Κολοσσιαία επένδυση $100 δισ. στις ΗΠΑ ανακοίνωσε ο Τραμπ

Κολοσσιαία επένδυση $100 δισ. στις ΗΠΑ ανακοίνωσε ο Τραμπ Facebook Twitter
Ντόναλντ Τραμπ/ Φωτ.: Getty Images
0

Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε τη Δευτέρα, μαζί με τον διευθύνοντα σύμβουλο της SoftBank, Masayoshi Son, μια επένδυση ύψους $100 δισεκατομμυρίων στις ΗΠΑ για την επόμενη τετραετία. Η επένδυση θα επικεντρωθεί στην τεχνητή νοημοσύνη (AI) και στις σχετικές υποδομές, ενώ αναμένεται να δημιουργήσει 100.000 θέσεις εργασίας.

Η ανακοίνωση έγινε στο Mar-a-Lago, την ιδιωτική λέσχη του Τραμπ στη Φλόριντα, και συνάδει με τη δέσμευσή του να ενισχύσει την αμερικανική οικονομία. Ο Τραμπ χαρακτήρισε την επένδυση ως απόδειξη της «τεράστιας εμπιστοσύνης στο μέλλον της Αμερικής». Μάλιστα, παρότρυνε τον Son να διπλασιάσει την επένδυση στα $200 δισ., με τον Son να απαντά χαριτολογώντας ότι θα προσπαθήσει.

Η SoftBank, γνωστή για τη στρατηγική της στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης, ενδέχεται να χρηματοδοτήσει την επένδυση μέσω του Vision Fund, του κεφαλαίου επενδύσεων, ή άλλων έργων που διαχειρίζεται. Παρόλα αυτά, παραμένει ασαφές πώς θα εξασφαλιστούν τα $100 δισ., καθώς, σύμφωνα με τα τελευταία οικονομικά δεδομένα, η SoftBank διαθέτει $29 δισ. σε ρευστά διαθέσιμα.

Ο Son, γνωστός για την πίστη του στη δυναμική της τεχνητής νοημοσύνης, έχει δηλώσει ότι η ανάπτυξη της «υπερ-νοημοσύνης» απαιτεί επενδύσεις εκατοντάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η νέα δέσμευση του Son θυμίζει την υπόσχεσή του το 2016 να επενδύσει $50 δισ. στις ΗΠΑ, δημιουργώντας 50.000 θέσεις εργασίας, χωρίς όμως να είναι ξεκάθαρο αν οι στόχοι εκείνης της επένδυσης επιτεύχθηκαν πλήρως.

Ο Τραμπ, γνωστός για τις εντυπωσιακές ανακοινώσεις επενδύσεων, έχει ιστορικό υποσχέσεων που δεν υλοποιήθηκαν πλήρως. Παρόμοια παραδείγματα περιλαμβάνουν τη δέσμευση της FoxConn για επένδυση $10 δισ. στη δημιουργία εργοστασίου στο Ουισκόνσιν, η οποία εγκαταλείφθηκε σε μεγάλο βαθμό.

Παρά τις αβεβαιότητες, η επένδυση της SoftBank παρουσιάζεται ως σημαντική προσπάθεια ενίσχυσης της αμερικανικής οικονομίας και στήριξης της καινοτομίας στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης.

Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η Gen Z μίλησε»: Στο Νεπάλ οι φοιτητές διάλεξαν για μεταβατική πρωθυπουργό μια 73χρονη πρώην ανώτατη δικαστή

Διεθνή / «Η Gen Z μίλησε»: Στο Νεπάλ οι φοιτητές διάλεξαν για μεταβατική πρωθυπουργό μια 73χρονη πρώην ανώτατη δικαστή

Ο διορισμός της Σουσίλα Κάρκι ήταν απαίτηση των φοιτητών που βγήκαν μαζικά στους δρόμους καταγγέλλοντας τη διαφθορά και την απαγόρευση των social media.
LIFO NEWSROOM
Ιταλία: Απαγόρευσαν σε γυναίκα να ταΐζει εκατοντάδες περιστέρια που είχαν κατακλύσει μία πολυκατοικία

Διεθνή / Ιταλία: Απαγόρευσαν σε γυναίκα να ταΐζει περιστέρια γιατί είχαν κατακλύσει ολόκληρη πολυκατοικία

Η απαγόρευση επιβλήθηκε μετά από την οργή των ενοίκων της πολυκατοικίας, που όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν ζούσαν μία «κόλαση» από τα φτερά και τα περιττώματα
LIFO NEWSROOM
«Άκουσα φωνές, έλεγχαν το μυαλό μου»: Τι είπε από τη φυλακή ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία της Ιρίνα Ζαρούτσκα

Διεθνή / «Άκουσα φωνές, έλεγχαν το μυαλό μου»: Τι είπε από τη φυλακή ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία της Ιρίνα Ζαρούτσκα

Ο 34χρονος, που έχει διαγνωστεί με σχιζοφρένεια, ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση είχε φυτέψει «υλικά» στον εγκέφαλό του και ότι αυτοί τον «έλεγχαν» τη στιγμή της επίθεσης
LIFO NEWSROOM
Γαλλία: Υποψίες για ρωσική ανάμειξη μετά την τοποθέτηση κεφαλιών γουρουνιών σε τζαμιά του Παρισιού

Διεθνή / Γαλλία: Υποψίες για ρωσική ανάμειξη μετά την τοποθέτηση κεφαλιών γουρουνιών σε τζαμιά του Παρισιού

Οι γαλλικές αρχές εκφράζουν ανησυχία ότι οι επιθέσεις αυτού του τύπου, αν και συμβολικές, αποσκοπούν στο να ενισχύσουν τις εσωτερικές εντάσεις και να διχάσουν την κοινή γνώμη
LIFO NEWSROOM