Με χημικό ευνουχισμό θα τιμωρούνται οι παιδεραστές στην Ινδονησία

Με χημικό ευνουχισμό θα τιμωρούνται οι παιδεραστές στην Ινδονησία Facebook Twitter
7

Διάταγμα με το οποίο θα εξουσιοδοτεί τη χρήση του χημικού ευνουχισμού για την τιμωρία των παιδεραστών, θα υπογράψει ο πρόεδρος της Ινδονησίας, έπειτα από μία σειρά σεξουαλικών εγκλημάτων με θύματα παιδιά.

Μεταξύ των χωρών που έχουν υιοθετήσει αυτή την τιμωρία είναι η Πολωνία, η Ρωσία και η Εσθονία, καθώς και ορισμένες αμερικανικές πολιτείες. Το 2011, η Νότια Κορέα έγινε η πρώτη ασιατική χώρα που έθεσε σε εφαρμογή αυτή την τιμωρία.

"Ανησυχούμε έντονα για τα κρούσματα σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών. Το φαινόμενο αυτό έχει φθάσει σε αδιανόητα επίπεδα", δήλωσε αργά χθες το βράδυ στους δημοσιογράφους ο υπουργός Δικαιοσύνης.

"Συμφωνήθηκε ότι θα υπάρξει επιπλέον τιμωρία ώστε ο κόσμος να το σκέφτεται χίλιες φορές προτού το κάνει", είπε ο ίδιος.

Ο πρόεδρος Τζόκο Ουιντόντο αναμένεται να εκδώσει προεδρικό διάταγμα σύντομα με το οποίο θα εγκρίνει την τιμωρία αυτή έπειτα από τη συμφωνία στην οποία κατέληξε αργά χθες το βράδυ το υπουργικό συμβούλιο, πρόσθεσε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Ο χημικός ευνουχισμός, είπε ο ίδιος, περιλαμβάνει τη χορήγηση με ένεση μίας θηλυκής ορμόνης με την ελπίδα "να εξαφανιστεί η σεξουαλική επιθυμία".

7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΗΠΑ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ιράν: Ασφαλής διέλευση από τα Στενά του Ορμούζ υπό όρους – Οξύνει τη ρητορική του ο Τραμπ

Η ιρανική πλευρά υποστηρίζει ότι η ασφαλής διέλευση από τα Στενά του Ορμούζ μπορεί να διασφαλιστεί με τον τερματισμό των αμερικανικών απειλών και την εφαρμογή νέων διαδικασιών, την ώρα που οι ΗΠΑ διατηρούν υψηλούς τόνους, προειδοποιώντας ακόμη και για κλιμάκωση των επιθέσεων σε περίπτωση μη συμφωνίας
THE LIFO TEAM
ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΟ ΠΟΤΟ RYANAIR

Διεθνή / Ryanair: Ο επικεφαλής της ζητά την απαγόρευση των αλκοολούχων ποτών το πρωί στα αεροδρόμια

Ο CEO της γνωστής αεροπορικής εταιρείας άσκησε ιδιαίτερη κριτική στα αεροδρόμια και τα bars εντός των χώρων αναμονής, αναρωτώμενος γιατί σερβίρεται αλκοόλ ακόμη και από τις 5 ή 6 το πρωί
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΟΛΕΜΟΣ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Axios: ΗΠΑ και Ιράν ένα βήμα πριν από συμφωνία για τερματισμό του πολέμου

Ο Λευκός Οίκος εμφανίζεται κοντά σε προκαταρκτική συμφωνία με το Ιράν για μονοσέλιδο μνημόνιο που θα μπορούσε να οδηγήσει σε τερματισμό του πολέμου και έναρξη νέων διαπραγματεύσεων για το πυρηνικό πρόγραμμα
THE LIFO TEAM
ΧΑΝΤΑΙΟΣ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΟ

Διεθνή / Χανταϊός: Προς τα Κανάρια Νησιά το κρουαζιερόπλοιο - Πώς θα απομακρυνθούν επιβάτες και πλήρωμα

Συνολικά, τρεις επιβάτες που ταξίδευαν με το MV Hondius έχουν χάσει τη ζωή τους, μετά τον απόπλου του από την Αργεντινή πριν από περίπου έναν μήνα για υπερατλαντικό ταξίδι
THE LIFO TEAM
ΠΑΠΑΣ ΛΕΩΝ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Πάπας Λέων προς Τραμπ: «Αν κάποιος θέλει να μου ασκήσει κριτική, ας το κάνει χρησιμοποιώντας την αλήθεια»

Ο ποντίφικας απάντησε στην τελευταία κριτική που του άσκησε ο Αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος τον κατηγόρησε ότι «θέτει σε κίνδυνο πολλούς καθολικούς»
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια
Βασικά, παρά το γεγονός ότι ο χημικός ευνουχισμός μπορεί να περιορίσει την παραβατική συμπεριφορά κάποιων παιδόφιλων, δρα κατθιστώντας ανίκανο στύσης τον παραβάτη, ο οποίος μπορεί, παρ'όλ'αυτά να συνεχίσει την παραβατική του συμπεριφορά χρησιμοποιώντας "ξένα αντικείμενα" αφού η σεξουαλική του ορμή μπορεί να παραμείνει ακέραια. Επίσης, δεν γνωρίζω εάν και κατά πόσον ο χημικός ευνουχισμός μπορεί να εφαρμοστεί σε παιδόφιλες γυναίκες ή σε άντρες που δεν παραβαίνουν λόγω σεξουαλικής έλξης αλλά με ψυχολογικά αίτια. Εν ολίγοις, ο χημικός ευνουχισμός είναι τιμωρία περιορισμένης χρηστικότητας και αμφιβόλου αποτελεσματικότητας (δεν είδα, π.χ., στατιστικά στοιχεία μείωσης παραβατικότητας εκεί που εφαρμόζεται).
Θα συμφωνήσω με αυτή την άποψη ωστόσο δεν παύει να κόβει έστω και λίγο τον αέρα από καποιους-ες που ενδεχομένως ορέγονται παιδάκια.. Νομίζω ότι συνολικά πρέπει οι κοινωνίες, η εκπαίδευση και κυρίως οι γονείς να αρχίσουν μία εκπαιδευτική εκστρατεία περί σεξουαλικότητας και περί παρέκκλισης, ώστε τα παιδιά τουλάχιστον να είναι υποψιασμένα όχι όμως και τρομοκρατημένα.
Δεν διαφωνώ. Σίγουρα κάθε μέσο που αποθαρρύνει έστω και έναν παιδεραστή είναι στη σωστή κατεύθυνση. Απλώς τονίζω ότι ο χημικός ευνουχισμός είναι καλύτερος από το τίποτα αλλά γενικά ανεπαρκής ως μέθοδος τιμωρίας/ελέγχου των σεξουαλικών παραβατών.