Η American Airlines ανακοίνωσε αργά το βράδυ του Σαββάτου ότι αναστέλλει προς το παρόν όλες τις πτήσεις της προς και από το Μιλάνο.

 

 

Η ανακοίνωση έρχεται μερικές ώρες μετά τη νέα ταξιδιωτική οδηγία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για περιοχές της Ιταλίας όπου καταγράφονται κρούσματα της επιδημίας του νέου κοροναϊού.

 

Η αεροπορική εταιρία ανέφερε ότι αναστέλλει τις πτήσεις της προς και από το Μιλάνο από το αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης και από το Μαϊάμι ως τουλάχιστον την 24η Απριλίου, επικαλούμενη τη μείωση της ζήτησης.

 

Χθες Σάββατο η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ εξέδωσε νεότερη ταξιδιωτική οδηγία, στο «Επίπεδο 4 — Μην ταξιδεύετε» για τη Λομβαρδία και το Βένετο στην Ιταλία, «λόγω του επιπέδου μετάδοσης μεταξύ μελών της κοινότητας και την επιβολή των διαδικασιών καραντίνας σε τοπικό επίπεδο». Το Μιλάνο είναι η πρωτεύουσα της περιφέρειας της Λομβαρδίας.

 

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς δήλωσε χθες Σάββατο ότι το Στέιτ Ντιπάρτμεντ θα συνεργαστεί με την Ιταλία για τον συντονισμό του ελέγχου της κατάστασης της υγείας των Ιταλών οι οποίοι ταξιδεύουν στις ΗΠΑ.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ /Reuters