Κίνα: Επίθεση με μαχαίρι σε νηπιαγωγείο - 2 παιδιά νεκρά, 16 τραυματισμένα

Κίνα: Επίθεση με μαχαίρι σε νηπιαγωγείο - 2 παιδιά νεκρά, 16 τραυματισμένα Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου. EPA
0

Άνδρας οπλισμένος με μαχαίρι επιτέθηκε χθες σε νηπιαγωγείο στην Μπέιλιου της νότιας Κίνας, σκότωσε δύο παιδιά και τραυμάτισε άλλα 16.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των τοπικών αρχών, που επικαλείται το επίσημο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων New China, ο ύποπτος συνελήφθη ενώ διενεργείται έρευνα για την υπόθεση.

Οι επιθέσεις με μαχαίρι είναι συχνές στην Κίνα, όπου η κατοχή πυροβόλων όπλων ελέγχεται πολύ αυστηρά από τις αρχές.

Όσοι έχουν πραγματοποιήσει τέτοιες επιθέσεις ήταν συνήθως άνθρωποι που ζούσαν με ψυχικές ασθένειες ή αναζητούσαν εκδίκηση απέναντι στις αρχές ή άτομα άγνωστα προς εκείνους, σημειώνει το BBC. 

Τα νηπιαγωγεία στην Κίνα γενικά αναλαμβάνουν παιδιά ηλικίας από 3 έως 6 ετών.

Το 2018, άνδρας είχε επιτεθεί με μαχαίρι σε σχολείο, σκοτώνοντας 9 παιδιά και τραυματίζοντας άλλα 11 στο βόρειο τμήμα της χώρας, καταλήγοντας να καταδικαστεί σε θάνατο.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, 14 από τα τραυματισμένα παιδιά χρειάστηκαν ιατρικές φροντίδες, ενώ δύο υποβάλλονται σε χειρουργικές επεμβάσεις.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters, Xinhua    

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η σκιά του πολέμου επιστρέφει στην Ευρώπη»: Η Βρετανία προετοιμάζει την κοινωνία για ενδεχόμενο πόλεμο

Διεθνή / «Η σκιά του πολέμου επιστρέφει στην Ευρώπη»: Η Βρετανία προετοιμάζει την κοινωνία για ενδεχόμενο πόλεμο

«Εξετάζουμε τι σημαίνει μια σύγκρουση για ολόκληρη την κοινωνία και ποιος είναι ο ρόλος του καθενός» δήλωσε ο Βρετανός υφυπουργός Άμυνας αρμόδιος για τις ένοπλες δυνάμεις
THE LIFO TEAM
Ουκρανία ΗΠΑ ΕΕ

Διεθνή / Ουκρανία: Το σχέδιο των ΗΠΑ προβλέπει ένταξη στην ΕΕ το 2027 - Οι Ευρωπαίοι αντιδρούν

Η ένταξη από την 1η Ιανουαρίου 2027 «προβλέπεται, αλλά παραμένει αντικείμενο διαπραγμάτευσης», με την Ουάσινγκτον να τάσσεται υπέρ της επίσπευσης, όπως αναφέρει πηγή με γνώση των συνομιλιών
THE LIFO TEAM