Ακτιβιστές της Greenpeace απέκλεισαν τα κεντρικά γραφεία της BP στο Λονδίνο, τοποθετώντας φωτοβολταϊκά πάνελ και βαρέλια πετρελαίου.

 

Η διαμαρτυρία των ακτιβιστών έγινε την πρώτη ημέρα του Μπέρναρντ Λούνεϊ στη θέση του CEO της εταιρείας. Περίπου 100 μέλη της Greenpeace έβαλαν ηλιακά πάνελ σε πεζοδρόμια και δρόμους γύρω από τα γραφεία της BP. Άλλοι, δέθηκαν σε βαρέλια πετρελαίου, μπροστά από τις πόρτες, για να εμποδίσουν τους εργαζόμενους να μπουν. Όταν η αστυνομία προσπάθησε να εμποδίσει τους ακτιβιστές να τοποθετήσουν τα φωτοβολταϊκά πάνελ, κάποιοι κάθισαν κάτω από αυτά. Οι αρχές προχώρησαν σε προσαγωγές

 

Πάντως ο Λούνεϊ- που είναι από το 1991 στη BP και αναλαμβάνει CEO διαδεχόμενος τον Μπομπ Ντάντλεϊ- δεν είδε τους ακτιβιστές, αφού βρίσκεται σε επαγγελματικό ταξίδι στη Γερμανία. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η εταιρεία, ανέφερε ότι συμμερίζεται τις βαθιές ανησυχίες των ακτιβιστών.

 

Λονδίνο: H Greenpeace απέκλεισε τα γραφεία της BP με φωτοβολταϊκά πάνελ

 

Ο 49χρονος πρόκειται να παρουσιάσει το όραμά του για την ενεργειακή μετάβαση της BP σε ομιλία την ερχόμενη εβδομάδα. Στην ανακοίνωση εξέφρασε την ελπίδα ότι αυτά που θα πει «θα δείξουν στον κόσμο ότι ξέρουμε το πρόβλημα και πως θα εργαστούμε σοβαρά για να το αντιμετωπίσουμε».

 

Λονδίνο: H Greenpeace απέκλεισε τα γραφεία της BP με φωτοβολταϊκά πάνελ

 

«Σήμερα το πρωί η αστυνομία κατάφερε να σταματήσει την εγκατάσταση ηλιακών πάνελ αλλά η BP προσπαθεί να μπλοκάρει τη μετάβαση στην καθαρή ενέργεια, σε παγκόσμια κλίμακα. Οι λομπίστες τους επηρεάζουν κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο, δαπανούν εκατομμύρια για να εμποδίσουν ενέργειες για την κλιματική αλλαγή και δισεκατομμύρια στην εξόρυξη περισσότερου πετρελαίου και φυσικού αερίου», δήλωσε στον Guardian ένας από τους ακτιβιστές που συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία της εταιρείας, ο Ρίτσαρντ Τζορτζ.

 

«Πλημμύρες, ξηρασίες, φωτιές σε δάση, τυφώνες σε όλο τον κόσμο ξεκινούν εδώ, με τα σχέδια που γίνονται στην έδρα της BP», συμπλήρωσε.

 

Λονδίνο: H Greenpeace απέκλεισε τα γραφεία της BP με φωτοβολταϊκά πάνελ

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr