Φαίνεται πως οι κάτοικοι της Καλιφόρνια δεν είναι οι μοναδικοί που συρρέουν στην παραλία για να δροσιστούν από τις υψηλές θερμοκρασίες, αφού μια οικογένεια από μαύρες αρκούδες αποφάσισε να κάνει το ίδιο στη λίμνη Τάχο, ακριβώς δίπλα τους.

 

Έκπληκτοι λουόμενοι στην παραλία Pope παρακολουθούσαν μια μεγάλη ανήλικη αρκούδα, που κατά πάσα πιθανότητα ήταν η μητέρα, και τρία αρκουδάκια να βουτούν στα νερά της λίμνης. 

 

Σε βίντεο που κυκλοφόρησε, φαίνονται τα μικρά αρκουδάκια να παίζουν στα κύματα ενώ η ενήλικη αρκούδα περιφέρεται στην γεμάτη κόσμο παραλία. «Πάθαμε όλοι ένα μικρό σοκ», σχολίασε η Jen Walkins, που κατέγραψε το στιγμιότυπο.  

 

 

Όπως εξήγησε, ο γιος της είδε την αρκούδα πριν βγει στην παραλία και είπε ότι «είχε γίνει λίγο εχθρική και προστατευτική με τα αρκουδάκια απέναντι σε ένα Γκόλντεν Ριτρίβερ». 

 

Η Watkins πρόσθεσε επίσης πως η ενήλικη αρκούδα έφαγε και μερικά σάντουιτς από το ψυγειάκι κάποιου λουόμενου, πριν εξαφανιστεί πίσω στο δάσος. 

 

 

Ο σερίφης της περιοχής προειδοποίησε τους λουόμενους να είναι προσεκτικοί κοντά στις αρκούδες. «Είναι απρόβλεπτες. Είναι επικίνδυνες... Ίσως εμφανίζονται ήρεμες κάποιες φορές, αλλά μπορούν να γίνουν πολύ επικίνδυνες», σημείωσε ο Nelson Resendes. 

 

Και συνέχισε: «Μην τις ταΐζετε, μην τις δελεάζετε, μην τις προκαλείτε και προφανώς σε ένα τέτοιου είδους σκηνικό, μην τις πλησιάζετε. Σεβαστείτε τον χώρο τους». 

 

Τον Μάιο, το αρμόδιο τμήμα άγριας ζωής της Καλιφόρνια είχε εκδώσει ειδικές οδηγίες αναφορικά με τους ανθρώπους και τις αρκούδες στη λίμνη Τάχο. «Μην μαθαίνετε σε αυτές τις νεαρές αρκούδες να είναι άνετες κοντά στους ανθρώπους! Ακόμη κι αν έχουν έρθει πολύ κοντά, κάντε ένα θόρυβο να τις τρομάξετε ώστε να μην νιώθουν άνετα και να θέλουν να παραμείνουν», προειδοποίησε.  

 

«Παρόλο που έχει πλάκα να βλέπεις αρκούδες και να τραβάς βίντεο ή φωτογραφίες, ουσιαστικά τους λες ότι είναι εντάξει να σε πλησιάσουν. Οι αρκούδες είναι έξυπνες και αποκτούν συμπεριφορές με βάση τις εμπειρίες τους. Αν έχουν κάποια άσχημη, τρομακτική συνάντηση με έναν άνθρωπο, το πιθανότερο είναι πως θα το αποφύγουν μελλοντικά», εξήγησε το CDFW. 

 

«Το να επιτρέπετε στις αρκούδες να νιώθουν άνετα κοντά σε ανθρώπους μπορεί να οδηγήσει σε ανεπιθύμητα αποτελέσματα, μεταξύ άλλων σπάσιμο αυτοκινήτων ή προσέγγιση ατόμων που τρώνε έξω», πρόσθεσε, καλώντας, τέλος, τον κόσμο να μην τις ταΐζει. «Είναι παράνομο να ταΐζεις αρκούδες είτε άμεσα είτε έμμεσα, επιτρέποντάς τους την πρόσβαση σε σκουπίδια ή τρόφιμα».