Λίβανος: Παραιτείται η κυβέρνηση - Στον απόηχο της φονικής έκρηξης στην Βηρυτό

Λίβανος: Παραιτείται η κυβέρνηση - Στον απόηχο της φονικής έκρηξης στην Βηρυτό Facebook Twitter
Λίβανος: Παραιτείται η κυβέρνηση - Στον απόηχο της φονικής έκρηξης στην Βηρυτό (Reuters)
0

Προς παραίτηση οδεύει η κυβέρνηση του Λιβάνου, όπως έκανε γνωστό ο υπουργός Υγείας της χώρας, με αφορμή την φονική έκρηξη στην Βηρυτό την προηγούμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας του Λιβάνου, μετά από συνάντηση που είχε με κυβερνητικούς αξιωματούχους, έκανε γνωστό πως παραιτείται η κυβέρνηση της χώρας του στον απόηχο της τραγωδίας στην Βηρυτό.

Ο Diab, επικεφαλής της κυβέρνησης του Λιβάνου εδώ και σχεδόν 7 μήνες, αναμένεται να εκφωνήσει διάγγελμα προς το έθνος στις 19.30 τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας, σύμφωνα με το γραφείο του.

Είναι πλέον θέμα ωρών η παραίτηση της κυβέρνησης, μετά την παραίτηση ήδη τεσσάρων υπουργών και τουλάχιστον τριών ακόμα που δεσμεύτηκαν να κινηθούν ανάλογα εάν ο πρωθυπουργός Hassan Diab δεν ανακοινώσει την παραίτηση του ίδιου του υπουργικού συμβουλίου.

Ο πρωθυπουργός Hassan Diab θα ανακοινώσει σύντομα και επίσημα την παραίτηση της κυβέρνησης, όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας του Λιβάνου στο Reuters.

  

Η υπουργός Δικαιοσύνης Marie Claude Najem ήταν η τελευταία υπουργός που ανακοίνωσε την παραίτησή της τη Δευτέρα, ενώ ο υπουργός Οικονομικών Ghazi Wazni έφτασε στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου με την επιστολή παραίτησής του, αλλά την κράτησε μέχρι τη συνεδρίαση.

Ο Υπουργός Πληροφοριών Manal Abdel Samad και ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Διοικητικής Ανάπτυξης Damianos Kattar, έμπιστος του Diab στο υπουργικό συμβούλιο, παραιτήθηκε την Κυριακή, επικαλούμενος την έκρηξη και την αδυναμία της κυβέρνησης να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις.

Ο υπουργός Εξωτερικών Nassif Hitti ανακοίνωσε και αυτός την παραίτησή του.

Εν τω μεταξύ, οι υπουργοί νεολαίας και αθλητισμού και τηλεπικοινωνιών δήλωσαν ότι θα ανακοινώσουν τις παραιτήσεις τους από το υπουργικό συμβούλιο των 20 υπουργών του Diab εάν δεν το ανακοινώσει ο ίδιος επίσημα.

Υπενθυμίζεται ότι τουλάχιστον 158 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 6.000 τραυματίστηκαν στην πρωτεύουσα του Λιβάνου την Τρίτη, μετά από την έκρηξη 2.750 τόνων νιτρικού αμμωνίου σε αποθήκη στο λιμάνι.

Η έκρηξη έχει καταστρέψει ολόκληρα κτίρια αφήνοντας περίπου 300.000 ανθρώπους στη Βηρυτό άστεγους.

Τη ίδια ώρα συνεχίζονται οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στην Βηρυτό.

Με πληροφορίες του Reuters/alarabiya.net/aljazeera

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ