Κύπρος: Μονά θρανία στα σχολεία και καθολική χρήση μάσκας λόγω κορωνοϊού

Κύπρος: Μονά θρανία στα σχολεία και καθολική χρήση μάσκας λόγω κορωνοϊού Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Η έναρξη της σχολικής χρονιάς στην Κύπρο θα είναι διαφορετική, με μονά θρανία και καθολική χρήση της μάσκας λόγω της πανδημίας.

Ειδικότερα, δύο θα είναι οι σημαντικές αλλαγές, η πρώτη αφορά στη χρήση μονών θρανίων και η δεύτερη στην ανακατανομή των τάξεων σε περισσότερες από μία σχολική αίθουσα. Σε σχέση με τα μονά θρανία ο Υπουργός Παιδείας αποκάλυψε ότι έχουν ήδη παραγγελθεί κάποιες μικρές ποσότητες, ενώ πρόθεση είναι να αγοραστούν ακόμα 19 χιλιάδες θρανία.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση του μέτρου το Υπουργείο Παιδείας δέχθηκε έντονη κριτική για καθυστέρηση, καθώς απομένουν μόλις δύο εβδομάδες για την έναρξη της ιδιάζουσας σχολικής χρονιάς. Την ίδια ώρα, ερωτηματικά εγείρονται και για το κατά πόσον το Υπουργείο Παιδείας διαθέτει το απαιτούμενο προσωπικό για να μπορέσει να εφαρμόσει το μέτρο της ανακατανομής των τμημάτων, με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις να ζητούν νέες προσλήψεις εκπαιδευτικών.

Εξάλλου, το Υπουργείο Παιδείας επεξεργάζεται ήδη σενάρια για το ενδεχόμενο ενός δεύτερου κύματος κορωνοϊού. Σύμφωνα με αυτά, σε περίπτωση έξαρσης της πανδημίας και επιβολής νέου lockdown, η φοίτηση στα Κυπριακά σχολεία θα γίνεται εξ' αποστάσεως.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πολίτης» η Αρχή Τηλεπικοινωνιών Κύπρου, ως επίσημος πάροχος του Υπουργείου Παιδείας, άρχισε ήδη αναβάθμιση της συνδεσιμότητας 478 σχολείων με το διαδίκτυο με στόχο την ολοκλήρωση των εργασιών εντός τεσσάρων εβδομάδων. Το δεύτερο σενάριο που επεξεργάζεται το Υπουργείο αφορά σε εκ περιτροπής φοίτηση, σε περίπτωση που η επιδημιολογική εικόνα της Κύπρου επιβάλει μικρότερους αριθμούς ταυτόχρονης παρουσίας στα σχολεία.

Πρέπει να σημειωθεί τέλος ότι, όπως ήταν αναμενόμενο, η απόφαση για υποχρεωτική χρήση μάσκας για μαθητές από έξι χρονών και πάνω, αλλά και από τους εκπαιδευτικούς, επέφερε αντιδράσεις. Ήδη οργανωμένοι γονείς παιδιών της δημοτικής εκπαίδευσης διαμηνύουν ότι είναι «αδιανόητη η χρήση μάσκας από παιδιά σε τόσο ψηλές θερμοκρασίες», ενώ πολλοί εκπαιδευτικοί προειδοποιούν πως εάν εφαρμοστεί το μέτρο, τότε οι σχολικές αίθουσες θα μετατραπούν σε χώρους παιδοφύλαξης αντί μάθησης.

Με πληροφορίες από Deustche Welle

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Πώς κατάφερε το Πακιστάν να γίνει ένας απρόσμενος ειρηνοποιός μεταξύ ΗΠΑ-Ιράν;

Μια πυρηνική δύναμη που δεν αναγνωρίζει επίσημα το Ισραήλ έχει εξασφαλίσει έναν ρόλο πρώτης γραμμής στον πόλεμο του Ιράν, παρά το γεγονός ότι δεν είχε πάντα καλές σχέσεις με τον Ντόναλντ Τραμπ
THE LIFO TEAM
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΒΙΚΤΟΡ ΟΡΜΠΑΝ ΛΟΑΤΚΙ+

Διεθνή / Ουγγαρία: Το Δικαστήριο της ΕΕ την καλεί να καταργήσει τον νόμο κατά της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας που προώθησε ο Όρμπαν

Σύμφωνα με την απόφαση ο νόμος για την προστασία των παιδιών του 2021 εισάγει παράνομη διάκριση εις βάρος της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, και είναι η πρώτη φορά που κράτος-μέλος παραβιάζει τον Χάρτη θεμελιωδών αξιών της ΕΕ
THE LIFO TEAM
ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΑΜΠ ΠΟΥΤΙΝ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ

Διεθνή / Διεθνής Αμνηστία: «Αντισταθείτε σε ηγέτες-αρπακτικά» όπως οι Τραμπ, Πούτιν, Νετανιάχου - Η έκθεση-κάλεσμα

Σύμφωνα με τη ΜΚΟ, ειδικά αυτοί οι τρεις αρχηγοί κρατών περιφρόνησαν τους κανόνες και τους διεθνείς οργανισμούς που καθιερώθηκαν μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο
THE LIFO TEAM