Κινεζική τράπεζα σπέρματος ζητά δωρητές χωρίς φαλάκρα που να πιστεύουν στον Κομμουνισμό

Κινεζική τράπεζα σπέρματος ζητά δωρητές χωρίς φαλάκρα που να πιστεύουν στον Κομμουνισμό Facebook Twitter
EPA
4

Ζητείται δωρητής σπέρματος που να αγαπά το σοσιαλισμό και το κόμμα, να έχει τη σωστή ιδεολογία και να μην είναι φαλακρός.

Αυτή είναι, σε γενικές γραμμές, η αγγελία που είχε βάλει η τράπεζα σπέρματος του Τρίτου Νοσοκομείου του Πανεπιστημίου του Πεκίνου.


Η αγγελία, που λοιδορήθηκε ευρέως στα κινεζικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μετά από ένα διάστημα αποσύρθηκε, έθετε ως προϋπόθεση από τους υποψήφιους δωρητές ότι «πρέπει να έχουν καλές ιδεολογικές σκέψεις, να αγαπούν τη σοσιαλιστική μητέρα πατρίδα και να υποστηρίζουν την ηγεσία του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος».


Επίσης, οι δωρητές όφειλαν να είναι τίμιοι, νομοταγείς και απαλλαγμένοι από «πολιτικά ζητήματα».

Ακόμη, δεν έπρεπε να είναι φαλακροί και να έχουν κληρονομικές παθήσεις, τις οποίες θα μπορούσαν να περάσουν στους απογόνους.


Όποιος άνδρας κρινόταν κατάλληλος για δωρητής (περίπου ένας στους πέντε που έκανε αίτηση), έπαιρνε γύρω στα 800 δολάρια, σύμφωνα με τους New York Times.


«Η αγάπη για τη χώρα και το κόμμα αρχίζει από το σπέρμα» έγραψε σαρκαστικά ένας χρήστης στο Weibo, ένα από τα πιο δημοφιλή μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην Κίνα.


Ο Κινέζος πρόεδρος Σι έχει αναζωογονήσει τον κομματικό πατριωτισμό στην καθημερινή ζωή της χώρας του και ορισμένοι Κινέζοι αξιωματούχοι έχουν συχνά κάνει λόγο (μεταφορικά) για την ανάγκη να ενσταλλάξουν ένα «κόκκινο γονίδιο» στις νεότερες γενιές.


Oι κινεζικές τράπεζες σπέρματος προσπαθούν να προσελκύσουν δωρητές, καθώς ολοένα περισσότερες οικογένειες θέλουν να κάνουν δεύτερο παιδί, μετά τη χαλάρωση της επίσημης πολιτικής του ενός παιδιού. Αν και το συγκεκριμένο περιστατικό είναι μάλλον μεμονωμένο, φαίνεται πως ορισμένες τράπεζες σπέρματος έχουν πάρει το πράγμα πολύ ζεστά - στα όρια της ιδεολογικής ευγονικής.

Διεθνή
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΥΠΟΒΟΗΘΟΥΜΕΝΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΣΛΟΒΕΝΙΑ

Διεθνή / Σλοβενία: Το κοινοβούλιο νομιμοποίησε την υποβοηθούμενη αυτοκτονία

Σύμφωνα με τον νέο νόμο, όσοι πάσχουν από ανίατη ασθένεια, έχουν διαύγεια και η κατάσταση της υγείας τους είναι τέτοια που δεν μπορούν πλέον να αντέξουν τους πόνους, έχουν το δικαίωμα να βάλουν τέλος στη ζωή τους
LIFO NEWSROOM
«Είμαστε εμείς οι ίδιοι και η κοινωνία σε δίκη»: Η υπόθεση Πελικό γίνεται θεατρικό έργο

Διεθνή / «Είμαστε εμείς οι ίδιοι και η κοινωνία σε δίκη»: Η υπόθεση Πελικό έγινε θεατρικό έργο

Το έργο έχει την υποστήριξη των δικηγόρων της Πελικό και φεμινιστικών ομάδων - Δημοσιογράφοι και ερευνητές έδωσαν πρόθυμα χιλιάδες σελίδες από τα σημειωματάριά τους για τη δίκη
LIFO NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια