Ματέο Ρέντσι: Υπάρχουν κάποιες ήττες που μας πονάνε

Ματέο Ρέντσι: Υπάρχουν κάποιες ήττες που μας πονάνε Facebook Twitter
0

«Tα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών είναι ανομοιογενή, αλλά υπάρχουν κάποιες ήττες που μας πονάνε», γράφει ο Ματέο Ρέντσι σε σχόλιό του στο Facebook, μετά τις πρώτες προβολές του δεύτερου γύρου των δημοτικών εκλογών στην Ιταλία, που δίνουν τη νίκη στην κεντροδεξιά συμμαχία.

 

O επικεφαλής της ιταλικής κεντροαριστεράς και πρώην πρωθυπουργός προσθέτει πως «συνολικά, το Δημοκρατικό Κόμμα εξέλεξε περισσότερους δημάρχους από τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις», αλλά αναγνωρίζει ότι στις ευρύτερες περιοχές της Μπολόνια και της Γένοβας τα αποτελέσματα, για την κεντροαριστερά ήταν χειρότερα από τις παραδοσιακές επιδόσεις της. Παράλληλα, εκφράζει ικανοποίηση για τα αποτελέσματα των Δημοκρατικών στην Απουλία της Κάτω Ιταλίας και στην περιοχή του Βένετο.

 

Ο Ματέο Ρέντσι, πάντως, θεωρεί ότι «οι υποψήφιοι μετρούν περισσότερο από την ευρύτερη πολιτική αντιπαράθεση, στην επιλογή του δημάρχου» και επιμένει ότι «οι δημοτικές εκλογές είναι κάτι το εντελώς διαφορετικό από τις βουλευτικές». Εκτιμά, πάντως, ότι μετά από λίγες ημέρες, «η όλη αυτή συζήτηση χωρίς βάθος, θα αλλάξει αντικείμενο».

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 ΣΑΝΑΕ ΤΑΚΑΙΤΣΙ ΙΑΠΩΝΙΑ ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ

Διεθνή / Ιαπωνία: Με την πρωθυπουργό μπροστά, οι βουλεύτριες καταγγέλουν ανισότητα στις τουαλέτες 

Σύμφωνα με το αίτημα, κοντά στην κεντρική αίθουσα της ολομέλειας υπάρχει μόνο μία γυναικεία τουαλέτα με δύο θαλάμους, τη στιγμή που στην Κάτω Βουλή έχουν εκλεγεί 73 γυναίκες
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ ΠΛΗΓΜΑ CEO

Διεθνή / Η CIA πίσω από το πλήγμα των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα, σύμφωνα με το Associated Press 

Πρόκειται για την πρώτη γνωστή άμεση αμερικανική επιχείρηση σε έδαφος της Βενεζουέλας από τότε που η Ουάσινγκτον ξεκίνησε σειρά πληγμάτων σε διεθνή ύδατα στο πλαίσιο της εκστρατείας κατά της διακίνησης ναρκωτικών
THE LIFO TEAM