La Libre: Νίκη Μακρόν «δείχνουν» τα πρώτα ανεπίσημα exit polls

La Libre: Νίκη Μακρόν «δείχνουν» τα πρώτα ανεπίσημα exit polls Facebook Twitter
Φωτ.: EPA.
0

Ο Εμανουέλ Μακρόν εκτιμάται ότι θα είναι ο νικητής του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών της Γαλλίας σύμφωνα με το βελγικό δίκτυο LN24 και τη βελγική εφημερίδα La Libre. 

Σύμφωνα με τέσσερις δημοσκοπήσεις που πραγματοποιήθηκαν αυτήν την Κυριακή από τέσσερα ινστιτούτα δημοσκοπήσεων στη Γαλλία, ο Εμανουέλ Μακρόν λαμβάνει από 55% μέχρι 58%, ενώ η Μαρίν Λεπέν μεταξύ 42% και 45% των ψήφων, σύμφωνα με το LN24.

Τα αποτελέσματα αυτά προέρχονται από έρευνες που έγιναν με πολίτες που έχουν ήδη ψηφίσει μέχρι τις 5 το απόγευμα.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις των τελευταίων ωρών, στο 28% αναμένεται να φθάσει η αποχή στο τέλος της ψηφοφορίας η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 20:00 τοπική ώρα. Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες αποχές στην ιστορία των γαλλικών εκλογών.

Η συμμετοχή των Γάλλων στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών εμφανίζεται μειωμένη, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα, στις 18.00 ώρα Ελλάδας το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών.

Με βάση τα στοιχεία αυτά η συμμετοχή ήταν στο 63,23%, σχετικά μειωμένη σε σύγκριση με τις προεδρικές εκλογές του 2017 και του 2012.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΗΠΑ ΑΝΩΤΑΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΔΑΣΜΟΙ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ: «Η συμφωνία είναι συμφωνία»

«Η ΕΕ αναμένει από τις ΗΠΑ να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους που ορίζονται στην κοινή δήλωση, όπως και η ΕΕ τηρεί τις δικές της δεσμεύσεις», αναφέρει η ανακοίνωση
THE LIFO TEAM
ΓΑΛΛΙΑ ΗΠΑ ΘΑΝΑΤΟΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΣ

Διεθνή / Γαλλία: Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ εκλήθη στο υπουργείο Εξωτερικών - «Δεν δεχόμαστε μαθήματα σχετικά με την βία»

«Αρνούμαστε οποιαδήποτε εργαλειοποίηση αυτής της τραγωδίας», πρόσθεσε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών σχετικά με τον θάνατο του ακροδεξιού Κεντέν Ντεράνκ
THE LIFO TEAM