Κοινό μέτωπο της βασιλικής οικογένειας λίγο πριν τη συνέντευξη του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ

Royals to show united front before Harry and Meghan's Oprah interview Facebook Twitter
Getty Images
0

Σε μια προφανή προσπάθεια να τραβήξει την προσοχή, λίγο πριν την προβολή της πολυαναμενόμενης συνέντευξης του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ στην Όπρα Γουίνφρεϊ, η βασιλική οικογένειά σύσσωμη αποτίει φόρο τιμής στους εργαζόμενους στην πρώτη γραμμή της υγείας.

Η κίνηση έρχεται εν μέσω ενός ολοένα και πιο επικίνδυνου διατλαντικού πολέμου δημοσίων σχέσεων, κατά τον οποίο τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ ανακοίνωσαν ότι διερευνούν καταγγελίες για bulling από πλευράς Μέγκαν Μαρκλ προς εργαζόμενους του παλατιού.

Η Μέγκαν Μάρκλ από την πλευρά της κατηγορεί το παλάτι ότι «διαιωνίζει ψεύδη». 

Η αρνητική διαφήμιση για την Μέγκαν Μαρκλ συνεχίστηκε με ιστορίες, συμπεριλαμβανομένων ισχυρισμών ότι η Δούκισσα του Σάσεξ φορούσε σκουλαρίκια που της δάνεισε ο 35 χρονος πρίγκιπας της Σαουδικής Αραβίας, Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν, ο οποίος φέρεται να ενέκρινε, αν όχι να διέταξε τη δολοφονία Κασόγκι, σύμφωνα με αμερικανικό έγγραφο.

Η βασιλική οικογένεια ωστόσο, λίγο πριν ο Χάρι και η Μέγκαν μιλήσουν ανοιχτά «τώρα γιατί πριν δεν με άφηναν» όπως είπε χαρακτηριστικά η δούκισσα του Σάσεξ, επιθυμεί τα τραβήξει τα φώτα της δημοσιότητας πάνω της, μετριάζοντας το ενδιαφέρον για την πολυαναμενόμενη συνέντευξη.

Στο σημερινό πρόγραμμα της βασιλικής οικογένειας, ο Κάρολος θα επαινέσει την «εξαιρετική αποφασιστικότητα, το θάρρος και τη δημιουργικότητα» που έδειξαν οι λαοί της Κοινοπολιτείας - μια ένωση εθνών της πρώην βρετανικής αυτοκρατορίας - στην καταπολέμηση της πανδημίας.

Θα προσθέσει δε, ότι το ξέσπασμα της πανδημίας έδειξε πώς «η ανθρώπινη υγεία, η οικονομική υγεία και η υγεία του πλανήτη ουσιαστικά είναι αλληλένδετα», τονίζοντας ότι η κλιματική αλλαγή είναι μια άλλη «υπαρξιακή απειλή» που «δεν γνωρίζει σύνορα».

Ο Δούκας και η Δούκισσα του Κέιμπριτζ θα μιλήσουν με την γιατρό της Νοτίου Αφρικής και ακτιβίστρια, Zolelwa Sifumba σχετικά με τα δικαιώματα των εργαζομένων στον τομέα της υγείας.

Η Kate αναμένεται να μιλήσει για τους εργαζόμενους της υγείας στην πρώτη γραμμή. Τα σχόλιά της έρχονται καθώς η βρετανική κυβέρνηση δέχεται αυξανόμενη πίεση να επανεξετάσει μια προτεινόμενη αύξηση μισθού 1% για το προσωπικό του βρετανικού ΕΣΥ (NHS).

Τα μηνύματα πρόκειται να μεταδοθούν από το Westminster Abbey, όπου πέρυσι η Μέγκαν και ο Χάρι έκαναν την τελευταία τους εμφάνιση.

Το ζευγάρι, το οποίο μετεγκαταστάθηκε στις ΗΠΑ, ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι δεν θα επιστρέψει στους βασιλικούς του ρόλους.

Έκτοτε, τα πράγματα μεταξύ παλατιού και του ζεύγους των Χάρι και Μέγκαν έχουν πάρει μία άλλη τροπή με τα αποσπάσματα της συνέντευξης στο CBS να ρίχνουν «λάδι στη φωτιά».

Στη συνέντευξή τους στην Όπρα Γουίνφρεϊ, ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μάρκλ θα μιλήσουν μεταξύ άλλων για την εισβολή των μέσων ενημέρωσης στη ζωή τους και την απόφαση να παραιτηθούν από τα βασιλικά καθήκοντα.

Με πληροφορίες του Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΣΧΕΔΙΟ ΤΡΑΜΠ ΑΝΤΙΠΡΟΤΑΣΗ ΕΕ

Διεθνή / Ουκρανία: Ποιες χώρες ετοιμάζουν αντιπρόταση στο σχέδιο 28 σημείων του Τραμπ - Οι «κόκκινες γραμμές»

Τι λένε τρεις πηγές στο Reuters - Πίεση Τραμπ στον Ζελένσκι να υπογράψει - «Παρόμοιες εγγυήσεις ασφαλείας με αυτές στο Άρθρο 5 του ΝΑΤΟ» έχει το αμερικανικό σχέδιο
LIFO NEWSROOM
ΓΙΑ ΣΚ - Τι σημαίνει η νέα πολιτική της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ για τη σβάστικα και τις θηλιές της Κου Κουξ Κλαν

Διεθνή / Τι σημαίνει η νέα πολιτική της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ για τη σβάστικα και τις θηλιές της Κου Κουξ Κλαν

Η ηγεσία της Ακτοφυλακής έχει δεσμευτεί ότι τα σύμβολα «παραμένουν αντίθετα με τις αξίες του σώματος», όμως το πώς θα εφαρμόζεται στην πράξη το νέο καθεστώς παραμένει ανοιχτό
LIFO NEWSROOM
G20 ΣΥΝΟΔΟΣ

Διεθνή / Χωρίς Τραμπ και Πούτιν η σύνοδος της G20: Έκκληση να τερματίσουν «τις συγκρούσεις που προκαλούν τόσο θάνατο»

Η κυβέρνηση Τραμπ μποϊκοτάρει τελείως τις συνομιλίες, καθώς κατηγορεί την κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής ότι καταπιέζει τους λευκούς γαιοκτήμονες
LIFO NEWSROOM
ΓΙΑ ΣΚ - Βούτσιτς για τις καταγγελίες περί «σαφάρι ελεύθερων σκοπευτών» στο Σαράγεβο: «Δεν έχω σκοτώσει κανέναν»

Διεθνή / Βούτσιτς για τις καταγγελίες περί «σαφάρι ελεύθερων σκοπευτών» στο Σαράγεβο: «Δεν έχω σκοτώσει κανέναν»

Την ίδια ώρα, εισαγγελείς στο Μιλάνο έχουν ξεκινήσει έρευνα για Ιταλούς υπηκόους που ενδέχεται να συμμετείχαν σε αυτές τις δολοφονικές «εκδρομές»
LIFO NEWSROOM
Στον Λευκό Οίκο ο Μαμντάνι - «Είχαμε μια υπέροχη συνάντηση», λέει ο Τραμπ

Διεθνή / Στον Λευκό Οίκο ο Μαμντάνι: «Είχαμε μια υπέροχη συνάντηση», λέει ο Τραμπ

Απρόσμενα θετικό το κλίμα της συνάντησης - «Συμφωνήσαμε σε περισσότερα από όσα περιμέναμε», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος - Τι απάντησε για τον χαρακτηρισμό «φασίστας» που του αποδίδει ο Μαμντάνι
LIFO NEWSROOM