Κορωνοϊός: Ξεπέρασαν το ένα δισεκατομμύριο οι εμβολιασμοί σε όλο τον κόσμο

Κορωνοϊός: Ξεπέρασαν το ένα δισεκατομμύριο οι εμβολιασμοί σε όλο τον κόσμο Facebook Twitter
EPA
0

Με το παγκόσμιο πρόγραμμα εμβολιασμών να επιταχύνεται, ξεπερνώντας χθες το φράγμα του 1 δισεκατομμυρίου δόσεων εμβολίων κατά της Covid-19 που έχουν χορηγηθεί παγκοσμίως, σχεδόν 900.000 νέα κρούσματα του κορωνοϊού καταγράφηκαν μέσα σε μόνο μια μέρα σε όλον τον κόσμο, αριθμός που αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ από την έναρξη της πανδημίας.

Σύμφωνα με την καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου που βασίζεται σε επίσημες πηγές, μέχρι τις 23:00 το βράδυ του Σαββάτου (ώρα Ελλάδας), τουλάχιστον 1.002.938.540 – δόσεις εμβολίων κατά της Covid-19 έχουν χορηγηθεί σε 207 χώρες ή εδάφη.

Περισσότεροι από τους μισούς μεταξύ αυτών (58%) έχουν γίνει σε τρεις χώρες: τις ΗΠΑ (225,6 εκατομμύρια), την Κίνα (216,1 εκατομμύρια) και την Ινδία (138,4 εκατομμύρια). Ωστόσο, κατ’ αναλογία πληθυσμού, το Ισραήλ έρχεται πρώτο, με σχεδόν έξι στους δέκα Ισραηλινούς να έχουν ήδη εμβολιαστεί πλήρως. Στις ΗΠΑ, η εκστρατεία ανοσοποίησης αρχίζει να αποδίδει καρπούς.

Η επανέναρξη της χρήσης του εμβολίου της Johnson & Johnson, που εγκρίθηκε την Παρασκευή από τις υγειονομικές αρχές, θα ωθήσει τον εμβολιασμό των ευάλωτων ομάδων. Πρόοδος καταγράφεται και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπου έχουν χορηγηθεί 128 εκατομμύρια δόσεις στο 21% του πληθυσμού. Την ίδια στιγμή ωστόσο, ο αριθμός των κρουσμάτων σε όλο τον κόσμο κατέρριψε νέο αρνητικό ρεκόρ χθες με σχεδόν 900.000 νέα κρούσματα του κορωνοϊού να καταγράφονται σε ένα εικοσιτετράωρο, κυρίως λόγω της εκρηκτικής αύξησης των μολύνσεων στην Ινδία.

Περισσότερο από το ένα τρίτο των νέων μολύνσεων, περίπου 340.000, καταγράφηκαν στην επικράτεια της Ινδίας, όπου σχεδόν 1 εκατομμύριο κρούσματα έχουν εντοπιστεί τις τελευταίες τρεις ημέρες. Αρκετές χώρες έχουν κλείσει τα σύνορά τους με την Ινδία, με την ινδική παραλλαγή του ιού που έχει εντοπιστεί στο Ηνωμένο Βασίλειο, στο Βέλγιο και χθες στην Ελβετία να προκαλούν ανησυχίες και στην Ευρώπη.

Η Covid-19 έχει σκοτώσει τουλάχιστον 3.088.103 ανθρώπους, ενώ πάνω από 145 εκατομμύρια έχουν μολυνθεί μετά τον πρώτο εντοπισμό του κορωνοϊού στα τέλη Δεκεμβρίου του 2019 στην Κίνα.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οργή για τις αντιεμβολιαστικές δηλώσεις Κένεντι μετά την ένοπλη επίθεση στην Ατλάντα

Διεθνή / Οργή για τις αντιεμβολιαστικές δηλώσεις Κένεντι μετά την ένοπλη επίθεση στην Ατλάντα

Οι υπάλληλοι του οργανισμού καταγγέλλουν ότι η μακροχρόνια ρητορική του Κένεντι κατά των εμβολίων, συμπεριλαμβανομένων αυτών για τον κορωνοϊό, έχει τροφοδοτήσει το κλίμα εχθρότητας απέναντι στη δημόσια υγεία
LIFO NEWSROOM
Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ και κυβέρνηση Τραμπ προς διακανονισμό $500 εκατ. και αποκατάσταση ομοσπονδιακής χρηματοδότησης

Διεθνή / Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ και κυβέρνηση Τραμπ προς διακανονισμό $500 εκατ. και αποκατάσταση ομοσπονδιακής χρηματοδότησης

Το πανεπιστήμιο Χάρβαρντ συμφωνεί να ξοδέψει $500 εκατ. σε εκπαιδευτικά προγράμματα για να αποκαταστήσει δισεκατομμύρια δολάρια ομοσπονδιακής χρηματοδότησης, κλείνοντας μήνες αντιπαράθεσης με τη διακυβέρνηση Τραμπ
LIFO NEWSROOM
Από «πασιφίστρια» η Ιαπωνία γίνεται μεγάλος εξαγωγέας όπλων με την επιλογή της Mitsubishi για φρεγάτες

Διεθνή / Ιαπωνία: Από ειρηνευτική δύναμη γίνεται μεγάλος εξαγωγέας όπλων με την επιλογή της Mitsubishi για φρεγάτες

Η συμφωνία Αυστραλίας-Mitsubishi ύψους 6,5 δισ. δολαρίων για φρεγάτες είναι η πρώτη μεγάλη διεθνής πώληση ιαπωνικού οπλικού συστήματος μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο
LIFO NEWSROOM
Ο Σέργκει Μοσούνωφ εξαγοράζει τη Fabergé έναντι 50 εκατ. δολαρίων

Διεθνή / Η Φαμπερζέ των αυτοκρατορικών αυγών περνά στα χέρια του Σέργκει Μοσούνωφ έναντι 50 εκατ. δολαρίων

Ο επιχειρηματίας Σέργκει Μοσούνωφ απέκτησε το διάσημο brand Φαμπερζέ, γνωστό για τα πολυτελή κοσμήματα και τα περίφημα αυγά, σε μια συμφωνία ύψους 50 εκατ. δολαρίων, συνεχίζοντας την κληρονομιά της εμβληματικής μάρκας
LIFO NEWSROOM