Το Κουίνσλαντ, η πολιτεία αυτή στο βορειοανατολικό άκρο της Αυστραλίας, «σπίτι» του Μεγάλου Κοραλλιογενούς Υφάλου, προσφέρει 1.500 δολάρια Αυστραλίας (περί τα 950 ευρώ) σε όποιον προτίθεται να εργαστεί στον τουριστικό τομέα. 


Οι περιορισμοί που επιβλήθηκαν στα ταξίδια, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, στέρησαν από την πολιτεία «χέρια» και, μάλιστα, σε δουλειές που συνήθως έκαναν ξένοι ταξιδιώτες. 

 

Προτού ο κορωνοϊός πλήξει τον πλανήτη, η αξία της βιομηχανίας τουρισμού στο Κουίνσλαντ άγγιζε τα 22 δισεκατομμύρια AUD$, έσοδα που, όπως σε πολλές περιπτώσεις χωρών, έκαναν «βουτιά» μετά την επιβολή μέτρων στα σύνορα. 

 

Όμως, καθώς η χώρα αρχίζει να χαλαρώνει τα μέτρα της και τους Αυστραλούς να αναζητούν επιλογές για διακοπές, το Κουίνσλαντ επιχειρεί να προσελκύσει εσωτερικό τουρισμό. 

 

Γι'αυτό και η πρωθυπουργός της πολιτείας, Annastacia Palaszczuk ανακοίνωσε κονδύλι εργασίας για όσους προτίθενται να μετακινηθούν εκεί για δουλειά. 

 

Μάλιστα, θα υπάρξει και μπόνους ταξιδιού 250 AUD$250 για όσους επιλεγούν. Οι θέσεις εργασίας ποικίλλουν, από ξεναγούς και μπάρμαν έως μάγειρες και λάντζα. 

 

Το πρόγραμμα θα ισχύσει για έναν χρόνο, αρχής γενομένης από σήμερα, 20 Μαΐου. Ωστόσο, όσοι ενδιαφέρονται για δουλειά, έχουν στη διάθεσή τους ένα εξάμηνο για να καταθέσουν αίτηση. 

 

Με πληροφορίες από BBC