Κύπρος: Πρώτη συνάντηση του Χριστοδουλίδη με τον Τατάρ- «Στόχος να σπάσει το αδιέξοδο, δεν είναι εύκολο»

Νίκος Χριστοδουλίδης και Ερσίν Τατάρ Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης συναντήθηκε σήμερα για πρώτη φορά με τον Ερσίν Τατάρ, μετά την εκλογή του ως προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας. 

Η συνάντηση του Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη πραγματοποιήθηκε στην οικία του ειδικού αντιπροσώπου του γ.γ. του ΟΗΕ στην Κύπρο, Κόλιν Στιούαρτ, στην περιοχή του παλιού αεροδρομίου Λευκωσίας, το οποίο τελεί υπό την προστασία των Ηνωμένων Εθνών.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν τα Ηνωμένα Έθνη έκαναν λόγο για μια άτυπη συνάντηση που ήταν «ανοιχτή και εποικοδομητική». Ο Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Ερσίν Τατάρ μεταξύ άλλων συνομίλησαν για τους καταστροφικούς σεισμούς που έπληξαν την Τουρκία και τη Συρία. Η συνάντηση πήγε πολύ καλά, δήλωσαν αμφότεροι. 

Κύπρος: Πρώτη συνάντηση του Χριστοδουλίδη με τον Τατάρ- «Δεν είναι εύκολος στόχος να σπάσει το αδιέξοδο» Facebook Twitter
Ο Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Ερσίν Τατάρ με τον Κόλιν Στιούαρτ (Φωτ.: EPA)

Νίκος Χριστοδουλίδης: Κανείς δεν επιθυμεί περισσότερο να ξαναρχίσει ο διάλογος

«Δεν είμαι εδώ για να παίξω οποιοδήποτε παιχνίδι επίρριψης ευθυνών. Με ενδιαφέρει η ουσία, με ενδιαφέρουν τα αποτελέσματα, με ενδιαφέρει να πετύχουμε τον στόχο μας που δεν είναι τίποτε άλλο από το σπάσιμο του αδιεξόδου», δήλωσε ο κ. Χριστοδουλίδης κατά την αναχώρησή του. 

Αυτός ο στόχος «δεν είναι εύκολος», σημείωσε. «Γνωρίζω πάρα πολύ καλά τα δεδομένα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα σταματήσουμε αυτή την προσπάθεια. Δεν επιθυμεί κανένας περισσότερο από εμάς να ξαναρχίσει ο διάλογος και να πετύχουμε τη λύση του Κυπριακού μέσα στο πλαίσιο του συμφωνημένου πλαισίου», επεσήμανε ο πρόεδρος της Κύπρου. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ
 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 Η Κίνα ξεκίνησε στρατιωτικές ασκήσεις γύρω από την Ταϊβάν

Διεθνή / Η Κίνα ξεκίνησε στρατιωτικές ασκήσεις γύρω από την Ταϊβάν

Με την κωδική ονομασία «Justice Mission 2025», οι ασκήσεις πραγματοποιήθηκαν λίγες ημέρες αφότου οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν την πώληση ενός από τα μεγαλύτερα πακέτα οπλισμού προς την Ταϊβάν, αξίας 11 δισ. δολαρίων
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝ ΖΕΛΕΝΣΚΙ

Διεθνή / «Καλή και παραγωγική» συνομιλία Τραμπ–Πούτιν λίγο πριν τη συνάντηση με Ζελένσκι

Σε ανάρτησή του, ο Αμερικανός πρόεδρος έγραψε: «Μόλις είχα μια καλή και πολύ παραγωγική τηλεφωνική συνομιλία με τον πρόεδρο Πούτιν πριν από τη συνάντησή μου, σήμερα στις 13:00, με τον πρόεδρο Ζελένσκι της Ουκρανίας
THE LIFO TEAM