Mε το βραβείο "Bambi" για την προσφορά του στην πολιτική τιμήθηκε ο Β. Σόιμπλε

Mε το βραβείο "Bambi" για την προσφορά του στην πολιτική τιμήθηκε ο Β. Σόιμπλε Facebook Twitter
2

Με το βραβείο «Bambi» στην κατηγορία «Millennium», τιμήθηκε χθες το βράδυ ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, για την προσφορά του στην πολιτική ζωή της χώρας. Ο κ. Σόιμπλε δέχθηκε το θερμό χειροκρότημα του κοινού που στάθηκε για ώρα όρθιο προς τιμήν του, στο κατάμεστο Θέατρο της Potsdamer Platz, όπου φιλοξενήθηκε η φετινή διοργάνωση του σημαντικότερου θεσμού βραβείων των ΜΜΕ στην Γερμανία.

«Με συγκινεί απόψε το γεγονός ότι μπορούμε να γιορτάσουμε αυτή την γιορτή σε αυτή την πλατεία. Πριν από 25 χρόνια δεν υπήρχε τίποτα εδώ. Μόνο ένα τείχος. Γίναμε μια υπέροχη χώρα, με υπέροχους ανθρώπους. Είμαστε πάρα πολύ ανοιχτοί, πρόθυμοι να βοηθήσουμε και έχουμε καταφέρει καταπληκτικά πολλά, ειδικά αν σκεφτεί κανείς από πού ερχόμαστε», δήλωσε ο κ. Σόιμπλε παραλαμβάνοντας το βραβείο από τον Πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Τόμας Μπαχ.

και πρέπει, όταν είμαστε καλά, να σκεφτόμαστε ότι μπορεί να συμβεί κάτι και όλα να αλλάξουν, συνέχισε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών και ζήτησε «να μην χάνουμε ποτέ το μέτρο και να είμαστε πάντα ευγνώμονες για όλα». Όπως εξήγησε, στις 3 Οκτωβρίου του 1990, με την υπογραφή της συμφωνίας για την επανένωση της Γερμανίας, βρισκόταν στα ουράνια και μία εβδομάδα μετά δέχθηκε την επίθεση η οποία τον καθήλωσε για πάντα στο αναπηρικό αμαξίδιο.

Σε βίντεο που προβλήθηκε, η Αγγελα Μέρκελ, τον περιέγραψε ως «άνθρωπο που σκέφτεται μπροστά» και πρόσθεσε ότι «εκτιμά το μερικές φορές κοφτό του χιούμορ, αλλά και την ακρίβεια με την οποία υλοποιεί όσα του είναι σημαντικά». Ο Πρόεδρος της Κ.Ο. των Χριστιανοδημοκρατών Φόλκερ Κάουντερ τον χαρακτήρισε «αρχιτέκτονα της επανένωσης της Γερμανίας».

Στο ίδιο βίντεο, ο κ. Σόιμπλε παρουσιάστηκε ως ο άνθρωπος που έδωσε τον ρυθμό όταν ξέσπασε η κρίση του ευρώ, εργαζόμενος για την συνοχή και την οικονομική σταθερότητα της ΕΕ. «Είναι εκείνος που δείχνει το θάρρος να θέσει σαφή όρια και καταφέρνει κάτι που κανείς δεν θεωρούσε εφικτό, την σωτηρία της ευρωπαϊκής ενότητας. Αντιμετωπίζει την πολιτική πραγματικότητα με μεγάλο πάθος. Προχωρά μαζί με την Ελλάδα, ως πεπεισμένος Ευρωπαίος. Λόγω της ανθρωπιάς και της αφοσίωσής του, οι Γερμανοί τον επιλέγουν ως τον δημοφιλέστερο γερμανό πολιτικό», αναφέρθηκε στο σύντομο βίντεο.

Κατά την ίδια τελετή, με το βραβείο «Bambi» διεθνούς ηθοποιού τιμήθηκε η Χίλαρι Σουόνκ, με το βραβείο διεθνούς τραγουδιστή, η Ρίτα Όρα και με το βραβείο μόδας, η Χάιντι Κλουμ.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λαβρόφ: Η Ελλάδα διέκοψε πλήρως τη συνεργασία της με τη Ρωσία - «Εμείς δεν θα επιτρέπαμε ποτέ αντίστοιχη συμπεριφορά εις βάρος της»

Διεθνή / Λαβρόφ: Η Ελλάδα διέκοψε πλήρως τη συνεργασία της με τη Ρωσία - «Εμείς δεν θα επιτρέπαμε ποτέ αντίστοιχη συμπεριφορά εις βάρος της»

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε επιπλέον πως η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις πρώτες χώρες που απέστειλαν όπλα και πυρομαχικά στην Ουκρανία, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν σε πόλεις με πολυάριθμη ελληνική διασπορά
THE LIFO TEAM
Πρίγκιπας Άντριου: Η Σάρα Φέργκιουσον πήγε τις κόρες τους για δείπνο με τον Έπσταϊν μετά την αποφυλάκισή του

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: Η Σάρα Φέργκιουσον πήγε τις κόρες τους για δείπνο με τον Έπσταϊν μετά την αποφυλάκισή του

Τα email στάλθηκαν πέντε ημέρες μετά την αποφυλάκιση του Έπσταϊν, ο οποίος εξέτισε 13 μήνες φυλάκισης, μεταξύ άλλων για απόπειρα εμπλοκής ανηλίκου σε πορνεία
THE LIFO TEAM
ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΚΡΙΣΤΟΦΕΡ ΝΟΛΑΝ ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ ΛΟΥΠΙΤΑ ΝΙΟΝΓΚΟ

Διεθνή / «Ρωτήστε τον Όμηρο»: Αντιδράσεις στα social μετά την επίθεση Μασκ σε Νόλαν και Νιόνγκο για την Οδύσσεια

Χρήστες στα social επισημαίνουν πως το να επιλέγεις μια «όμορφη μαύρη γυναίκα δεν αντιβαίνει με κανέναν τρόπο, σχήμα ή μορφή» σε αυτά που γράφτηκαν πριν από χιλιάδες χρόνια
THE LIFO TEAM
«Οι ΗΠΑ πρέπει να είναι προσεκτικές στην προμήθεια όπλων προς την Ταϊβάν», προειδοποιεί ο Σι τον Τραμπ

Διεθνή / «Οι ΗΠΑ πρέπει να είναι προσεκτικές στην προμήθεια όπλων προς την Ταϊβάν», προειδοποιεί ο Σι τον Τραμπ

«Η σχέση με την Κίνα και με τον πρόεδρο Σι είναι εξαιρετική, και οι δύο καταλαβαίνουμε πόσο σημαντικό είναι να παραμείνει έτσι», έγραψε σε ανάρτησή του στο Truth Social ο Αμερικανός πρόεδρος
THE LIFO TEAM
Πρίγκιπας Άντριου-Τζέφρι Έπσταϊν: Φέρονται να ζήτησαν από χορεύτρια ερωτική συνεύρεση και με τους δύο

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου-Τζέφρι Έπσταϊν: Φέρονται να ζήτησαν από χορεύτρια ερωτική συνεύρεση και με τους δύο

Οι δικηγόροι της αναφέρουν ότι είχε δεχτεί πρόταση αμοιβής 10.000 δολαρίων για να χορέψει σε ιδιωτικό πάρτι στην κατοικία του Έπσταϊν - Της είπε ότι θα πληρωνόταν επιπλέον και την πίεσαν να εμπλακεί σε σεξουαλικές πράξεις μαζί τους
THE LIFO TEAM