Κοινωνικός λειτουργός άφησε αθόρυβα 11 εκατ. δολάρια σε δομές για παιδιά

Κοινωνικός λειτουργός άφησε αθόρυβα 11 εκατ. δολάρια σε δομές για παιδιά Facebook Twitter
0

Ένας κοινωνικός λειτουργός, ο Alan Naiman, που πέθανε φέτος στο Σιάτλ, άφησε περιουσία 11 εκατομμυρίων δολαρίων σε δομές για παιδιά.

Παρότι ήταν γνωστός για την γενναιοδωρία του, κανείς δεν πίστευε πως ο Naiman, ο οποίος ζούσε με υποδειγματική ταπεινότητα, είχε στην κατοχή του τόσα πολλά χρήματα. 

«Νομίζω πως ήταν σοκ για όλους, εννοώ πραγματικό σοκ το γεγονός πως είχε τόσα πολλά λεφτά για να δώσει», ανέφερε η φίλη και συνάδελφος του Mary Monahan. 

Λίγο αφότου ο Naiman είχε διαγνωστεί με καρκίνο, της είχε ανακοινώσει πως θα διαθέσει όλα τα χρήματά του σε φιλανθρωπικούς οργανισμούς. 

«Ο κόσμος θα εκπλαγεί από το ποσό», της είχε πει. Ο Naiman πέθανε φέτος τον Ιανουάριο σε ηλικία 63 ετών. 

Πριν 30 χρόνια είχε εγκαταλείψει μια επικερδή καριέρα στον τραπεζικό τομέα για να ασχοληθεί με την κοινωνική εργασία. Πέρα από την περιουσία που κληρονόμησε από τους γονείς του αποταμίευε και επένδυε συστηματικά. 

Παράλληλα έκανε δύο ή τρεις δουλείες και μισούσε να έχει χρέη. 

Έξι τοπικές οργανώσεις θα μοιραστούν το ποσό. Αυτές είναι οι Childhaven, Little Bit Therapeutic Riding Center, Make-A-Wish Alaska and Washington, Odessa Brown Children's Clinic, Treehouse and WestSide Baby.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έκλεψαν εμβληματικό γλυπτό - παγωτό και το επέστρεψαν δηλώνοντας «λιωμένοι»

Διεθνή / Έκλεψαν εμβληματικό γλυπτό - παγωτό και το επέστρεψαν δηλώνοντας «λιωμένοι»

Το μεγάλο διακοσμητικό γλυπτό αποτελεί μόνιμο στοιχείο του Langside Cafe στη νότια πλευρά της πόλης εδώ και περίπου 40 χρόνια και έχει επίσης εμφανιστεί σε έργα τέχνης που απεικονίζουν το κατάστημα.
LIFO NEWSROOM
Η Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν έχασε την υπόθεση για τη διαφάνεια των συμβολαίων των εμβολίων Covid-19

Διεθνή / Η Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν έχασε την υπόθεση για τη διαφάνεια των συμβολαίων των εμβολίων Covid-19

Η Επιτροπή συμφώνησε μόνο να δώσει μερική πρόσβαση σε ορισμένα συμβόλαια, υποστηρίζοντας ότι ορισμένα τμήματα είχαν διαγραφεί για την προστασία εμπορικών συμφερόντων ή για θέματα ιδιωτικότητας
LIFO NEWSROOM
Νέα Υόρκη: Νομικές διαμάχες για τα τρανς άτομα στον αθλητισμό- Υπογράφηκαν νέοι περιορισμοί

Διεθνή / Νέα Υόρκη: Νομικές διαμάχες για τα τρανς άτομα στον αθλητισμό- Υπογράφηκαν νέοι περιορισμοί

Δεν θα χορηγούνται άδειες σε οργανισμούς που επιτρέπουν σε τρανς γυναίκες να αγωνίζονται σε γυναικείες ομάδες, αλλά θα επιτρέπεται σε τρανς άνδρες να αγωνίζονται σε ανδρικές ομάδες
LIFO NEWSROOM