Λωρίδα της Γάζας: Τουλάχιστον 51.000 παιδιά είναι ασυνόδευτα ή έχουν χάσει τους γονείς τους

Φωτ. : EP Facebook Twitter
Φωτ. παιδιού στη Λωρίδα της Γάζας / EPA
0

Φιλανθρωπική οργάνωση κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, σχετικά με τα παιδιά που κυκλοφορούν μόνα τους στη Λωρίδα της Γάζας.

Τουλάχιστον 51.000 παιδιά στη Γάζα εκτιμάται σύμφωνα με έκθεση της Διεθνούς Επιτροπή Διάσωσης (IRC), ότι είτε είναι ασυνόδευτα ή έχουν χωριστεί από τους γονείς τους. Η έκθεση παράλληλα περιγράφει λεπτομερώς τις καταστροφικές επιπτώσεις που είχε ο πόλεμος στον παλαιστινιακό θύλακα, στα παιδιά της περιοχής.

Σύμφωνα με τα κύρια ευρήματα της έκθεσης, περίπου 17.000 παιδιά εκτιμάται ότι είναι ασυνόδευτα ή χωρισμένα από τους γονείς και τους φροντιστές τους. Η IRC ωστόσο πιστεύει ότι ο αριθμός αυτός θα μπορούσε να είναι τριπλάσιος, δηλαδή τουλάχιστον 51.000 παιδιά. 

Οι συχνές ισραηλινές εντολές εκκένωσης, οι συλλήψεις αλλά και οι επιθέσεις συνέβαλαν στο να χωριστούν περισσότερες οικογένειες στη Γάζα τους τελευταίους μήνες. Κατά τα ίδια στοιχεία, κάποια παιδιά έχουν εντοπιστεί να ζουν μόνα τους σε νοσοκομεία.

Τα παιδιά αυτά είναι αντιμέτωπα με τους κινδύνους παιδικής εργασίας, εκμετάλλευσης, παραμέλησης, πείνας αλλά και με μακροχρόνιες επιπτώσεις στην ψυχική τους υγεία.
Οι ομάδες της IRC στη Γάζα διαπίστωσαν επίσης αυξημένα ποσοστά σοβαρού και οξέος υποσιτισμού σε παιδιά κάτω των πέντε ετών. 

Τέλος και η παιδεία είναι ένα ακόμη σημαντικό κομμάτι που έπληξε ο πόλεμος, καθώς τα παιδιά στη Γάζα έχουν χάσει πλέον ένα χρόνο εκπαίδευσης λόγω της κατάρρευσης των σχολικών κτιρίων από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς.

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Ζελένσκι δεσμεύεται για αναδιοργάνωση του ενεργειακού τομέα μετά το σκάνδαλο διαφθοράς ύψους 100 εκατ. δολαρίων

Διεθνή / Ο Ζελένσκι δεσμεύεται για αναδιοργάνωση του ενεργειακού τομέα μετά το σκάνδαλο διαφθοράς ύψους 100 εκατ. δολαρίων

Ο Ουκρανός πρόεδρος έχει δηλώσει πως θα συνεργαστεί πλήρως με κάθε είδους έρευνα, τη στιγμή που οι εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο είναι ή υπήρξαν στενοί συνεργάτες του
LIFO NEWSROOM
Αξιωματούχος ΟΗΕ: «Το Ισραήλ παραβιάζει το διεθνές δίκαιο εμποδίζοντας τη βοήθεια στη Γάζα»

Διεθνή / Αξιωματούχος ΟΗΕ: «Το Ισραήλ παραβιάζει το διεθνές δίκαιο εμποδίζοντας τη βοήθεια στη Γάζα»

«Τα αποθέματά μας θα μπορούσαν να καλύψουν τις ανάγκες ολόκληρου του πληθυσμού για περίπου τρεις μήνες, αλλά παραμένουν εκτός της Γάζας», δήλωσε ανώτερο στέλεχος της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ «σχεδόν αποφάσισε» για τη Βενεζουέλα – Αεροπλανοφόρο και 15.000 Αμερικανοί στρατιώτες στην περιοχή

Διεθνή / Ο Τραμπ «σχεδόν αποφάσισε» για τη Βενεζουέλα – Αεροπλανοφόρο και 15.000 Αμερικανοί στρατιώτες στην περιοχή

Ο Νικολάς Μαδούρο έχει θέσει τις ένοπλες δυνάμεις της Βενεζουέλας σε ύψιστο συναγερμό, ενώ δυτικοί σύμμαχοι των ΗΠΑ αναφέρουν ότι δεν έχουν ενημερωθεί για τις ακριβείς προθέσεις της Ουάσιγκτον
LIFO NEWSROOM
Joyce Carol Oates: Η κορυφαία Αμερικανίδα συγγραφέας αποδόμησε τον Μασκ χωρίς να τον κατονομάσει

Διεθνή / Joyce Carol Oates: Η κορυφαία Αμερικανίδα συγγραφέας αποδόμησε τον Μασκ χωρίς να τον κατονομάσει

Ο Μασκ αντέδρασε οργισμένα στις αιχμές της Oates, αποκαλώντας τις «ψεύτικες» και τη συγγραφέα «κακεντρεχή», ενώ υποβάθμισε και το έργο της με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς.
LIFO NEWSROOM