Λιβύη: Τoυλάχιστον 121 νεκροί και εκατοντάδες τραυματίες στις συγκρούσεις της Τρίπολης

Λιβύη: Τoυλάχιστον 121 νεκροί και εκατοντάδες τραυματίες στις συγκρούσεις της Τρίπολης Facebook Twitter
EPA
0

Τουλάχιστον 121 άνθρωποι είναι νεκροί και 561 έχουν τραυματιστεί από την έναρξη στις 4 Απριλίου της επίθεσης του στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ στην πρωτεύουσα της Λιβύης Τρίπολη.

Τον απολογισμό ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

Το γραφείο της υπηρεσίας στη Λιβύη, δεν διευκρινίζει τον αριθμό των αμάχων που έχουν πέσει θύμα της σύγκρουσης/ Καταδίκασε επίσης στον λογαριασμό του στο Twitter «τις επανειλημμένες επιθέσεις κατά του νοσηλευτικού προσωπικού» και των ασθενοφόρων στην Τρίπολη.

Την ίδια ώρα, το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ (OCHA) γνωστοποίησε ότι 13.500 άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί από τις μάχες, 900 από τους οποίους έχουν καταφύγει σε κέντρα υποδοχής.

Σφοδρές μάχες μαίνονται από τις 4 Απριλίου στα νότια προάστια της Τρίπολης μεταξύ των δυνάμεων της κυβέρνησης εθνικής ενότητας, την οποία έχει αναγνωρίσει η διεθνής κοινότητα, και των ανδρών του στρατάρχη Χάφταρ.

Ο Εθνικός Λιβυκός Στρατός του Χάφταρ, ισχυρού άνδρα της ανατολικής Λιβύης, εξαπέλυσε την επίθεση για να καταλάβει την πρωτεύουσα, όπου έχει την έδρα της η κυβέρνηση εθνικής ενότητας.

Εκτός από τις χερσαίες μάχες, οι δύο πλευρές πραγματοποιούν καθημερινά αεροπορικές επιδρομές και αλληλοκατηγορούνται ότι βάζουν στο στόχαστρο αμάχους.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ