Λιθουανία: Η υπουργός Υγείας παραδέχτηκε ότι έδωσε "φακελάκι" σε γιατρό πριν 6 χρόνια και παραιτείται

Λιθουανία: Η υπουργός Υγείας παραδέχτηκε ότι έδωσε "φακελάκι" σε γιατρό πριν 6 χρόνια και παραιτείται Facebook Twitter
0

Την απόφασή της να παραιτηθεί ανακοίνωσε η υπουργός Υγείας της Λιθουανίας Rimante Salaseviciute, μέλος του κόμματος των Σοσιαλδημοκρατών, μετά την πίεση να το πράξει από τον Πρωθυπουργό και την Πρόεδρο της χώρας που ανήκουν στο ίδιο κόμμα.

Η Salaseviciute είχε παραδεχτεί σε ραδιοφωνική εκπομπή ότι προπλήρωσε έναν γιατρό για να χειρουργήσει συγγενή της."Να σου πω την αλήθεια, έδωσα σε ένα γιατρό ένα φάκελο με μετρητά πέντε ή έξι χρόνια πριν, γιατί είχε αρνηθεί κατηγορηματικά να χειρουργήσει στενό συγγενή μου και κάθε προσπάθεια να τον πείσω ήταν μάταιη”, είπε η υπουργός Υγείας, για να προκαλέσει αντιδράσεις και την παρότρυνση Προέδρου και Πρωθυπουργού να υποβάλει την παραίτησή της.



Νωρίτερα την Παρασκευή, το Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα, ανακοίνωσε ότι θα καλέσει την υπουργό ως μάρτυρα σε μια προδικαστική έρευνα που ξεκινά σχετικά με πιθανή διαφθορά στο νοσοκομείο Σιαουλιάι.





0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΦΟΡΟ ΡΩΣΙΑ ΚΡΗΤΗ

Explainer / «Πολύ δύσκολο το σήμα να έρθει από την Ουκρανία χωρίς δορυφόρους»: Πώς έγινε το χτύπημα στο πετρελαιοφόρο ανοιχτά της Κρήτης

«Αν ήμουν Αμερικανίδα, θα είχα ανησυχήσει» δηλώνει στη LiFO η καθηγήτρια της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος του Κέντρου Ερευνών για το Δημόσιο Διεθνές Δίκαιο, Μαρία Γαβουνέλη
ΛΙΑ ΦΑΣΟΛΗ