Κίνα: Μαζικά τεστ κορωνοϊού σε 14 εκατ. πολίτες της Τιαντζίν- Εξαιτίας 20 κρουσμάτων

Κίνα: 14 εκατ. πολίτες της Τιαντζίν σε τεστ κατά του κορωνοϊού μετά τον εντοπισμό 20 κρουσμάτων Facebook Twitter
EPA
0

Οι αρχές της Τιαντζίν στην Κίνα ξεκίνησαν μαζικά τεστ κατά του κορωνοϊού στους 14 εκατομμύρια κατοίκους της, αφού μια ομάδα 20 παιδιών και ενηλίκων βρέθηκαν θετικοί στον Covid-19, συμπεριλαμβανομένων τουλάχιστον δύο με την μετάλλαξη Όμικρον.

Η Τιαντζίν, μεγάλη πόλη-λιμάνι που βρίσκεται περίπου 150 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Πεκίνου, μετατράπηκε σε νέα ζώνη ανησυχίας μετά τον εντοπισμό εκεί περισσότερων από 20 κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού τις τελευταίες μέρες, τα περισσότερα από τα οποία εισήχθησαν από το εξωτερικό, σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Υγείας.

Τα 15 κρούσματα εντοπίστηκαν σε σχολεία, σύμφωνα με κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Η Τιαντζίν ξεκίνησε νωρίς σήμερα το πρωί μια εκστρατεία μαζικής διεξαγωγής διαγνωστικών τεστ, συνιστώντας στους κατοίκους της να παραμείνουν στα σπίτια τους ή κοντά σε αυτά προκειμένου να μπορέσουν να υποβληθούν στις διαγνωστικές εξετάσεις που γίνονται στην κοινότητα.

Μέχρι στιγμής ωστόσο δεν έχει δοθεί εντολή για ένα πιο αυστηρό lockdown.

Οι κινεζικές αρχές βρέθηκαν πρόσφατα αντιμέτωπες με ένα πιο σημαντικό ξέσπασμα της επιδημίας στην πόλη Σιάν, στην βορειοδυτική Κίνα, το οποίο προκάλεσε αμφισβήτηση της πολιτικής μηδενικής ανοχής απέναντι στον ιό που εφαρμόζει η χώρα, με αυστηρά μέτρα καραντίνας και μια άμεση μαζική διεξαγωγή τεστ για την καταπολέμηση των εστιών που εντοπίζονται.

Η πόλη αυτή των 13 εκατομμυρίων κατοίκων, η οποία είναι γνωστή για τον περίφημο θαμμένο στρατό των πολεμιστών από τερακότα, τέθηκε σε lockdown τον περασμένο μήνα. Ο ρυθμός εμφάνισης νέων κρουσμάτων επιβραδύνθηκε τις τελευταίες μέρες.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, η Κίνα έχει καταγράψει 100.000 κρούσματα του νέου κορvνοϊού και 4.636 θανάτους από την COVID-19 από τότε που ξέσπασε η πανδημία.

Με πληροφορίες του Guardian/AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ