Οι ακραίες καιρικές συνθήκες που επικράτησαν στα Κανάρια νησιά αυτό το Σαββατοκύριακο, ανάγκασαν τους κατοίκους της βόρειας Τενερίφης να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. 

 

Τεράστια κύματα προκάλεσαν ζημιές στα μπαλκόνια των διαμερισμάτων στις ακτές Γκαρατσίκο και Τακορόντε, μετέδωσε η ισπανική εφημερίδα El Pais.  

 

Στο Γκαραντσίκο, 39 άνθρωποι, εγκατέλειψαν τα σπίτια τους εξαιτίας των τεράστιων κυμάτων, που ξήλωσαν μπαλκόνια από τους ορόφους ενός κτιρίου. 

 

 

Οι 15 ένοικοί του απεγκλωβίστηκαν με την βοήθεια της πυροσβεστικής. 

 

Η παρέμβαση της πυροσβεστικής χρειάστηκε για να απεγκλωβιστούν οι 24 ένοικοι ενός ακόμα κτιρίου καθώς το θαλασσινό νερό πλημμύρισε την είσοδο και βραχυκύκλωσε το ασανσέρ. 

 

Σύμφωνα με την El Pais, ανάλογα περιστατικά σημειώθηκαν και σε άλλες περιοχές του νησιού. Δεν καταγράφηκαν τραυματισμοί ωστόσο και οι πληγέντες φιλοξενούνται σε δημοτικά κέντρα. 

 

Σημειώνεται πως συνολικά δώδεκα περιφέρειες της Ισπανίας ήταν σε επιφυλακή για βροχοπτώσεις και επικίνδυνες συνθήκες στη θάλασσα. 

 

Κόκκινος συναγερμός είχε σημάνει στην Βαλένθια και στο Αλικάντε, ανέφερε η Εl Pais. 

 

Την Κυριακή μια 83χρονη πνίγηκε στο Βιβέιρο. Είχε εγκλωβιστεί στο σπίτι της που πλημμύρισε. Την Παρασκευή, βρέθηκε το πτώμα ενός άντρα, που είχε εξαφανιστεί μια μέρα πριν, προσπαθώντας να διασχίσει ένα ποτάμι.