-ες που ενδεχομένως ορέγονται παιδάκια.. Νομίζω ότι συνολικά πρέπει οι κοινωνίες, η εκπαίδευση και κυρίως οι γονείς να αρχίσουν μία εκπαιδευτική εκστρατεία περί σεξουαλικότητας και περί παρέκκλισης, ώστε τα παιδιά τουλάχιστον να είναι υποψιασμένα όχι όμως και τρομοκρατημένα.
Δεν διαφωνώ. Σίγουρα κάθε μέσο που αποθαρρύνει έστω και έναν παιδεραστή είναι στη σωστή κατεύθυνση. Απλώς τονίζω ότι ο χημικός ευνουχισμός είναι καλύτερος από το τίποτα αλλά γενικά ανεπαρκής ως μέθοδος τιμωρίας/ελέγχου των σεξουαλικών παραβατών.